Jump to content

anonimus25

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anonimus25 objavio

  1. hvala puno na odgovoru! radi se o društvu s ograničenom odgovornošću koje je već otvoreno, samo planiramo kroz par mjeseci kad uspijemo riješiti prostor i sve ostalo potrebno otvoriti i maloprodaju kao dodatak dosadašnjem poslu... mnogo su mi pomogle vaše smjernice. Hvala puno!
  2. dragi moji forumaši! trebam vašu pomoć. Pokušavam naći na netu neki popis zahtjeva koje bi d.. trebao zadovoljiti ukoliko otvara maloprodaju...ali nažalost bez sreće (barem za sad). Da li postoje neki zahtjevi koji trebaju biti zadovoljeni ili kako to ide? Isto tako da li radnici u maloprodaji trebaju imati određene kvalifikacije-trgovački smjer ili nešto takvo? Ako da, gdje je najbrži način da se odradi neka prekvalifikacija? Uz sve to ja imam završenu višu školu -i moja "titula" je viši ekonomist za unutarnju i vanjsku trgovinu...da li bi to prošlo pod rad za maloprodaju?? Jedva čekam vaše odgovore!! i lijepo vas pozdravljam!!!
  3. Pozdrav svima! imam jedan problem - pred 3 godine, točnije u 9.mjesecu 2005.godine moj suprug i ja potpisali smo police osiguranja Merkur - osiguranje za slučaj smrt ili doživljenja i nastupa određene teške bolesti (police na 30 godina). Uredno smo plaćali premije osiguranja (svaka 3 mjeseca prema dogovoru)..do početka ove godine, kad zbog drugih stvari jednostavno više nismo mogli odvojiti novac za premije osiguranja (pa smo prestali s uplatama). Dobili jesmo obavijest od Merkura ukoliko ne platimo premije u roku 30 dana da će se police prekinuti. I sad, informacija od jučer od Merkura je da su naše police poništene i da nemamo pravo na povrat uplaćenih premija (niti jedan dio). A sad, jučer sam ja gledala te opće uvjete koje smo dobili uz policu...ali taj članak u kojem piše "posljedica neplaćanja premije" se meni čini jako kompliciran. TREBAM POMOĆ - da mi neko objasni što točno znači članak 12 (napisati ću ga kasnije), i da li stvarno ne postoji nikakva šansa da dobijemo povrat barem dijela premija koje smo uplaćivali (jer to je pljačka)...ako je osiguranje dobrovoljno, onda nemaju pravo zadržati ono što si im uplatio ili?? ČLANAK 12. posljedica neplaćanja premija (1) Ako ugovaratelj osiguranja na poziv osiguratelja, koji mu mora biti dostavljen preporučenim pismom, ne uplati dospjelu premiju u roku određenim tim pismom, a koji ne može biti kraći od 30 dana, računajući od dana kad mu je pismo uručeno, a niti to učini koja druga zainteresirana osoba, osiguratelj može ako su do tada plaćene barem 2 godišnje premije kod ugovorenog trajanja osiguranja do 15 godina, odnosno 3 kod ugovorenog trajanja osiguranja dužeg od 16 godina, izjaviti ugovaratelju osiguranja da smanjuje svotu osiguranja na iznos kapitalizirane vrijednosti osiguranja, a u suprotnom slučaju da raskida ugovor. Osiguratelj može zahtijevati plaćanje premije za godinu osiguranja u kojoj je došlo do raskida. (2) Ako se osigurani slučaj dogodio prije raskida ugovora ili smanjenja svote osiguranja u skladu s prethodnim stavkom, smatra se kao da je svota osiguranja smanjena, odnosno da je ugovor raskinut, te je osigratelj oslobođen plaćanja obveze. Molim VAŠU POMOĆ!! hvala unaprijed!!
  4. to je čista koma! nisi ništa kriv,a onda na kraju plaćaš neku glupost pijanog idiota!! i to još da ne velim da će račun kad sve bude gotovo biti više od 1000 kn (taman lijepo za božične blagdane)... i još ćemo trebati cca 2-3 tjedna čekati na dijelove i biti bez auta!! zar ne postoji nikakva druga opcija?!
  5. Pozdrav svima! dugo me nije bilo, a sad opet imamo opet mali problem. Suprug je u četvrtak na povratku doma skoro imao prometnu nesreću. Čovjek ispred njega u autu je počeo plesati po cesti i vrtjeti se... (bilo je smrznuto i sklisko)... te je on da ne lupi auto ispred sebe po kočnici, pa ručnu i auto je zanijelo u stranu i udario je u rubnik desnom stranom auta. Napravljen je zapisnik (jer je srećom policija bila nekoliko automobila iza toga)... ali zapisnik sljedeći dan nije bio u policiji... no, to je sa možda i manje bitno. jedino moj suprug ima štetu na autu (i to je ispala dosta velika šteta na kraju)... jer će popravak stajati više od 1000 kn i još ćemo vjerojatno trebati cca 2 tjedna čekati na dijelove... i to je koma!! da li postoji neki zakon ili neki drugi način da podmirimo nastale troškove popravka zbog kojeg nismo krivi?? molim pomozite!! unaprijed vam hvala svima! jelena
  6. pozdrav svima! Molim Vašu pomoć. Trebam napisati suglasnost za spajanje kanalizacijskog šahta. Naime kuća koji smo kupili nema svoj priključak za kanalizaciju. Susjed do nas nam dozvoljava da spojima preko njegovog šahta priključak za nas, ali treba napisati neku formu Suglasnosti da poslije nebi bilo problema. Ako netko ima pojma kako to treba izgledati bili bi mi od VELIKE pomoći. Hvala unaprijed, jelena
  7. još pitanja... da li za odštetu za ozljedu kod nesreće trebam tražiti odštetu od našeg osiguranja - tj. osiguranja u kojem je osiguran naš auto. Jer sam po toj polici osiguranja osigurana i ja kao putnik? radi se o Zagreb osiguranju. da li ima nekog s iskustvima što se Zagreb osiguranja tiče... hoće li oni praviti puno problema ili ne... jer oni bi se nakon što meni isplate (ako uspijem postići to) mogli tražiti od Euroherc osiguranja povrat (pošto je tip koji nas je lupio u eurohercu ili??). hvala puno!
  8. hvala puno na odgovoru. To je sve baš jadno... ako se obično osiguranje ne može držati onoga što napiše i potpiše... kako će onda nešto drugo u državi funkcionirati kako spada. Čisto rasulo! vidjet ćemo što se može učiniti... nama je trenutno najbitnije da dobimo auto - a bez para nema niti auta... nažalost! nadam se da će se osiguranje uskoro sjetiti da bi nam trebali platiti... još jednom hvala!
  9. pozdrav svima! imam pitance - imali smo promenu početkom 12/06. pošto nismo mi bili krivi - dobili smo nagodnu od osiguranja. Nagodbu smo potpisali i odnijeli osobno u osiguranje 04.01. U nagodbi piše da se isplata u roku 15 - 30 dana. Pošto je 04.02. trideseti dan i još k tome nedjelja... kad oni misle isplatiti iznos po nagodbi. Danas je 02.02. - petak ... a od novaca još ni traga ni glasa. Da li je to zakonito? nigdje u nagodbi ne piše 30 radnih dana ili neki slični termin... mislim da se ponašaju jako... nemam riječi... naš auto je popravljen bio već odavno...već tri tjedna stoji kod automehaničara, a mi (naravno) nemamo te novce da platimo popravak... i sad svi čekamo. A živjeti bez auta je čista koma!! molim pomoć - kako natjerati osiguranje da plati. ako ne plati u roku 30 dana što možemo poduzeti? hvala!!
  10. hvala puno na odgovoru... vidjet ću ja što mogu napraviti - bacam se na posao i nadam se da ću imati sreće! javim kako stvari stoje...
  11. hvala ti puno na odgovoru! to mi puno znači... znači trebam samo riješiti ostale papire što se tiče toga i krenuti u postupak. da li mi možeš pomoći u još nečem? trebam tražiti ispravak policijskog zapisnika - jer piše da sam bila u krivom autu... a nemam pojma gdje početi po rješavati ili to sve može riješiti odvjetnik?! puna pitanja... još jednom puno hvala!!
  12. hvala ti puno na odgovoru! to mi puno znači... znači trebam samo riješiti ostale papire što se tiče toga i krenuti u postupak. da li mi možeš pomoći u još nečem? trebam tražiti ispravak policijskog zapisnika - jer piše da sam bila u krivom autu... a nemam pojma gdje početi po rješavati ili to sve može riješiti odvjetnik?! puna pitanja... još jednom puno hvala!!
  13. da li neko zna gdje je nestala hajka oko duga ljubljanske banke? gdje je sve to stalo? da li to neko pokušava zataškati dug... ili će se konačno jednom riješiti stari dugovi i da krenemo dalje u nove pobjede. ako neko ima neko mišljenje ili sugestiju ...molim da je podijeli samnom. hvala!
  14. pozdrav svima! imam još pitanja... moj muž i ja imali smo sudar. nismo mi bili krivi i dobili smo nagodbu od osiguranja koju smo prihvatili. U nagodbi piše da se slažemo s ponuđenim iznosom i da nećemo više potraživati ništa po tom predmetu. Da li se to odnosi samo na mojeg supruga ili neminovno i na mene? jer ja sam imala trzajnu ozljedu i sad pokušavam dati stvar u ruke advokatu - ali ako se ta rečenica u nagodbi odnosi i na mene onda nemam više nikakva prava... ili ipak postoji šansa?! HVALA PUNO UNAPRIJED
  15. Molim Vašu pomoć! Prvo bi htjela provjeriti da li postoji zakonski rok u kojem možeš tražiti odštetu nakon prometne nesreće? Imala sam nesreću početkom 12.mjeseca prošle godine. Od udarca stradao mi je vrat, na sreću nije bilo ništa slomljeno nego samo jako nategnuto. Bila sam na bolovanju cca 10-tak dana. Da li još uvijek imam pravo tražiti odštetu? Na moju nesreću, ako i imam pravo na to postoje dvije stvari koje bi prije toga trebala riješiti. U papirima koje sam dobila od Klinike za traumatologiju Zagreb (gdje sam se javila nakon nesreće) piše da sam ja bila vozač (a bila sam suvozač). Primijetila sam grešku već kad sam čekala na zadnji pregled ali mi je doktor koji je bio dežuran rekao da to može promijeniti samo glavni doktor traumatologije koji radi samo ujutro. Pošto nisam iz Zagreba ja sam se tu večer vratila doma, i tako je papir ostao kakav je. Da li postoji šansa da po nekome pošaljem papire u Zagreb (sa svojom osobnom ili nečim) i da neko drugi ode tražiti promjenu tih papira? (pošto radim teško mi je biti ujutro u Zagrebu) Osim tog manjeg problema postoji i drugi veći - a to je da u policijskom zapisniku piše da nisam bila u auto sa svojim suprugom nego u auto ispred nas (u pitanju je lančani sudar, a mi smo se našli u «sendviču»). Koji je postupak za promjenu policijskog zapisnika? Da li se to uopće može napraviti? Da li možemo tražiti nekog advokata da to učini umjesto nas ili to trebamo rješavati sami? Ako sam koju informaciju zaboravila javit ću naknadno - neznam što bi još trebalo reći U iščekivanju vaših odgovora, DJ
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija