Jump to content

vinka13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vinka13 objavio

  1. Hvala KronicnaStranka, upotrijebila sam tražilicu i pročitala cijeli niz postova, ali svejedno nisam bila sigurna, a htjela sam potvrditi je li ono što sam mislila točno. Novac je djed za života darovao uz darovnicu, tako da ne bi trebalo biti problema s dokazivanjem.
  2. Poštovani, trebao bi mi savjet oko nužnog dijela i uračunavanja vrijednosti darova dobivenih od pokojnika za života. Situacija je sljedeća: djed mi je oporučno ostavio stan. Nasljednicima (tati i stricu) je za vrijeme života darovao poveću količinu novca (dovoljnu za kupovinu većih stanova od ovog u kojem je živio i koji je ostavio meni). Moj stric sad želi nužni dio tog stana koji je djed namijenio meni. Ima li pravo na taj nužni dio, tj. uračunava li se vrijednost koju je dobio za života (a koja je daleko veća od nužnog dijela) u raspravu? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  3. Poštovani, nadam se da mi netko može pomoći oko sljedećeg: zaposlena sam na određeno vrijeme do povratka zaposlenice s bolovanja od 10.mj. prošle godine. Kako se zaposlenica ovaj tjedan vratila na posao, poslodavac me obavijestio da imam pravo na razmjerni godišnji i za prošlu godinu (jer ga nisam iskoristila) i za ovu. Riječ je o državnoj službi (srednja škola) i navodno imam pravo na cjelokupni iznos regresa, bez obzira što sam na razmjernom godišnjem, no zanima me još imam li pravo na regres i za prošlu i za ovu godinu s obzirom da ga prošle godine kao i godišnji nisam koristila. Hvala unaprijed, Vinka
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija