Jump to content

agadir

Korisnik
  • Broj objava

    96
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Kao što je navedeno u zadnjem postu radi se o doživotnom ugovoru. Hvala
  2. Da ostavinska je provedena ali ugovor o doživotnom uzdržavanju nije spomenut.Naime nitko nije ništa o tomu govorio mislim na primatelja uzdržavanja,a zakonski nasljednici su se prihvatili nasljedstva.
  3. Hvala Vam na odgovoru,ali molim za jedno pojašnjenje,može li jedan od zakonskih nasljednika izvršiti zabilježbu na nekretnine samostalno, ili mora imati pristanak od sviju nasljednika.Napominjem da ovaj nasljednik uglavnom brine o primatelju osiguranja. Također me zanima, jeli nakon eventualne zabilježbe primatelj dobiva Rješenje o zabilježbi, ili isto ide osobi koja ga zastupa u ovom predmetu. Hvala
  4. Primatelju osiguranja ujaku od 85 godina davatelj osiguranja je bio nećak koji je umro. Nećak nije imao blisku rodbinu (roditelji,braća,setre,djeca) pa je na ostavinskoj raspravi njegova imovina pripala rodbini kojih ima 6. Na ostavinskoj raspravi nije spomenut ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.Zanima me kakav je sada status toga ugovora, jeli isti prelazi na ovu rodbinu, i što oni trebaju poduzeti glede istog budući da je ujak još uvjek relativno samostalan, on također nema nasljedstva tako da su i njegovi zakonski nasljednici ista rodbina. Može li rodbina smatrati da nakon smrti ujaka neće biti ostavinske rasprave obzirom da je ugovor aktivan.Na koji način ugovor može prestati važiti i pod kojim uvjetima. Hvala
  5. Da u bilježnika je potpisan i ovjeren ugovor o doživotnom uzdržavanju.
  6. Znači dvije osobe su potpisale ugovor o doživotnom osiguranju,primatelj osiguranja je osoba koju treba njegovati,a davatelj osiguranja osoba koja se prihvatila njege.
  7. Davatelj osiguranja o doživotnom uzdržavanju umrao (ptrimatelj je stariji član obitelji)održana ostavinska rasprava, ali nije bilo riječi o ugovoru koji je obostrano potpisan i ovjeren.U njemu su nekretnine i pokretnine kao i ušteđevina. Zakonski zastupnici iza davatelja osiguranja(ima ih više) isti namjeravaju dogovorno ispoštovati,no primatelj misli da to nije moguće bez njegovog pristanka on nema bračnog druga niti djece,što preporučate zakonskim nasljednicima da naprave,mjenja li što na stvari ako se primatelj sada oženi. Hvala
  8. Hvala na odgovoru,je li se što mjenja ako se radi o ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju,dakle osoba na koju je prenešen ugovor je umrla a osoba koja ga je prenijela je živa.
  9. umrla osoba nije imala potomke,iza nje ostale nekretnine i pokretnine koje se djele na svu rodbinu u drugom nasljenom redu. umrla osoba je bila i nosioc darovnog ugovora svoga strica (niti on nema direktnog nasljednika)koji je još živ,ugovor o darovanju je kod odvjetnika,kakv je status istog je listi vrijedi kao dio ostavinske rasprave ili ga stric može povući jer je umrao sinovac na kojeg je prenio vlasništvo ,ili .. hvala na odgovoru.
  10. Ukratko,neposredno mi je poznat identičan slučaj,radnik nije ništa skrivio,poslodavac moćan,orkaz zbog gubitka povjerenja,sudovi iskoristili mogućnost slobodne procjene dokaza, ma što to značilo,pazite bolje biti ranjen, nego ubijen, još bu vam i ovrhu natovarili za sudske troškove!
  11. Imate sva prava koja propisuje ZOR,bez obzira na vrstu ugovora,i pravo na otpremninu. Bitno je da li je vaš poslodavac korektan pa ne pokuša izbjeći navedeno,zato se savjetujte s nekim tko je kompetentan,prije toga ništa (sporazumno) ne potpisivati.
  12. nužno je da se savjetujete s odvjetnikom,pazite da vam ne iscuri vrijeme za poduzimanje pravnih koraka.
  13. Ukoliko dođe od strane poslodavca do pritisaka na vas,obavezno pismenim putem od njega zatražite zaštitu svojih prava/dostojanstva ,moraju se očitovati u roku od 8 dana.Ako problem nije riješen podnesite tužbu Sudu u roku od narednih 8 dana, morat će vam isplaćivati plaću do kraja spora. Sve ovo morate raditi s odvjetnikom,
  14. Visina otpremnine je regulirana ZOR,i ne može biti niža od 6 prosječnih placa,isplaćenih na temelju isplate u zadnja 3 mjeseca.Ukoliko ne možete postići dogovor,prijavite ga državnom inspektoratu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija