Jump to content

Filipi

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala po ne znam koji put. Najvažnije pitanje: Znam da je gužva u našim zatvorima, te da bi na odluženje mogao biti pozvan u budućnosti. Pa me zanima kada ću u budućnosti tražiti posao znam da je potrebna potvrda o nekažnjavanju, da li boravkom u zatvoru postajem kažnjenik(ne pada mi prikladnija riječ trenutno),tj. da li to moj budući poslodavac to mora/može znati.
  2. Upravo sam dobio zabranu koja teče od danas. Znači više ne mogu platiti kaznu, čak i ako npr. stavim 2.000 kn na bankovni račun? I nikako ne mogu izbjeći zatvor? I da li je to zatvor sa okorjelim kriminalcima gdje se svi zajedno tuširamo i nije mi pametno da mi ispadne sapun ili..?
  3. Poslao sam im povijest bolesti od doktorice koji su prihvatili kao valjan razlog, ali nisu prihvatili zahtjev zato jer u njemu nisam napisao razlog zbog kojeg sam im poslao dokumente(kao da nije očito, priložio sam i prijašnju dokumentaciju..) Znači odbijena mi je žalba, što sad? Ako ne platim u određenom roku idem na sud? Koje su moguće kazne? Da li mogu dobiti još veću/manju kaznu, boravak u zatvoru, društveno-korisni rad ili nešto 4.? Hvala unaprijed.
  4. Nesreća umrla mi baka iz Gruda i morao sam na sprovod. Samo se nadam da neće tražit osmrtnicu.
  5. Samo da provjerim jesam li dobro shvatio: VPS-u pišem samo žalbu u kojoj obrazlažem zašto nisam prigovor mogao predati PU u roku ,ako mi uvaže žalbu šaljem opet "stari" prigovor u PU? Hvala na strpljenju
  6. Što bi VPS (npr.) mogao uzeti u obzir kao valjani razlog? Zanima me koji su im kriteriji ,da li mora biti nešto ozbiljno poput smrtnog slučaja u obitelji ili..?
  7. Dobio sam RJEŠENJE : Prigovor se kao nepravomoćan odbacuje (rek je istekao rok od 8 dana) Dolje još piše: PRAVNi POUK: Protiv ovog rješenja okrivljenik ima pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu u Zg ,u roku 8 dana od primitka ovog rješenja. Nadao sam se da će žalba proći jer u tih 8 dana roka sud vikendom ne radi pa se ti dani "ne broje" ,ali čini se da se ne uzima u obzir rad suda već policijske uprave? Dalje zanima me šta uopće mogu napisati Visokom sudu da bi nešto promijenio (tj. dali ako napišem isto što u 1. prigovoru će mi reć: "Istekao vam je zakonski rok na prigovor od 8 dana"-isto kao i policijska uprava sada) Još me zanima što se dalje događa ako ne platim kaznu u zadanom roku? ..da li kanu mogu "odraditi" u zatvoru ,društvenim radom ili nečim trećim? Puno hvala na odgovorima!!
  8. Odnio sam prigovor u policijsku postaju. Imam 1 problem ,odnio sam ga 1 dan poslje zakonskog roka (8 dana) ,tj. u 00.nešto sitno sati..nažalost nisam znao da će mi policajac udarit žig i ispisat točno vrijeme davanja prigovora nego da će se to #gledati# pod taj zadnji dan. pa me zanima koliko se to strikno kontolira? Hvala
  9. Puno hvala! Kad pišem prigovor ,"obraćam" li se sudu kao instituciji ili sucu kao (pravnoj) osobi? Još jedna stvar (koja mi se čini važna) ,da li da prikažem svoju cjelokupnu financijsku situaciju (znači sve "stvari" koje mi idu u "korist") ili je bolje samo priložiti potvrdu o studentskom statusu i imovinskom stanju(to se ode u poreznu upravu i traži se ispis ili?!) Hvala još jednom.
  10. Nekidan sam išao Selskom prema Savskom mostu i skrenuo desno prije studenskog doma Stjepan Radić u jednosmjernu cestu i Editirao moderator Ženska mi je odma rekla da je kazna za vožnju u zabranjenom smjeru 2 - 5 soma ,nakon kaj mi je uručila prekršajni nalog i uplatnicu od 2 soma i 3 mj. zabrane vožnje (pošto sam student i nemam svoj auto (vozio sam auto od cure) novčani dio kazne me puno više brine) rekla mi je da se mogu žalit u roku 8 dana i da otfuram žalbu u Nehajsku...i da ne govorim da nisam kriv nego da kažem da sam student bez primanja i da mi je ovo 1. prekršaj i da nemam para za platit kaznu. Pa me zanima kako ta želba uopće treba izgledati (jel se to uopće "zove" žalba ,vjerojatno ju je poželjno napisat na kompu?!...) i šta je sve poželjno navesti u svoju korist (osim da mi je 1. prekršaj i da sam student mogu još reć da su mi roditelji penzići ili da ne ulazim u detalje?). Puno Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija