Jump to content

Lovac_u_mutnom

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lovac_u_mutnom objavio

  1. Bilježnik je obvezan po pravomoćnosti poslati rješenje o nasljeđivanju na gruntovnicu, stog nema potrebe predavati vaš primjerak rješenja o nasljeđivanju jer će te si samo zakomplicirati uknjižbu prava vlasništva. Što se poreza tiče dužni ste prijaviti stjecanje u ovom slučaju u roku od 30 dana od pravomoćnosti. A što se tiče daljnje prodaje nekretnine jedino ograničenje koje imate je to da vam je predmetna nekretnina četvrto raspolaganje u posljednjih pet godina, u tom ste slučaju obveznik poreza na dobit, u suprotnom nema nikakvih zapreka.
  2. Lovac_u_mutnom

    POMOC

    Ivica Crnić- Zakon o obveznim odnosima- Organizator 2006. Martin Vedriš i Petar Klarić- Građansko pravo, Narodne novine 2003. Hrvoje Momčinović- Ugovori obveznog prava, Narodne novine
  3. Dotični Jorgić mi je odveo oca i brata u dobojski logor i vrlo mi je interesantna ta presuda, međutim link više ne povezuje na stranicu s presudom pa molim ako je moguće da objavite stranicu s čitavom presudom.Unaprijed hvala!
  4. Na netu možeš vidjeti o kakvom prijedlogu se radi,no ne možeš vidjeti tko su predlagatelj i protustranka. Za to se još uvijek mora ići u z.k.odjel.
  5. Ima li tko informaciju gdje će biti igre ove godine?
  6. Nije mi baš jasna formulacija ''čuvanje izbora''.Znam da se za sudjelovanje u izbornoj komisiji plaća cca 300 kn, ali za mjesto promatrača stranka i nevladine udruge angažiraju volontere koji dobiju sendvič i sok i eventualno stotinjak kuna. A ovo za naknadu pravnicima od 2.500,00 kn prvi put čujem.
  7. Da li je potrebno Darovni ugovor kojim maloljetnik stječe u vlasništvo nekretninu sklopiti u obliku javnobilježničkog ili solemniziranog akta uz dodatak odobrenja CSS-a za navedeni pravni posao?
  8. Kolege drage, nadam ste da ste shvatili da ovo sa kolegicom idealnih proporcija je šala ( kolegica stvarno odgovara opisu) s ciljem da se malo razbije monotonija. Ono što sam o uredu rekao to sve stoji, a to znači radno vrijeme 8 sati, plaća klasika, redovna, radni uvjeti odlični, jer sam imao priliku upoznati odvjetnicu Vukinu i gospođa je skroz normalna. Poznati su po patnentnoj zaštiti, ali bave se i drugim stvarima.
  9. Koliko znam primili su vježbenika.
  10. Vaša prava i obveze proizlaze iz vaše suvlasničkog odnosa sa majkom i bratom. Preporučujem Vam da pokrenete postupak ivilne diobe suvlasničke zajednice gdje bi ih na neki način prisilili da od vas otkupe vaš suvlasni dio te bi na takav način skinuli i brigu u pogledu spora sa susjedima sa sebe.
  11. Slažem se s patsy politika to neće dopustiti, a osim toga i Arno Vičić je sam to rekao na skupštini.
  12. Slažem se s kolegom, za darovanje maloljetnom djetetu ne treba nikakvo odobrenje CSS-a, već je samo potrebno staviti u ugovor da Ugovor potpisuje roditelj kao zz mldb. djeteta i takav ugovor uredno prolazi u zk.
  13. Ured je ok, uvjeti rada odlični, bave se patentima, žigovima, primarno. Ono što će muški dio populacije zanimati je vježbenica koja radi tamo. Čisti užitak, bivša manekenka, idealnih proporcija, a k tome još i strašno inteligentna, jedini nedostatak je teško koncentriranje uz nju, pa bi se moglo manje naučiti, ali kad je vidite shvatit ćete da je vrijedna toga. Zbog nje bi se i ja prijavio na razgovor za posao, ali na žalost već radim, stoga onaj koga uzmu za vježbenika je veliki sretnik, naravno ako odvjetnica Vukina ne odabere vježbenicu. U svakom slučaju o uredu sve najbolje.
  14. Molim vas, može li mi netko poslati/ukratko prepričati paragarf 948 i 949 OGZ-a, vezano za darovanje!! Tnx
  15. Ako je riječ o povoljnoj kupnji, najpametnije Vam je da sklopite dobar predugovor kojim će te se zaštiti od prevare, a s druge strane njime možete utvrditi rokove u kojem će Vam prodavatelj predati čist izvadak.
  16. Neka se cijenjeni kolega ne uvrijedi, ali mislim da osnivanjem ovakve interesne stranke (što je i HSU) ne može se gotovo ništa postići, jer mladi kad-tad postanu stari i prestane ih zanimati problematika mladih. Kad si već spomenuo SDP i HDZ, treba reći da Forum mladih SDP-a radi puno na afirmaciji mladih i stavljanja u prvi plan probleme koji muče mlade ljude.
  17. Vrlo zanimljivo sročen ugovor, tehnički bi se mogao izvršiti upis prava vlasništva temeljem takvog ugovora, a da se ne isplate novci, jer je prodavatelj dao suglasnost. Međutim, poznajući refernete u gruntovnici, posebno ako je riječ o onoj zagrebačkoj mislim da bi ipak trebali sastaviti posebnu tabularnu izjavu u kojoj stoji da je kupoprodajna cijena isplaćena u cijelosti, te da prodavatelj sukladno tome dopušta uknjižbu prava vlasništva.Naime, moglo bi se desiti da u gruntovnici dopuste samo predbilježbu prava vlasništva.
  18. Ne moraš navesti tržišnu vrijednost, ali neku okvirnu vrijednost moraš navesti.
  19. Isto tako , clausula intabulandi i može biti poseban dokument kojim prodavatelj dopušta kupcu uknjižbu prava vlasništvu nakon što mu je ovaj u cijelosti isplatio kupoprodajnu cijenu.
  20. Kad je riječ o stanovima koji se upisuju u knjigu PU,za njih ne treba niti građevinska niti uporabna dozvola, a kamoli etažiranje, jer kad bi bilo potrebno etažiranje ne bi se upisivali u knjigu PU. Dovoljno je imati sve ugovore od prvog vlasnika pa do zadnjeg, te eventualno Potvrdu o amortizaciji ako je riječ o stanu na kojem je postojalo stanarsko pravo.
  21. Treba tužiti prodavatelje, odnosno pravne sljednike prodavatelja ako su prodavatelji umrli. Tužbom bi trebali tražiti potpisivanje aneksa ugovora kako bi isti mogao biti proveden u zemljišnoj knjizi, a što bi u protivnom trebala zamijeniti presuda.
  22. Mislim da ti tu vrijede pravila kao i kod septičkih jama, a to znači da mora biti obuhvaćen građevinskom dozvolom.
  23. Ako jedan ili više stanara ne želi potpisati očitovanje volje na etažni elaborat najbolje rješenje je ići u razvrgnuće suvlasničke zajednice etažiranjem u izvanparničnom postupku.
  24. Da se nadovežem na kolegu Montyja, ja isto imam dvokratno radno vrijeme, otprilike jednako raspoređeno kao i njegovo osim što nerijetko izlazim iz ureda oko 23.00. Šef je nekakva srednja žalost, puno ne odmaže ali niti previše ne pomaže. Kod nas u uredu važi parola: Snađi se druže! Pa se tako i ponašam.Jedino je prednost što imam super kolegicu u uredu pa se međusobno pokrivamo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija