Jump to content

divorce

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A zašto me onda banka (HPB) gnjavi da moram radi konačnog odobrenja kredita nabaviti potpis moje žene da se odriče polovice nekretnine? Iskreno govoreći, zbunjen sam, jer nisam nigdje vidio u popisu potrebne dokumentacije da banke traže izjavu supružnika da se odriču polovice nekretnine.
  2. Nudim 60% provizije ukoliko se dug uspješno utuži.
  3. Da, točno. A uzmimo npr. drugi slučaj, hipotetski; što ako npr. ja iz nekog razloga za par godina ne budem više bio u stanju otplaćivati kredit, i banka uzme tu nekretninu. Što ako moja žena bude zahtjevala polovicu?
  4. Pročitao sam te članke zakona, ali nigdje ne vidim da bi se moglo protumačiti to onako kako ste mi Vi napisali, dakle, da je bračna stečevina samo onaj dio nekretnine koji je otplaćen kreditom. Molim Vas pojašnjenje, jer ako bude bilo problema, da znam obrazložiti te članke zakona... Hvala!
  5. Thx na odgovoru. Ali molim da mi se kaže koji članak zakona definira to što ste rekli u zadnjem odlomku. I koliko bi me koštao odvjetnik ako bih morao podizati tužbu radi razvoda? Okvirna cijena, više od 5.000,00 kn?
  6. Kako bismo mogli na sudu dokazati da ne živimo u bračnoj zajednici?
  7. U braku smo, ali ne živimo skupa već 5 godina i nemamo djecu... link na zakon, članak 43. je interesantan... točka 2 Uskoro kupujem kuću, i vlasnički list će biti na moje ime. Kuća će biti pod hipotekom. Zanima me može li moja neslužbeno bivša žena polagati pravo na polovicu te nekretnine koju kupujem? Dakle, može li ona tražiti da se polovica kuće proda i da ona dobije novce, a ja da završim na ulici?
  8. Može li ona tražiti pola nekretnine jer se to smatra bračnom stečevinom?
  9. Lijepo molim da mi kažete koji je postupak prilikom razvoda braka. Brak bi bio sporazumno raskinut, i zanima me procedura, te ako je moguće, da mi se kažu i cijene takvog razvoda bez angažiranja odvjetnika (jer za njih ni nema potrebe, sve je "čisto"). Dakle, molim "upute"!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija