Jump to content

grunfeta

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Radi se o dopuštenom prekoračenju po poslovnom računu, a vlasnik je jamac.
  2. Poštovani, molim vas info i pomoć vezano uz slijedeću situaciju: firma je otišla u onaj brzi stečaj, koji je zatvoren prije mjesec dana..dakle, firma je obrisana iz sudskog registra. Međutim firma je imala dugovanje prema banci po jednom kreditu, gdje je vlasnik firme bio jamac, ali kad je trebalo prilikom otvaranja stečaja prijaviti tražbinu, banka to nije učinila. Čak sam sigurna da u ovome trenutnu banka ni nezna da je firma obrisana. E, sad...banka od jamca potražuje da plati dugovanje za kredit, jer od firme se ne mogu napratiti, pa mene interesira da li (obzirom da je stečaj zatvoren) oni mogu naknadno tražiti od jamaca naplatu, iako glavni udžnik više ne postoji??? Unaprijed zahvaljujem!
  3. Molim vas pomoć...naime,prije 5 god, prilikom rastave sam morala potpisati ugovor o podjeli bračne stečevine u kojem piše da mi je bivši muž uplatio 60.000 kn. Ali on nije ništa uplatio, ni lipe!! Da bi danas dobila pismo od njegovog odvjetnika u kojem traži da u roku od 8 dana uplatim 170.000 kn na ime podjele bračne stečevine. Kuća u kojoj smo živjeli, je bila kuća njegovih roditelja, ali smo mi, tj. ja sa svojom ušteđevinom renovirali katkuće, te je uloženo u to uloženo cca. 250.000 kn. Prilikom rastave je doslovce izbacio na ulicu i mene i dijete, te sam papir sa početka priče morala potpisati pod prijenjom smrću. Kako sam se bojaal za vlastiti život, mislila sam da tim papirom je sve riješeno, tj. da je naš brak gotovo, ali nisam znala kakve su njegove namjere. Zanima me, da li se može taj ugovor o podjeli osporiti zbog toga jer sam ga potpisala pod prijetnjom i strahom za vlastiti život? Hvala na odgovorima.
  4. Evo nekoliko, nadam se korisnih informacija...radim kao voditelj zastupnika u jednoj osig . kući (nadam se da ne u ovoj sa kojoj imate problema) i takav identičan slučaj sam imala sa jednom svojom zastupnicom. Da bi ostavarila mjesečni plan i dobila proviziju, zastupnica je krivotvorila 4 police imovine, ne jednu, nego četiri!!! Nažalost, to sam otkrila tek kada je otišla raditi u drugu osig.kuću, na način da je krivotvorila potpise i uplatila prvu ratu (nakon koje se automatski dobiva polica), te su nas klijenti počeli nazivati i ispitivati zašto im šaljemo uplatnice i opomene za nešto što nisu ni htjeli, a ni potpisali. Zastupnica je svima napravila police na 10 god., a po takvom ugovoru je raskid moguć tek nakon 5 god. Naravno da su klijenti bili ludi, jer smo im već počeli ovhe slati. Problem smo riješili tako da sam prikupila njihove izjave da nisu ugovorili police, pa je naša služba to uvažila. Da se isli u poistupak dokazivanja krivotvorenja potpisa, naravno da bi mi kao osig.kuća izgubili, pa se nismo htjeli natezati. Klijenti su uplatili razliku osig. za 1 godinu i to samo zato jer im je bivša zastupnica bliži rod , pa nisu ni oni htjela da ju tužimo za krivotvorenje potpisa. Uglavnom, jedva sam čekala da se to završi. Inače, čim u osig.kući u kojoj imate policu spomenete HANFU, odmah svi pristaju na dogovore, jer nitko ne želi kontrolu Hanfe!! Ne treba nikakva tužba državnom odvjetništvu, niti prijava policiji, jer to sve vodi na sud koji ztraje po nekoliko godina. Ja sam čak i obavjestila noovog poslodavca o radnjama bivše zastupnice, ali sve dok nema pravomoćne presude o kaznenom djelu, njima to nije bitno. Ako imate još kakvih pitanja, samo pitajte
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija