Jump to content

ludara

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vrhovnom sudu sam podnio zahtjev kojim sam tražio isplatu naknade radi dugotrajnosti sudskog postupka, ali je zahtjev odbijen rješenjem u kojem je obrazloženo da: Sukladno čl. 27. st 1. Zakona o sudovima tj iz navedenog članka proizlazi da "stranka u sudskom postupku može ostvarivati zaštitu prava na suđenje u razumnom roku samo za postupke koji su u TIJEKU pred nadležnim sudom." Članak 27. st. 1 tog zakona glasi: (1) Stranka u sudskom postupku koja smatra da nadležni sud nije odlučio u razumnom roku o njezinom pravu ili obvezi ili o sumnji ili optužbi za kažnjivo djelo, može neposredno višem sudu uputiti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. PITANJE 1. Gdje to u gore navedenom članku piše da se zaštita prava odnosi samo na postupke u tijeku, a ne odnosi na pravomoćno presuđene sporove? Da li je moguće da jedan sudac vrhovnog suda tumači gore navedeni članak kako mu se sprdne i onako kako nigdje ne piše u zakonu? Isto tako je mogao reći da se zahtjev odbacuje jer nisam visok 2 metra ili jer nisam filmski glumac, nijedno ni drugo ne piše u tom zakonu. Da ne bi bilo zabune, ja sam tražio samo isplatu naknade radi dugotrajnosti sudskog procesa (sukladno čl. 27 i 28 Zakona o sudovima), nakon što je donesena pravomoćna presuda županijskog suda. Normalno, tim zahtjevom nisam ni mogao tražiti da se ubrza suđenje jer je pravomoćna presuda već bila donešena kad sam podnio zahtjev. (nije postojala mogućnost žalbe višem sudu jer se radi o sporu male vrijednosti prema ZPP, postojala je jedino mogućnost ustavne tužbe koju sam i predao u zakonskom roku). PITANJE 2: Da li se smatra da je gore navedeni sudski postupak u TIJEKU, ako sam u zakonskom roku podnio ustavnu tužbu na presudu županijskog suda? PITANJE 3: Budući da se žalba na ovo rješenje Vrhovnog suda opet podnosi Vrhovnom sudu (tako piše u uputi o pravnom lijeku), da li će isti sudac opet odlučivati o mom zahtjevu ili neki drugi? Što ako mi opet odbiju zahtjev, koliko im se puta imam žaliti, da li je broj žalbi ograničen, ili im se na njihovih 100 rješenja mogu žaliti 100 puta? Kada stječem pravo da žalbu na rješenje Vrhovnog suda predam na Ustavni sud?
  2. Da, dosta sam uzrujan oko ovoga, neznam ni sam kako da nazovem te osobe, gospoda suci? Uglavnom, kad vas netko SVJESNO pokrade 2 puta (županijski + općinski) neznam kako nazvati te osobe. Jednostavno ne mogu vjerovati da postoji sudac koji nezna da ugovorna kazna ne može biti ugovorena za neizvršenje novčane obveze. Za neizvršenje novčane obveze postoji nešto što se zove KAMATA. A to da su me SVJESNO pokrali je samo po sebi očito jer u presudi i jednog i drugog suda nema ni slova napisanog na moj prigovor da mi se pokušava naplatiti novčana kazna protivno ZOO-u. A uostalom na taj članak ZOO-a bi sami trebali paziti po službenoj dužnosti. Osim toga, presuda u korist tužitelja je donesena na temelju članka zakona kojeg i sam tužitelj direktno krši. Nije li to predivno? Naravno na moju žalbu da tužitelj krši zakon na temelju kojeg se želi naplatiti od mene sudovi se uopće nisu očitovali u presudi. Divno, pravično i nepristrano suđenje, nema što. Ne bih navodio točno o čemu se radi, nisu banke, nisu kazne za parkiranje ali je nešto na sličnom principu (naplata kazne za nekupovinu određene vrste karte) Pronašao sam formular za ustavnu tužbu, direktni link: 1. http://tinyurl.com/3m3frxb 2. http://tinyurl.com/3u9mgyx (upute) - U obrascu ustavne tužbe umjesto JMBG-a stoji OIB. Mogu li izbrisati JMBG i staviti OIB, ili moram staviti baš JMBG? - Da li moram prvo tražiti reviziju spora prije podnošenja žalbe ustavnom sudu, ili mogu direktno na ustavni sud? (Pročitao sam upute za sastavljanje ustavne tužbe i zbunjen sam, jer su bez nekih prevelikih detalja naveli da mogu odbaciti ustavnu tužbu ako prije toga nije zatražena revizija???) Nemam neke nove dokaze ili nešto slično, sve što sam imao za reći rekao sam u žalbi i podnescima. - Da li se pri povredi određenih ustavnih prava mogu pozvati samo na kršenje određenog članka Ustava, ili se moram pozvati i na kršenje članka ustava zajedno sa kršenjem članka nekog zakona? - Da li od ustavnog suda mogu tražiti da sam donese presudu, ili u najboljem slučaju mogu dobiti vraćanje sudskog spora na ponovno suđenje na neki niži sud, županijski? - Da li suci imaju kakve sankcije ako im sudovi višeg stupnja ukinu ili preinače presude koje su donijeli? Vjerojatno je SF, ali da li im se skida dio s plaće, da li im je onemogućeno napredovanje, da li imaju kakve sankcije, ili sudac kojem viši sudovi obore 90% presuda ima iste beneficije i prava na napredovanje kao i sudac kojem viši sudovi obore npr. 5% presuda? - Kod javnog bilježnika sam napravio ovjerovljeni prijepis presude koju osporavam ustavnom tužbom, što je naplaćeno 90 kn kod javnog bilježnika. Da sam ovjerovljeni prijepis presude radio direktno na sudu, da li bi me koštalo manje nego kod javnog bilježnika ili su cijene iste??? Čisto da znam za ubuduće, jer 90 kn za iskopirati 1 list papira je
  3. Ukoliko mi tko može pomoći, slobodno nek se javi ovdje a može i PM. Zahvaljujem svima na dosadašnjim odgovorima. Znači kaznena prijava i pritužba predsjedniku suda otpadaju. Imam li temelje da idem na ustavnu tužbu radi nepoštenog suđenja ili nečega trećega? Ili se to rješava revizijom spora? Koji je rok za podnošenje ustavne tužbe, i da li me to išta košta, u smislu nekih naknada, pristojbi i sličnoga? Ukratko, 1. presudom općinskog/žup. suda de facto moram platiti Ugovornu kaznu, i to samo 3000% u odnosu na "neizvršenu" novčanu obvezu, a naplata tih ugovornih kazni protivna je čl. 350 ZOO-a. 2. Novčanu obvezu radi koje me tuže sam podmirio (imam dokaz, ali ga naš ološ od sudaca na koji sam nažalost naletio samo njima razumljivim anti-logičkim akrobacijama ne priznaje kao dokaz, a kako i bi kad im mito i korupcija stoji na čelu) 3. Tužitelj sam krši članak jednog drugog zakona na temelju kojeg mu je dosuđen spor u njegovu korist. S jedne strane krši taj članak zakona, s druge strane su me tužili na temelju tog članka i na temelju njega kao dobili spor. Dođe mi da se ubijem radi nesposobnosti naših sudaca, koji bi kao trebali biti neka moralna elita. 4. Ima tu svakakvih gluposti, od toga da moram platiti svakakve gluposti pod sudske troškove tj izgubljenu zaradu za svjedoka tužitelja, i to njegovu dnevnicu? Mislim koji je to bullshit, obveza isplate dnevnica po zakonu ne postoji, osim toga lik je bio na sudu pola sata a dosuđena mu je maksimalna porezno neoporeziva dnevnica od 170 kn kao da je na službenom putu bio preko 12 sati taj dan. Osim toga dnevnice nisu zarada, već samo nadoknada troškova koje se ima na službenom putu, a budući da je ovaj na putu bio ni sat vremena, nije mu ni mogla biti dosuđena dnevnica. 5. Ima li tko šprancu za ustavnu tužbu? Da li smijem javno komentirati presudu i reći da mislim da su suci koji su ju donijeli nesposobni i nepismeni? Znači uz konkretno navođenje imena i prezimena suca te detalja iz sudskog spisa. Da li smijem skenirati presudu i poslati je u novine? Mogu li me suci tužiti ukoliko ih poimence imenujem ološom radi presude koju su donijeli? Pitužba na Min pravosuđa + stegovni postupak pred DSV-om - Ovo ću proučiti, i ako me ništa dodatno ne košta da to podnosem tada ću i podnijeti tu pritužbu, pa makar i rezultat te pritužbe ne utjecao na moj spor, utjecat će na neke sankcije sucu - valjda.
  4. Izgubio sam spor male vrijednosti prema Zakonu o parničnom postupku, prvo na Općinskom, poslije i na županijskom sudu. Budući da nisam imao pošteno suđenje i da su me sutkinja i jednog i drugog suda drsko pokrale tj silovale pravo i presudile u korist tužitelja po sistemu "kadija te tuži, kadija te sudi", zanima me koje su mi opcije za dalje? Koliko sam shvatio, ne može se žaliti vrhovnom sudu jer se radi o sporu male vrijednosti. 1. Da li mogu podnijeti kaznene prijave protiv sudaca radi pristranih presuda i nepoštenog suđenja? O kojem kaznenom djelu bi se radilo, nekakva zlouporaba dužnosti??? Je li normalno da se sudac u presudi ne očituje o argumentima koji mi idu u korist? Znači sudac nije naveo u presudi da odbacuje moje argumente koji mi idu u korsit, već ih bijednički nije ni spomenuo u presudi. Kome odgovaraju suci za loše presude, ako presude da je zemlja ravna ploča a ne okrugla, snose li kakvu odgovornost za to? 2. Mogu li zatražiti izuzeće sutkinje nakon što je već donijela presudu, da neki drugi sudac napiše novu presudu? 3. Mogu li se žaliti predsjedniku suda na rad sutkinje koja je donijela takvu presudu? Kakve sankcije može dobiti sutkinja? 4. Mogu li se žaliti Europskom sudu za ljudska prava, koja je daljnja procedura? Da li žalba Europskom sudu odgađa moju obvezu plaćanja iznosa koji je dosuđen tužitalju? Da li sutkinje snose kakvu odgovornost ukoliko Europski sud presudi u moju korist? Koliko to košta, pod uvjetom da sam sve papire predam? 5. Ima li još netko neku drugu ideju što još mogu učiniti protiv sudačkog ološa na koji sam naletio? Odlučan sam u nakani da stanem na kraj ovakvom sudačkom smeću na kakvom sam nažalost naletio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija