Jump to content

Silver55

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Silver55 objavio

  1. Radim preko student servisa, čisto informativno me zanimalo Dakle isključivo za osobe u stalnom radnom odnosu vrijedi pravo na naknadu? I osobni dolazak je bio neophodan.
  2. Pozdrav, ispričavam se ako sam promašio temu, imam jednu situaciju a nisam siguran gdje pronaći više detalja; Upisao sam apsolventsku godinu na fakultetu te mi je zabunom stavljen krivi žig u indeks, piše izvanredni student iako su papiri i sve na redovnog studenta. Pošto moram ići na drugi kraj države to sređivati i ne mogu doći na posao taj dan, imam li pravo na naknadu putnih troškova i dnevnice koju ne mogu ostvariti na poslu za taj dan? Kome se obratiti, u kojem zakonu i članku se nalaze osnove za podizanje tog zahtjeva ukoliko imam pravo na naknadu? Hvala
  3. Pozdrav, nadam se da nisam na krivoj temi. Priča ide ovako: 5 mjeseci se vozim sa pokazom,nikada kontrola nije trazila,2 dana se ovaj mjesec vozim bez pokaza i uleti mi u civilu i aman mene prvog i taman stisnem posalji za m-kartu,on meni kao to ti tipkanje ne vrijedi sada kao,kartu molim odnosno osobnu,ja reko izgubio i stize 15s sms sa kartom i on kao to ne vrijedi pa prepucavanje,prijetnje,zastrasivanja i naposljetku dam pokaz i pukne mi kaznu. Znaci,apsurd je tome,karta je vazeca od 18 : 17 ( tad mi je stigao sms ),a on meni kaznu izdao u 18 : 20. Ima li smisla žaliti se ili je uzalud? Glupo sam nasjeo na one njegove blefove da ce murju zvati i kao preko mobitela tipka i zove nekoga 2 puta i kaze kao aj dođi ovdje i ja kažem već pet mjeseci plaćam pokaz,nisam htio ovih par dana što sam u Zagrebu plaćati,i on kao daj pokaz da pogledam i naplati kaznu.
  4. Pozdrav! Zanima me kolika je kazna predviđena i po kojim zakonima za izgrednike na stadionima? Konkretno me zanima za nogomet pošto zadnje vrijeme jedino što se može čitati je kako su huligani izveli nerede. Hvala!
  5. Pozdrav! Zanima me može li osoba biti odgovorna kada se dogodi slučajna povreda. Primjerice igra se nogomet i uslijed neopreznog duela dođe do kakvog loma ili isčašenja, je li osoba koja je nanijela ozljedu zakonski odgovorna ili se uvažava slučajnost ( nehaj?) ? Hvala!
  6. Radi se o Zagrebu, postoji li kakav zakonski rok u kojem to mora biti sanirano? Nekako mi se ne uništava zdravlje, samo mi je do sigurnosti na pločniku Hvala!
  7. Nisam pronašao ništa takvoga, doduše nisam ni proučio sve članke. To nisu klasična vrata već željezna koja nisu puna odnosno vidi se kroz njih. Uz to bez problema se može preko zida doći do stepenica čak i sada kada je to zavareno.
  8. Pozdrav! U mom kraju postoji preko nekoliko mjesta gdje su šahtovi uništeni što predstavlja opasnost za ljude koji prolaze pločnikom. Riječ je o malim šahtovima ali ipak potencijalno opasnim za svakoga tko ne primijeti rupu te završi slomljenog gležnja. Zakon o obaveznim odnosima: Članak 1084. Osobe koje obavljaju komunalnu ili drugu sličnu djelatnost od javnog interesa odgovaraju za štetu ako bez opravdanog razloga obustave ili neredovito obavljaju tu djelatnost. Može li ovaj članak pomoći u rješavanju ovog problema koji je prisutan godinama? Kome se uopće obratiti? Hvala!
  9. Potražio i pronašao vjerujem da s ovim člankom mogu bez previše razgovora dokazati da se prolazi moraju osloboditi: Članak 37. Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada dužni su održavati slobodnima i propisno označenima evakuacijske putove, kao i pristupe vatrogasnim vozilima.
  10. Logično je i meni naravno. Na takva vrata sam i ja ciljao samo što bi se mogla normalno otvarati s obje strane iako ne vidim zašto se ne bi ljudi prešetavali ako im se prešetava. Zahvaljujem na odgovorima.
  11. Koliko je meni poznato, svoje podatke si dužan dati samo službenoj osobi.
  12. Zahvaljujem, nije mi u cilju nabiti trošak zgradi već "prisiliti" predsjednika zgrade/predstavnika stanara da to otkloni. Koliko znam netko od stanara je to učinio na svoju ruku jer im je smetalo prolaženje po tim stepenicama. S druge strane zgrade je otvoreno ali na vrhu se nalaze neke biljke od kojih se ne može proći ( osim preskakanjem preko njih), je li i to zabranjeno? Hvala!
  13. Pozdrav! U stambenoj zgradi netko je zavario vrata protupožarnih stepenica tako da se ne može prolaziti. Kome se obratiti vezano za taj (vjerujem) propust? Hvala!
  14. Ako se ne varam ukoliko možete dokazati da je šteta učinjena od strane jedne osobe ili skupine njih možete ih teretiti za štetu. Također u zgradama je zabranjeno bučiti od 15h do 17h ili tako nešto, sigurno imate kućni red izvješen negdje. Kako bilo riječ je o djeci i kao što je ranije spomenuto institucije se neće baviti njima. Lijep pozdrav!
  15. Slažem se u potpunosti, na kraju priče i ja sam još dijete samo me zanima kako to "radi" u teoriji odnosno po zakonu. Hvala unaprijed!
  16. Pozdrav! Jesam li dobro shvatio, kažnjava se vlasnik stranice a ne korisnik koji je širio mržnju? Dobije li osoba koja prijavi kakvu obavijest o pokretanju istrage protiv počinitelja/vlasnika stranice? Hvala!
  17. Pozdrav, imam jedno teoretsko pitanje: Ako djeci pobjegne lopta na tuđi posjed, postaje li ta lopta njegovo vlasništvo?
  18. Jedno glupo pitanje, ali eto: Znači li pravnik odvjetnik? Oduvijek sam to smatrao istim, a sada čitam okolo i imam osjećaj da odvjetnik i pravnik nisu isto, ako bi mi mogao netko odgovoriti...
  19. Tuga i žalost na kaj je svedeno sve to...
  20. Znači bez veze se nemre naći posao u struci? Bez obzira da li je to odvjetnik ili pravnik ili što već?
  21. Ovo kaj pričam nije sigurno ali: Policija smije ući u stan jedino uz nalog, ili ako ih pustiš Ako zoveš policiju oni su dužni izaći, zato su i tebi stalno na vratu. Pošo i sam živim u zgradi, znam da postoji vrijeme odmora ( od 15h do 17h ili tak nekaj) kada je buka zabranjena, kao i nakon 22h, a u međuvremenu bi mogao malo glasniji biti rekao bih... ali to je samo moje mišljenje..
  22. Ja sam upravo završio, još čekam završnu svedodžbu, i zanima me što gdje i kako sada? Nisam ni znao da mogu biti vježbenik (to je kao praksa nešto?), i što dobivam tim ispitom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija