Jump to content

Lovac_u_mutnom

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bilježnik je obvezan po pravomoćnosti poslati rješenje o nasljeđivanju na gruntovnicu, stog nema potrebe predavati vaš primjerak rješenja o nasljeđivanju jer će te si samo zakomplicirati uknjižbu prava vlasništva. Što se poreza tiče dužni ste prijaviti stjecanje u ovom slučaju u roku od 30 dana od pravomoćnosti. A što se tiče daljnje prodaje nekretnine jedino ograničenje koje imate je to da vam je predmetna nekretnina četvrto raspolaganje u posljednjih pet godina, u tom ste slučaju obveznik poreza na dobit, u suprotnom nema nikakvih zapreka.
  2. Lovac_u_mutnom

    POMOC

    Ivica Crnić- Zakon o obveznim odnosima- Organizator 2006. Martin Vedriš i Petar Klarić- Građansko pravo, Narodne novine 2003. Hrvoje Momčinović- Ugovori obveznog prava, Narodne novine
  3. Dotični Jorgić mi je odveo oca i brata u dobojski logor i vrlo mi je interesantna ta presuda, međutim link više ne povezuje na stranicu s presudom pa molim ako je moguće da objavite stranicu s čitavom presudom.Unaprijed hvala!
  4. Na netu možeš vidjeti o kakvom prijedlogu se radi,no ne možeš vidjeti tko su predlagatelj i protustranka. Za to se još uvijek mora ići u z.k.odjel.
  5. Ima li tko informaciju gdje će biti igre ove godine?
  6. Nije mi baš jasna formulacija ''čuvanje izbora''.Znam da se za sudjelovanje u izbornoj komisiji plaća cca 300 kn, ali za mjesto promatrača stranka i nevladine udruge angažiraju volontere koji dobiju sendvič i sok i eventualno stotinjak kuna. A ovo za naknadu pravnicima od 2.500,00 kn prvi put čujem.
  7. Da li je potrebno Darovni ugovor kojim maloljetnik stječe u vlasništvo nekretninu sklopiti u obliku javnobilježničkog ili solemniziranog akta uz dodatak odobrenja CSS-a za navedeni pravni posao?
  8. Kolege drage, nadam ste da ste shvatili da ovo sa kolegicom idealnih proporcija je šala ( kolegica stvarno odgovara opisu) s ciljem da se malo razbije monotonija. Ono što sam o uredu rekao to sve stoji, a to znači radno vrijeme 8 sati, plaća klasika, redovna, radni uvjeti odlični, jer sam imao priliku upoznati odvjetnicu Vukinu i gospođa je skroz normalna. Poznati su po patnentnoj zaštiti, ali bave se i drugim stvarima.
  9. Koliko znam primili su vježbenika.
  10. Vaša prava i obveze proizlaze iz vaše suvlasničkog odnosa sa majkom i bratom. Preporučujem Vam da pokrenete postupak ivilne diobe suvlasničke zajednice gdje bi ih na neki način prisilili da od vas otkupe vaš suvlasni dio te bi na takav način skinuli i brigu u pogledu spora sa susjedima sa sebe.
  11. Slažem se s patsy politika to neće dopustiti, a osim toga i Arno Vičić je sam to rekao na skupštini.
  12. Slažem se s kolegom, za darovanje maloljetnom djetetu ne treba nikakvo odobrenje CSS-a, već je samo potrebno staviti u ugovor da Ugovor potpisuje roditelj kao zz mldb. djeteta i takav ugovor uredno prolazi u zk.
  13. Ured je ok, uvjeti rada odlični, bave se patentima, žigovima, primarno. Ono što će muški dio populacije zanimati je vježbenica koja radi tamo. Čisti užitak, bivša manekenka, idealnih proporcija, a k tome još i strašno inteligentna, jedini nedostatak je teško koncentriranje uz nju, pa bi se moglo manje naučiti, ali kad je vidite shvatit ćete da je vrijedna toga. Zbog nje bi se i ja prijavio na razgovor za posao, ali na žalost već radim, stoga onaj koga uzmu za vježbenika je veliki sretnik, naravno ako odvjetnica Vukina ne odabere vježbenicu. U svakom slučaju o uredu sve najbolje.
  14. Molim vas, može li mi netko poslati/ukratko prepričati paragarf 948 i 949 OGZ-a, vezano za darovanje!! Tnx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija