Jump to content

enya

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je enya objavio

  1. Čitam ja taj zakon o vlasništvu, ali ga je meni kao laiku dosta teško pratiti. Meni bi odgovarala varijanta da sklopimo međuvlasnički ugovor, u kojem ćemo definirati način prikupljanja i trošenja novca iz pričuve, bez usluga firme registrirane za upravljanje zgradama. Smijemo li to napraviti? Kakav je postupak? S tim međuvlasničkim ugovorom odem u Holding, i raskinem ugovor s njima, i to je to - dalje upravljamo sami?
  2. Nisam dovoljno upoznata s pravnom terminologijom, pa sam upotrjebila krivi termin. Mi jesmo vlasnici stanova, a stanovi su upisani u knjigu položenih ugovora. Sva tri stana zajedno imaju oko 120 m2. Dosad nisam imala kontakta s upravljanjem zgrada, pa ne znam ni koja su mi prava, niti obveze. Imamo prinudnog upravitelja, koji je imenovan prije nego smo kupili te stanove. Dosadašnji vlasnici baš i nisu bili zadovoljni s tim upraviteljem, niti s radovima koji su odrađeni, a navodno su i ispostavljeni računi bili jako visoki. Ako dižemo kredit preko Holdinga, kamata je 7,5% (zeleni krediti su sad oko 4,5%kamata), Holding uzima 5% od radova samo zato što ide preko njih, a mjesečno nam također uzimaju pristojnu naknadu za svoje troškove. Što možemo napraviti? Za početak pretpostavljam da moramo između nas tri vlasnika imenovati predstavnika stanara. Može li onda taj predstavnik jednostavno otkazati Holdingu pozivajući se na "povijesne" razloge?
  3. Živim u zgradi sa tri stana, od kojih jedan posjedujem ja, drugi moj suprug, a treći nije u našem vlasništvu. Plaćamo pričuvu Holdingu, ali od te pričuve nakon što oni naplate svoje naknade ne ostane skoro ništa. Zgradu bi trebalo urediti, i sva tri vlasnika smo suglasni s time. 1. Možemo li razvrgnuti ugovor sa Holdingom i upravljati zgradom sami? Npr. da otvorimo posebni žiro račun na koji bi se mjesečno uplaćivao neki iznos. 2. Ukoliko ne možemo, možemo li sami urediti npr. fasadu, bez sredstava iz pričuve, i bez kredita preko pričuve, ili smo obvezni raditi sve preko njih.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija