Jump to content

bijelaorhideja

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj problem je slijedeći: 27.11.2012. ističe mi porodiljni dopust te počinjem koristiti produljeni porodiljni koji mi je odobren do 2. godine djetetovog života.Problem je slijedeći suprug ima ugovor na određeno do 21.12.2012. i ako mu se ne produlji ugovor ja se moram vratiti na posao.Interesira me da li imam pravo na godišnji odmor za 2012. godinu.Radila sam do 7.05.2011., te sam onda otišla na komplikacije i nisam koristila godišnji za 2011. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  2. Pod nazivom poslodavca odnosno osnova osiguranja rukom se ispiše firma u kojoj si radila, zatim slijedeća rubrika početak rada datum i završetak rada, izračuna se koliko si radila i točno se upiše godina, mjeseci i koliko dana na kraju se stavi pečat i potpis odgovorne osobe, u radnoj knjizi na početku ti piše tvoje zanimanje, a na kojem radnom mjestu si radila prilažeš tako i onako u svom životopisu.Mislim da ti nije bitno na kojoj si poziciji bila već znanje i iskustvo, tako da lažima nećeš ništa postići.
  3. Situacija je slijedeća, suprug je radio do 16.10.2011. u jednoj firmi te je 17.10.2011. godine otišao radit u drugu firmu gdje je dobio ugovor na određeno vrijeme.Radni odnos mu je završio 17.12.2011. godine te je otišao na burzu.Tamo su mu za izračun naknade uzeli 1,2,3 mj.2011. godine, a ne 9,10,11mj.2011. godine što smatramo da nije uredu te su ga zakinuli za veći iznos naknade, zvali smo i pitali zbog čega nisu uzeti ti mjeseci u prosjek za izračun rečeno nam je da zato jer u 9.mj, je bio nekoliko dana na bolovanju te da se mu ne može uzeti u obzir.(raspitali smo se u drugoj područnoj služi gdje nam radi teta te je rekla kako to nije točno te da su trebali uzeti 9,10 i 11.mj.Uložili smo žalbu te je do današnjeg dana prošlo više od tri mjeseca i nemamo nikakvu povratnu informaciju.Molim nekog ako zna tko je u pravu da mi odgovori.Hvala.
  4. Molim Vas za pomoć, 9.05.2011. otišla sam na komplikacije u trudnoći i nisam koristila godišnji za 2011. godinu.Rodila sam 1.12.2011. godine, na posao se trebam vratiti 1.12.2012. godine, interesira me da li imam pravo koristiti godišnji odmor i za 2011.i 2012. godinu ili samo za 2012.g.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  5. Poštovani! Molila bih Vas za pomoć, situacija je slijedeća. Imali smo tetu u njemačkoj koja nema djece niti nikog bližeg roda osim jednog nećaka koji isto živi negdje u njemačkoj i po zanimanju je odvjetnik. Dok je bila živa rekla nam je da je dala sastaviti oporukukod tok svog nećaka koji je odvjetnik i kad umre da će nas kontaktirati taj nećak za kojeg ne znamo ni kako se zove niti ništa i da nam je ostavila jedan dio nasljedstva.Pošto je nama bilo neugodno ispitivati detalje nikad je nismo pitali ni šta nam pušta ni koliko. Ona je umrla i to smo slučajno saznali, nije nam javio taj njezin nećak kako nam je rekla da bude. Mene zanima slijedeće da li tko znade za koliko vremenski se čita oporuka u njemačkoj od smrti, kakva je procedura, te gdje se može provjeriti da li je ostavinska iza tete bila i tko je šta naslijedio??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija