Jump to content

Hrvat19

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što mislite da li imam pravo na odštetu zbog ugriza psa koji nije bio cijepljen. Vlasnik je to priznao i prijavljen je policiju. Što je potrebno napraviti i u kojem roku (prema sudu) da bi se ostvarila naknada štete za pretpljenu bol i izazvani strah od pasa i neizvjesne budućnosti? Jer što ako je bijesan? Pas - Šarplaninac je ostavio ugriz na nozi sa svojih 4 zuba, dovoljno duboko ali nije ništa otkinuo. I kolika odšteta bi se mogla dobiti? Hvala
  2. Rođaci su u posjedu, Navodno bi pristali, ali uvijek kažu što se mene tiče može, vidi ti s njim(drugim rođakom). Znači obojica imaju istu priču, ali ih se nikad ne može uhvatiti zajedno a navodno nisu u dobrim odnosima. Sad, što napraviti, da li pokrenuti formalnu tužbu sudu, i dogovoriti se s odvjetnikom za postotak npr 1/5 vraćene zemlje ako uspije i to uzeti najbolje odvjetnike u državi pa dati i veći dio samo da se nešto dobije natrag ili nastaviti pokušavati dogovoriti se, što moj otac nema volje jer se već osjeća izigran i prevaren. Jer očito nekome nije u interesu izgubiti tuđu djedovinu.
  3. Ne možeš ništa napraviti po tom pitanju. Kad poslodavac plati porez za tu godinu, makar i 2013. vi će te tada dobit svoj povrat poreza. Makar se radilo i o situaciji da je bilo 0,00 kn. Znam što govorim.
  4. Na ostavinskoj raspravi 71. godine pokojni djed se odrekao zemlje koju je kupio njegov brat a koji je njegov brat prebacio na oca radi dječjeg doplatka. E sad nakon što se moj djed odrekao te zemlje, znači prvotno nije popisana sva zemlja, njegov brat izriče žalbu sudu u kojoj navodi da je u rješenju o nasljeđivanja navedena samo zemlja koju je on kupio i da se radi toga te zemlje njegov brat (moj djed) odrekao(da, točno to navodi u žalbi) i u kojoj traži da se u rješenju navede sva zemlja. Novim rješenjem popisuje se sva zemlja i sud uzima izjavu mog djeda kao da se odrekao sve zemlje, što nije točno, i naravno donošenjem tog drugog ispravljenog rješenja ne obavješćuju mog djeda. Znači on nije bio upoznat s tim da je sud shvatio da se odrekao svega, on se odrekao samo onoga što je bilo navedeno u prvom ostavinskom rješenju i prilikom utvrđivanja novih činjenica, jer ta ostala zemlja nalazila se na potpuno drugim lokacijama, njegova izjava je uzeta kao odricanje od svega. Moj otac je nedavno saznao da se ništa ne vodi na djedu nego samo na rođacima. Da li se uopće isplati pokrenuti sudski proces s obzirom da je prošlo toliko vremena a očito je da je sud pogriješio i oštetio cijelu našu obitelj. Što napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija