Jump to content

stambenikredit

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je stambenikredit objavio

  1. Prije 2 godine sam posudio prijateljima 1000 eura. Nemam dokaza za to. Čuo sam da se može utuživati dug. Molim da mi preporučite odvjetnika za ovaj slučaj, te da mi se kaže koliku bi proviziju tražio. Hvala.
  2. Pa ali ako državne institucije ne rade svoj posao, onda ja mogu slobodno na tom zidu (kako već rekoh) napraviti manji zidić koji bi spriječavao da se meni slijeva kišnica? Mislim da bi to bilo najbolje i najjeftinije riješenje obzirom na katastrofalne državne institucije, zar ne?
  3. Da, Felix, ovo su dobri savjeti... pokušat ću tako, hvala ti na savjetima. Btw, znaš li možda kako da saznam koji članak zakona on krši time što se, konkeretno, s krova te ilegalne prostorije slijeva kišnica pred moja ulazna vrata? Ili, znaš što, sad dok pišem ovo, pada mi na pamet da ja jednostavno sazidam jedan zidić od 2-3 cm na tom njegovom krovu i da usmjerim vodu na njegovo dvorište... Tko bi me mogao u tome spriječiti?
  4. Građevinskoj inspekciji, telefonom i mailom. Kontaktirao sam i ministarstvo, a glasnogovornica ministarstva mi je kopirala s njihove web stranice radno vrijeme građevinske inspekcije. Naravno, nisam ostao iznenađen takvim čudnim odgovorom... jer naviknuti smo takve odgovore, nažalost. Dakle, što bih trebao napraviti?
  5. Već 2-3 mjeseca bezuspješno pokušavam prijaviti ilegalnu gradnju mojeg susjeda. Ne bi mene to ni toliko smetalo što je on izgradio taj ilegalni objekt, nego je problem u tome što se s tog objekta meni pred ulazna vrata po cijelom zidu slijeva kišnica pomiješana sa prljavštinom tako da to sada izgleda vrlo ružno. Pokušao sam sa susjedom razgovarati i zamolio sam ga da napravi oluk, međutim, on se oglušuje na moje molbe. Zato i jesam prisiljen kontaktirati građevinsku inspekciju, čuo sam da imam apsolutno pravo da ih pozovem, međutim problem je u tome što tamo nitko ne odgovara na moje pozive. Što da radim?
  6. Kupujem kuću putem stambenog kredita. Kuća ima 2 vlasnika, svi su papiri uredni i to nije ništa sporno. Međutim, jedan od vlasnika ne želi da mu banka uplati pola iznosa na račun jer on ima dug u jednoj banci (MasterCard ili Diner's), i ne želi da mu ovi sistemom automatizma oduzmu njegovo dugovanje koji iznosi oko 60.000,00 kn. Pitali smo u banci može li mu se polovica novca uplatiti na nečiji tuđi račun - ali - odgovor je bio negativan. Zato smo odlučili da se kompletan novac uplati ovom drugom vlasniku kuće i da onda oni međusobno kasnije podijele taj novac. E sad, evo što mene zanima; može li Banka praviti probleme ako uplaćuju novac samo jednom od dva vlasnika nekretnine? Ako da, postoji li način da se riješi ovaj Gordijski Čvor? Zar ja ne mogu kupiti tu nekretninu zbog toga što jedan od dva vlasnika ima dugovanje?!?! Mislim, to bi bio apsurd...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija