Jump to content

kikolina

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kikolina objavio

  1. Drago mi je da vam je uspjelo. Mislim da su u stvari takvi slučajevi prilično česti i svaki put kad jedno od bivših supružnika ulazi u novu vezu, djeca u malo odraslijoj dobi se osjećaju pogođeno. Naravno da je onda lako manipulirati s njima kao što je to slučaj i kod vas. Samo budite strpljivi i nemojte dozvoliti da to vama uništi odnose. Bili ste pošteđeni institucionalnih razračunavanja prije, ali svakog to prije ili kasnije dočeka. Na žalost. Naravno da nije! Samo želimo reagirati na vrijeme...ne padamo na te "sitne" provokacije...
  2. Fikuse, preletila sam sve postove gore i mislim da bi vi dosta trebali raditi na sebi. Previše ste skloni djelovanju pod raspoloženjima. A nemojte zaboraviti da je pravo skroz lišeno emocija. Koncentrirajte se na činjenice koje je malo teže iščitati iz bujice emocija, i djelujte isključivo iz činjeničnih stanja. Prvo ste htjeli potpuno odustati od kontakata s djetetom, sad želite uništiti sutkinju, pa i po cijenu gubitka djeteta...Da li je vama stalo do vašeg švrčića? I vjerujte da ipak veliki dio budućeg razvoja događaja ovisi o vama. Ali ako u razgovoru sa meritornim službama pokažete emocionalnu nestabilnost, samo radite štetu djetetu i sebi. A bojite se da mu se nešto ne desi. I budite sretni ako mu Harlekin kupuje stvari i pokazuje ljubav, jer zamislite kako bi bilo da ga ne želi. Mislim da vaše dijete zaslužuje i vašu ljubav i ljubav sredine u kojoj živi.A na vama velikima je odgovornost kako će on odrastati i kako će vaši odnosi izgledati jednog dana kad više ne bude prilike za popravni.
  3. Mislim da vama ne treba pravni savjet, pokušajte pronaći rješenje svojih problema na nekom drugom forumu ili u sebi. Meni, bez uvrede izgleda da su vaša djeca već stradala a još niste ni odlučili pokrenuti brakorazvodni proces. Tu mislim i na onu izjavu vaše žene u vezi trotjednog ljetovanja: kako si mi mogao to napraviti. To pokazuje njenu sebičnost u samom korjenu. A vi ako mislite da je situacija u kojoj živite štetna za djecu, potražite rješenje za njih a ne za svoje povređene osjećaje. I molim vas, što znači izjava: bila je konobarica a sad ima normalan posao?
  4. Hvala na odgovoru, napisane su već i požurnice i kontaktiran je i predsjednik suda koji se izjasnio da ne vidi razlog nedonošenja presude...znači ostaje samo Ustavni sud.
  5. Molila bih za savjet... Radi se o ostavinskoj raspravi pokrenutoj 2002. godine...iako se svima slučaj čini jasan,postoji i oporuka koju nitko ne osporava, sutkinja stalno traži neke nove razloge da ne održi rasprave... U pitanju je određena nekretnina, automobil i novac...Naravno da automobil stoji nergistriran i vrijednost mu je višestruko umanjena... Da li postoji mogućnost ubrzanja postupka i zakonska mogućnost naknade štete zbog sporo vođenog procesa? Hvala...
  6. Da, imate pravo ,zamišljeno je kao dobrovoljno izvršavanje obveze kao i plaćanje poreza, vraćanje kredita i sl.Ali i banke traže osiguranje naplate, a državna uprava časkom sjedne na račun.Mislim da bi se mogao odrediti mehanizam po kojem bi se daleko bržim postupkom uredile stvari.Roditelji koji ne žive s djecom u puno slučajeva "zaborave" uplatiti uzdržavanje, djeca ih ne traže dnevno obroke, knjige,cipele... pa se nakon nekog vremena to pretvori u dugi i mučni sudski proces, a nagomilali su se zaostaci.Odjednom treba platiti veliki iznos, tu su i sudski troškovi a novaca nema. Učinkovit i jednostavan mehanizam redovne naplate je jedino rješenje za sve strane.
  7. Baš me interesira kako ste uspjeli dobiti administrativnu zabranu jer mene svi uvjeravaju da to nije moguće, da je to isključivo stvar njegove odluke.Iako je već i kazneno osuđen zbog neplaćanja ne mogu dobiti ni ovrhu.
  8. Zbog čega nakon dugotrajnog procesa i presude ne ide automatska administrativna zabrana na plaću stalno zaposlene osobe kojoj je utvrđen iznos za uzdržavanje? Ne bi li se tako smanjio broj predmeta na sudovima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija