Jump to content

secret

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je secret objavio

  1. Hvala kolega diplomirani pravniče Floki, vidim da Vam arogancije ne nedostaje, ali zato biste mogli ponoviti glasovne promjene iz osnovne škole i paziti na pravopis, tako da Vaši briljantni odgovori zablistaju punim sjajem. Hvala još jednom i ne gubite, molim Vas, više vrijeme na mene!
  2. Molim cijenjene kolege da još jednom utvrdimo: imam preko 4 godine rada na pravnim poslovima u upravi, položen DSI. Ukoliko ne uspijem položiti pravosudni ispit po starom, da li ću uvjete za pristupanje ispitu i dalje imati (da ne moram stažirati po novom) kad god se odlučim na polaganje? Također me zanima je li tko dobio tumačenje što s onima koji započnu polaganje prije 1. 9. 2009, a npr. imaju popravak iz dijela ispita ili padnu- mora li poslije ići sve po novom. Nadam se da će očekivani pravilnik to razjasniti. E, da još nešto, ako se negdje mogu skinuti pročišćeni tekstovi zakona (free) molim za informaciju ili link. Hvala!
  3. Ukoliko kupim dionice na malodobnog sina, ja ih platim, mogu li ih onda bez problema ja i prodati ili mi je potrebna nekakva suglasnost centra za socijalnu skrb ili slično? Ima li netko iskustva o tome?
  4. Ma znam to, nismo se razumjeli. U z. k. postoje još uvijek upisi na ex društveno vlasništvo, općenarodna imovina i sl. i vjeruj mi, ne može automatski prijeći na nositelja prava raspolaganja, odnosno upravljanja. Čak i kad je upisana općina, sud traži potvrdu o statusu na dan stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu (srpanj 91'", odnosno, kako je istu nemoguće dobiti zbog nepostojanja prostornog plana, prijedlog ocjenjuje nepotpunim.
  5. Poznat mi je i inače iz prakse odgovor "lissice" za društveno vlasništvo- kako odrediti je li općinsko ili državno. No postoje općine gdje nikada nije bilo prostornog plana, tako ni 1991. godine te ured državne uprave umjesto potvrde o tome je li nešto bilo u građevinskoj zoni ili ne (odnosno da bi se utvrdilo je li bilo građevinsko i pripalo općini ili je bilo poljoprivredno pa stoga pripalo državi) samo odgovara da nije bilo plana pa ne može utvrditi, tako da sud odbija i općinu i državu kao prodavatelja takvog zemljišta osobama kojima je isto potrebno npr. za formiranje građevinske parcele ili uknjižbu već izgrađene građevine. Sve to zemljište u vlasničkom listu za namjenu ima upisano uglavnom pašnjak, livada, gmajna i sl. iako je većina odavno izgrađena. Da li donošenje prostornog plana sada, prvi put, može imati kakvog utjecaja na status tog zemljišta, jer ovako je "ničije"? Molim kolege za sugestije, odnosno imaju li praktične primjere kako je isto drugdjerješavano? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija