Jump to content

Innocent

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Innocent objavio

  1. Hvala na odgovoru, ugovor sam potpisala, radi se o razlici od 1000 kn, tako da nije toliko strašno, ali ću se svakako obratiti inspekciji.
  2. Radila sam honorarno za privatnu osnovnu školu Montessori oko godinu i pol dana. Iz mjeseca u mjesec sam dobivala i potpisivala novi ugovor, u kojem je pisalo da honorar treba biti isplaćen 15 dana nakon obavljanja djelatnosti, a u pravilu je kasnio, te sam svaki mjesec morala zvati školu i podsjećati na sebe i svoj honorar. Nakon cca godinu dana, ugovor je promijenjen iz ugovora u djelu u autorski, iako nastavnička djelatnost ne spada u autorsko djelo. Time si je poslodavac uštedio na uplati poreza i prireza, a djelatnicima smanjio povrat poreza. Nakon godinu i pol sam odlučila dati 'otkaz', jer više nisam mogla trpiti takav neprofesionalan odnos. No, poslodavac me iznenadio novim ugovorom za zadnji mjesec koji sam odradila (travanj) u kojem mi definira honorar duplo manji nego što sam imala do tada. Taj zadnji ugovor nisam potpisala i zanima me mogu li pravno nešto poduzeti protiv ovakvog ponašanja? Hvala.
  3. Mene zanima postoje li i kakve su pravne sankcije protiv poslodavca koji izdaje ugovore o autorskom djelu za posao koji nema veze sa autorstvom ikoje vrste (predavanje u osnovnoj školi)? Poslodavac očigledno koristi instituciju autorskog ugovora da bi umanjio uplatu poreza i prireza, a time oštećuje i djelatnike jer im smanjuje povrat poreza. Usto, poslodavac nenajavljeno smanjuje dogovoreni honorar, a nakon izvršenog rada. Može li se što učiniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija