Jump to content

DHNL

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, molim odgovor na jedno kratko i jednostavno pitanje. Ako sam najmoprimac stambenog prostora (i time sam u njegovom posjedu) i na istoj adresi želim registrirati tvrtku (i samo ovdje imati sjedište tvrtke zbog primanja pošte, ne voditi skladište ili išta slično), treba li mi dozvola vlasnika stana da registriram tvrtku? Konkretnije, vlasnik stana se protivi. Je li meni zakonski potrebna dozvola -vlasnika- ili na svom -posjedu- mogu registrirati tvrtku? Ostavimo po strani kakve će probleme to možda izazvati, zanima me samo zakonski okvir u ovom slučaju. Zahvaljujem.
  2. To sam i ja pročitao, ali mi nije baš jasno. Čini mi se da se ovime govori da je ozbiljna stvar kad nekoga lažno okriviš za neko kazneno djelo, i kad se presuda temelji na tom iskazu. A kad samo malo muljaš dok se braniš, to je više-manje očekivano. Bar sam ja tako shvatio. Gledao sam koliko je osoba kažnjeno za davanje lažnog iskaza u zadnjih 20 godina, jako mali broj, što znači da se ipak ta kazna ne izriče svaki put kad svjedok laže. Ako i želim pokrenuti postupak zbog 1) davanja lažnog iskaza, 2) nagovaranja na davanje lažnog iskaza, to radim u samom postupku pa predlažem sudu da pokrene postupak po službenoj dužnosti, ili su to odvojeni procesi?
  3. U parničnom postupku u kojem se sam zastupam je protivnička strana (tuženik) navela svog svjedoka da da lažni iskaz, što mogu i dokazati. Zanima me kakve sankcije (ako ikakve) mogu biti izrečene za svjedoka obrane koji laže, i kakve sankcije mogu biti izrečene za osobu koja navede svjedoka na laganje.
  4. Imam ročište zakazano u srijedu 24.8. i nemam pravnog zastupnika jer smo raskinuli suradnju, a nisam se u stanju sam zastupati. Je li moguće da tražim odgodu ročišta? Mogu li to tražiti pismenim putem ili se moram pojaviti na ročištu i reći da nemam punomoćnika i da tražim odgodu? Tražim li ja rok koji mi je potreban ili sudac sam određuje kad će biti novo ročište? Ako postupim prema zakonu, je li sudac dužan usvojiti moj prijedlog ili mi to može štetiti u daljnjem postupku? Svaki dodatni savjet je dobrodošao. Molim hitan odgovor jer mi je ročište u srijedu, a kojeg god odvjetnika sam zvao na telefon ne javlja se, valjda zbog godišnjih odmora. Hvala.
  5. Pozdrav svima, imam ročište 23.8. u Zadru i tražim odvjetnika koji je iz Zagreba i koji bi putovao zajedno sa mnom na ročište. Radi se o sporu o dugovanjima na ime plaće, svjedoci i strategija su pripremljeni. Sa starim odvjetnikom koji je pokrenuo tužbu sam raskinuo suradnju, nije bio ozbiljan, i sad hitno tražim novog odvjetnika. Ročište će biti zahtjevno i nije za vježbenike ili neiskusne ili plahe odvjetnike. Pokušat će mi oboriti tužbu ne samo lažima, rupama u zakonu, lažnim svjedočenjima, nego vjerojatno i osobnim napadima na karakter. Služit će se svime. Više mi odgovara plaćanje postotka nego plaćanje fiksnog iznosa. Tužba je na 23.000 kn plus zatezne kamate za, zasad, godinu i pol. Pa ako ima netko tko je spreman prihvatiti se ovoga nakon svega što sam napisao, neka se javi na info@oklade.net. Hvala.
  6. Tražim odvjetnika koji bi bio spreman upustiti se u borbu ocjene zakonitosti (ne ustavnosti) Zakona o provođenju naplata na novčanim sredstvima, a također i potegnuti pitanje odgovornosti osoba uključenih u taj cijeli proces, bilo da su nalogodavci ili izvršitelji - ako su postupili protuzakonito. Govorim o općenitoj kaznenoj prijavi protiv ovog pravnog akta i osobe/osoba koje iza tog akta stoje, a ne o prijavi na temelju jednog slučaja koji bi izgledao "Tele2 mi je uzeo 643.12 kn a trebao je 641.90..." Netko mi je jednom rekao da hrabri odvjetnici ne postoje kao ni drvena peć, ali ja svejedno pitam - ima li netko tko bi se bio spreman s ovime pozabaviti? Ono što me zanima je odgovornost onih koji su ovaj zakon stvorili i onih koji ga sprovode u djelo. Također molim da mi nitko ovdje ne citira taj zakon, znam ga pročitati i sam, traži se onaj odvjetnik koji je sposoban taj zakon preispitati. I tražiti da se nadležni sud o tome očituje. Ponavljam još jednom - ovdje nije pitanje je li se u nekoj ovrsi postupilo u skladu sa Zakonom o ovrhama, nego je li to i takvo postupanje u skladu s ostalim zakonima. Materijala ima dosta, neke imam i ja, a ostale imaju građani ove zemlje. info(at)oklade.net
  7. Jel znate kako se agencija zove i kako se taj Igor (ali pravim imenom, za stvarno) zove? To nisu čista posla nego uznemiravanje i nekakva prijevara. Neka pošalje službeni dopis ili neka prestane uznemiravati.
  8. Sigurno se neće automatski raditi o zaštićenom računu. "Zaštićene" prihode treba unaprijed zaštititi da bi bili zaštićeni, odnosno preusmjereni na podračun u banci koji nije podložan ovrhama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija