Jump to content

NIKA01

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je NIKA01 objavio

  1. Kćer nosi kontaktne lece i za vrijeme odmora u školi jedan učenik ku je pogodio glumicom u oko te joj razbio lecu što je izazzvalo veliko krvarenje i strahovite bolove! Što je još najgore nitko od nastavnika joj nije pommogao niti su zvali hitnu ni roditelje! Kćer je ležala u hodniku na klupi, plakala i tresla se od bolova te je čak d va puta izgubila svijest! Uz nju je jedino bila školska prijateljica, tek nakon nekog vremena je naišla učiteljica koja ih je popoznavala i pozvala supruga! Mi smo na hitnoj izvadili crveni karton i što trebamo slijedeće? U skoli ravnateljica okrivljuje učenike koji to nisu prijavili u zbolnici, nastavnik prije čijeg se to sata dogodilo se i me spominje, roditeljima dječaka koji je to itelji dječaka negiraju, a moje djete će možda imati trajno oštećeni vid! Da li i od koga imamo pravo na odštetu i kako ju ostvariti iako nismo ugovorili ono osiguranje u školi?
  2. Nisam ni sumnjala da će se muška populacija odmah okomiti na mene...ili bolje rečeno ogorčena muška populacija- zar ne mario-sb...teško je prihvatiti činjenicu da je CZSS ipak odlučio da je za vaše dijete bolje da živi sa majkom?! A što se tiče onih silnih "citata" kojekakvih studija i istraživanja...ma dajte molim vas-dobro da niste iskopali rezultat istraživanja stanovnika sa Salomonskih otoka koji je dokazao da je za dijete najbolje da se majka po porođaju ostavlja sama sa krokodilima i ostalim zvijerima u šumi, daleko od plemena sve dok ne umre.... E sad pucajte!
  3. Naravno da dijete treba automatizmom pripasti majci. Kada muškarci budu mogli nositi to divno biće u sebi devet mjeseci, odricati se i strepiti za tu malu mrvu u sebi, bojati se svakog "čudnog" osjećaja, danima i noćima iščekivati sretan ishod i pri tome biti savršena žena, majka, kraljica... i kada budu mogli prolaziti višesatne porođajne muke, postporođajne bolove( što od reza, što od vraćanja organizma u prvobitno stanje, što od grudi koje se upale u roku 10 min. i stvaraju nesnosnu bol, što od dojenja koje je najzdravije za malog anđela, ali je bolno da si vi to muškarci ne možete ni zamisliti) onda neka se bore za jednakost u postotcima. Kada se samo sjetim koliko muškaraca ne može ni prisustvovati porodu jer je to za njega ne znam šta.....sva se naježim! I sama sam dijete rastavljenih roditelja i mada je moj otac bio izvrstan čovjek i pažljiv otac, uvijek, ali baš uvijek bi izabrala život sa majkom!
  4. Suprug, sin i ja živimo već 3 godine u obiteljskoj kući koju sam ja nasljedila prije braka. Suživot sa suprugom je postao nemoguć i želim što prije mir, da mogu normalno disati i živjeti u svojoj kući. Zahtjev za rastavu još nisam podnjela, ali me zanima kako pravno i legalno što prije supruga iseliti iz moje kuće, on tvrdi da će otići tek nakon što nas sud rastavi, a to može trajati godinama! Razmišljala sam čak da se ja odselim sa sinom dok sve ne bude gotovo, ali on ne želi ni plaćati režije niti sudjelovati kuć.troškovima, a toliko novaca nemam. Unaprijed hvala na svakoj pomoći!
  5. Da, samo kako da znam da li je u kolektivnom ugovoru ili u pravilniku o radu navedena naknada za putne troškove ili ne, budući to skrivaju ko zmija noge!
  6. Molim pomoć! Imam ugovor na neodređeno i radim kod poslodavca više od pet godina. Prije mjesec dana direktor mi je predložio izmjenu ugovora o radu ili sporazumni otkaz budući je smanjena potreba za mojim radnim mjestom (od nas 9, 7 je višak na regiji. Budući je ponuđena promjena opisa radnog mjesta nepovoljna odbila sam i jednu i drugu ponuđenu opciju i rekla da ako sam teh.višak postoji i poslovno-uvjetovani otkaz(što mi je u ovoj situaciji najpovoljije-otpremnina+pravo na naknadu sa biroa). Sada mi je rekao da firmi odgovara jedino sporazumni i da ćemo se sada navlačiti dok se ja ne predomislim te da sukladno mom ugovoru o radu poslodavac me može poslati da obavljam svoj rad i izvan mjesta prebivališta te trebam od sutra ići raditi u grad udaljen 45 km od mog dosadašnjeg mjesta rada i to bez naknade za troškove prijevoza! Da li je to moguće?!
  7. Molim pomoć! U radnom odnosu sam kod istog poslodavca više od pet godina. Trenutno sam na bolovanju, a poslodavac mi je najavio da će mi dati poslovno uvjetovani otkaz i da imam pravo samo na 12 dana GO budući da nije prošao 01.07.??? Zar nemam pravo na cijeli GO? Zar se otkazni rok od dva mjeseca,koji još nije ni počeo,ne računa u radni odnos pa ne stječem pravo na cijeli GO? Unaprije zahvaljujem na odgovoru!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija