Jump to content

lolah

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li to onda znači da je takvo njihovo poslovanje legalno? Mi nikakav ugovor sa njima nismo potpisali, a redovito nam svaki mjesec umanjuju zaradu za iznos poreza.
  2. Da, i meni se od početka činilo da tu nešto ne štima...ali, šta ću...šutim i radim jer drugog posla nema... Hvala Vam, Gingerina!
  3. Hvala na brzom odgovoru, Gingerina! Mi nikakav ugovor nismo potpisivali, a kako stvari stoje, niti nećemo. Kolega je čuo da firma mora imati radnike u radnom odnosu ako oni obavljaju osnovnu djelatnost firme (a to je distribucija letaka i adresiranih pošiljaka)i nikakav drugi ugovor ne dolazi u obzir. Ugovor o djelu bi eventualno došao u obzir ukoliko postoji potreba za obavljanjem nekog posla koji nije firmina osnovna djelatnost. Da li je to istina?
  4. Moje pitanje glasi: Da li se zarada (jedini izvor prihoda) putem žiro računa oporezuje porezom na dobit od 20%? Naime, raznosim letke za jednu firmu koja posluje preko neke zadruge osoba sa invaliditetom iz Zagreba. Prije svega, posao je uvjetovan uključenjem u dotičnu zadrugu i plaćanje članarine od 200 kn. S obzirom da mi je to jedini izvor zarade, pristajem na to kao i mnogi drugi moji kolege. Ali sve bi bilo u redu da ne moramo 20% od svoje teško stečene zarade davati državi (tako oni kažu). Napominjem da se ta firma bavi isključivo distribucijom letaka i adresirane pošte na području cijele RH, a niti jedan distributer nije u radnom odnosu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija