Jump to content

Miran

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Miran objavio

  1. Upravitelj može biti fizička ili pravna osoba upisana za obavljanje tih poslova. Je li registriran za djelatnost poslova upravljanja zgradama, možete provjeriti u Sudskom registru: https://sudreg.pravosudje.hr/SUDREG3/SudregController?act=start, ili u Sredisnjem obrtnom registru: http://sor.mingorp.hr/ Više o ovoj temi možete nači u Zakonu o vlasništvu.
  2. Zakon o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima, posebno clanak 391.
  3. Dugotrajan, mučan i često nemoguć postupak....
  4. Ne znaci da ne bi smjela. Ovisi o tome što mu je posao, nad čime npr. provodi nadzor, koji mu je djelokrug poslova. Smije pod uvjetima koji je kolega prethodno naveo.
  5. Ovaj oglas krši članak 2. Zakona o radu, a koji govori o zabrani diskriminacije. Naime, u oglasu se eksplicitno traže pripadnice ženskog spola. Ovo oko samohrane majke slična stvar. Točno je i da (srećom) ne morate davati oglasu Zavodu za zapošljavanje, oni ionako gotovo ničem ne služe...
  6. Što se prenemažete. Agent vas je dobro pitao: što uopće hoćete? Strpati oca vaše djece u zatvor na par tjedana ili mu navaliti policiju na vrat, jer se on ne ponaša kako vi očekujete. Njegov je izbor što ne viđa djecu (žalosno, ali tako je). Naplatili ste alimentaciju i nastavite biti majka, a ne progonitelj. Vi ne vidite koliko nenormalno razmišljate? "Sjedi tu i druži se s djecom" :baba: A što kad se jednog dana djeca ne budu htjela družiti s njim? Hoćete li i njih prijaviti?
  7. Nema prava prvokupa kada grad prodaje zemlju.
  8. Prije svega, provjerite je li zgrada etažirana, to je preduvjet za dalje. Ako nije, slijedi angažiranje vještaka koji će napraviti elaborat, on(a) će vam znati dalje objasniti...
  9. Ako ste bespravni korisnik, onda nemate nikakva prava na povrat ulaganja. Također, prije bilo kakve adaptacije, morate dobiti suglanost vlasnika stana (npr. ako je grad, ili drzava).
  10. Pogledajte clanak 104. i clanak 105. Zakona o vlasnistvu. Izmedju ostalog, mozete traziti naknadu stete zbog stabla.
  11. Dajte Kaktus, ne moći normalno viđati svoje dijete boli do kosti...želim vam da lakše podnosite tu bol. Ali ova rečenica vam neće ništa u tome pomoći, jer mi više sliči na nalijevanje kiseline na te rane. Što vam je???!!! Dajte, probudite se. Pečete i sebe (ko da se kažnjavate za nešto), a pržite i tog malog anđela, ni krivog ni dužnog.
  12. Miran

    dijete

    Mozda bi ona dopustila da vas prijatelj cuva dijete, ali ne i njegovi roditelji...razumijete sto hocu reci...? Mozda i da su ostali zajedno, ona ne bi htjela da njegovi roditelji cuvaju dijete... Najbolje da se usmjeri na to da ON osobno vise vidja dijete, ima pravo izboriti se za to na vise nacina....
  13. Na svaki Ugovor o radu može ići Aneks. Štoviše, često se u tvrtkama radi nepravilno: da se napiše novi ugovor umjesto aneksa.
  14. To: Bigfoot Znam da govorite o graničnom poremećaju osobnosti, i upravo zato smatram da pretjerujete. Da uistinu poznajete tu problematiku, ne biste stalno spominjali BDP u kontekstu i na način na koji ga spominjete. S druge strane, mora vam se priznati da redovito informirate publiku foruma o tome da mnogi ljudi žive u zajednici s težim poremećajem osobnosti bez da traže i dobiju pravu pomoć... :xwave:
  15. Bigfoot, kako vam se da vec tjednima ili mjesecima stalno drviti po "granicnom slucaju u zena"? Ne cini li vam se da ste postali opsjednuti tim? Nije li vam pomalo cudno da se na svakom trecem topicu javite kao lik iz vica s parolom "pazite se zenetina s borderline-om"? Pustite vise tu borderline dijagnozu. Culi smo vas.
  16. Ne bih potpisivao da sam na vasem mjestu.
  17. Zelite djetetu oduzeti oca, tj. pravo da sudjeluje u njegovu odgoju i da ga vidja. Mozda cinite uslugu sebi, a dijete u tom slucaju najvise gubi.
  18. Vi znači znate tko je vlasnik, ali ne znate gdje su. Tj. postoji upisan neki vlasnik u ZK? U tom slučaju može vas izbaciti jedino vlasnik sudskim putem.
  19. Agent, zapravo smo rekli isto i oboje dajemo podrsku gospodji. Moja namjera je bila i, i dalje je, dati jos jednu perspektivu tome. Ne kao jedini moguci recept, vec jednostavno mogucnost za razmisljanje. Jer, situacija u kojoj je gospodja nece nestati, a obiteljski odnosi ce se razvijati iz godine u godinu. Sto se tice ovog sto spominjete da "dijete svog muža se ne smije krivo ni pogledati da ne bi pogrešno shvatio i okomio se na "maćehu". Nije isto biti sa svojim i tuđim djetetom: svom ćeš narediti a s tuđim djetetom(možda zvuči ružno ali to jest tuđe dijete) moraš polako dok u sebi kiptiš jer te ne sluša ili sluša na jedvite jade" - imam drugacije misljenje. Upravo je najkvalitetniji odnos da se prema tom djetetu postavljamo kao prema svom (a ne s nekom "trpecom" paznjom i s pogresnim vjerovanjem da od njega moramo trpiti vise nego od svog djeteta) , i vjerujem da dijete upravo i cijeni pristup kojim se prema njemu ponasa kao prema osobi, a ne kao prema "nekom prema kome moramo imati vise strpljenja". Naravno, to uvijek ostaje izbor samih nas, kako cemo se postaviti. I kako vidimo drugu osobu/dijete.
  20. ...a zeli li ona napokon prihvatiti da je punoljetna odrasla osoba i prestati biti dijete? Ako se smatra odraslom, onda je u krajnju ruku sposobna sjesti kao odrasla i razgovarati s roditeljima o tome bi li ju financijski pomogli, a ne smisljati kako da ih prisili zakonski da joj placaju "alimentaciju". Mnogi u tim godinama pomazu roditeljima financijski. Daj malo razmislite i o tome...
  21. Nemojte oklijevati kontaktirati i pitati. Cim to traje, kako kazete, vec 5 godina, znaci da ste, nazalost samim tim i vi dio problema. Stoga, i vi mozete odmah jedan dio pokrenuti/promijeniti. Saljem ispod neke brojeve telefona gdje takodjer mozete dobiti dodatne informacije: - Autonomna ženska kuća: azkz@zamir.net; Fixni telefon 0800 5544; - Grupa za ženska ljudska prava; Internet stranica www.babe.hr; E-mail babe@zamir.net; Fixni telefon +385 1 46 62 606; Mobilni telefon 0989824645; Adresa Medveščak 62 a - Modus savjetovalište; Internet stranica www.dpp.hr ili http://www.dpp.hr/hr/modus.php E-mail modus@dpp.hr Fixni telefon 01 4826 111 Adresa Društvo za psihološku pomoć – Prilaz Gjure Deželića 27, Zagreb; Modus - Kneza Mislava 11, Zagreb - Osijek - Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja; Internet stranica www.cpr.hr E-mail marina@cpr.hr Fixni telefon 031 213 699 Mobilni telefon 091 588 26 19 Adresa T. Smičiklasa 2, Osijek
  22. Postovana Marina, sto se tice alimentacije, ostali forumasi su dali prakticne i korisne informacije. Sto se tice 10-godisnjeg sina Vaseg supruga, cini se da o njemu govorite samo kao o teretu. Biti u visokoj trudnoci i jos s malom bebom, uz muza koji je u bolnici - je vrlo tesko, to mogu razumjeti. No, da je sin Vaseg supruga i Vas sin, biste li ga gledali kao takvo opterecenje i biste li uopce pomisljali da je grozno sto je bivsa supruga poslala dijete Vama. To dijete sigurno osjeca da ga vlastita majka salje od sebe, i to mu mora biti strasno. Vi imate priliku postati mu najvaznija zena u zivotu dok ne odraste i pruziti mu mnogo sto mu ne pruza njegova vlastita majka. Nisam vrijedan toga da uopce zamisljam kako vam mora biti (jer nisam u vasoj situaciji), ali samo zamislite (kad vam je najteze) kako li je tek tom desetogodisnjaku...
  23. Prijavi se u Zadru, i k tome ces dobiti i vecu placu u sadasnjoj firmi jer Zadar nema prireza
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija