Jump to content

clipix68

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A na koji način misliš primati novac? Nema ti nikakve veze ako ti stranica ima stranu domenu jer i na uplate iz inozemstva moraš plati porez..
  2. Pozdrav, naručivao bi iz Amerike neke elektroničke komponente koje bi se koristile u edukacijske svrhe te bi paket bio oko 2kg, vrijednosti 1600kn sa poštarinom. Koliko sam ja dobro shvatio, na elektroniku se ne plaća carina već samo PDV. Prodavač se ponudio da ukoliko mi je potrebno da mi na paket može i napisati manju cijenu od stvarne, pa me zanima bi li ja imao ikakvih prednosti od toga. PDV bi došao manje za platiti ako je vrijednost manja, ali što ako zatraže račun, odnosno ispis paypal transakcije? Hvala
  3. Ja također čekam da netko odgovori, jer koliko vidim ima nas više sa istim problemom.
  4. Slično pitanje....Za jednu firmu iz SAD-a obavljam neke poslove preko interneta bez ikakvog ugovora. Novac mi dolazi na tekući devizni račun i ta cifra iznosi oko 10 000kn mjesečno. Znam da bi po zakonu bio dužan platiti porez i mirovinsko u roku od 8 dana nakon primitka uplate, ali to za prijašnja 2 mjeseca nisam učinio. Kako bi ja najisplativije platio porez ukoliko je to uopće potrebno, te dali se taj porez može izbjeći zbog toga što uplate primam na tekući račun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija