Jump to content

minga

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zanima me koga bi mogla kontaktirati vezano za mogucu tuzbu nakon operacije prednjeg kriznog ligamenta?
  2. Pitanje, Da li radnici u trgovackom centru ( tipa Konzum, Kaufland, Spar...) moraju biti osigurani od ozljeda na radu za vrijeme rada ?
  3. Pozdrav svima na forumu! Dakle, moj problem je sljedeci. 13.06.2016 imao sam ozljedu na radu i zavrsio na hitnoj gdje su mi slikali koljeno i ustanovili su da su ligamenti istegnuti i poslali me doma sa preporukom mirovanja 2 tjedna i da mazem kremama da bude proslo. Otisao sam kod svog lijecnika i prijavio na HZZO ozljedu na radu. nakon dva tjedna nije nista bolje i odlazim kirurgu na pregled i on trazi da napravim MR koljena. Samo napomena da sam nakon 2 tjedna prekinuo bolovanje i poceo raditi. Napravio sam MR i ustanovljena je ruptura straznjeg roga medijalnog meniska i istegnuce donjeg hvatista prednje ukrizene sveze. Odlazim se naruciti kod ortopeda i termin dobivam za tri tjedna. Svo to vrijeme radim sa bolovima u koljenu. Jucer sam bio kod ortopeda na Svetom Duhu i rezultat je sljedeci: operacija na koju cekam 8 mjeseci. Mene interesira sljedece: da li mogu na bolovanje i da li se to novo bolovanje nekako veze za ono staro posto je bila povreda na radu? Ako ne sta moram napraviti da se to ponovo prizna kao ozljeda na radu jer necu moci 8 mjeseci (ako se ne snadem drugacije) raditi bez povremenog odmaranja koljena. Hvala na bilo kakvom odgovoru!
  4. Pozdrav! Dakle imam problem na koji bi želio dobiti neke odgovore prije nego krenem dalje. Dakle,radim u jednom trgovačkom centru. Uspio sam sakupiti odvedeni broj prekovremeni sati koji se ne plaćaju nego se koriste u obliku slobodnog dana. Imam šefa koji me jednostavno ne trpi i radi sve da me isprovocira. Ukratko,bio bi najsretniji da dam otkaz i odem pošto nisam ušao u njegov klan poslušnika. U nekoliko navrata sam tražio slobodan dan da iskoristim te sate ali ne želi mi odobriti. Sada mi je počeo raditi raspored. Tjedno bi trebao imati 40 sati,ali on mi je napravio raspored gdje mi fali 4 sata. Na moje pitanje gdje su mi sati odgovoreno mi je da će mi skresati moje prekovremene na nulu na ovaj način. Moje pitanje glasi: Da li on smije na ovaj način manipulirati mojim prekovremenim satima samim tim što mi nije odobrio korištenje istih?
  5. Hvala na odgovoru. Sve navedeno mi je otprilike jasno, ali ako mi mozete odgovoriti sto jednostavnije: da li mi on,kao voditelj prodajnog centra,moze na svoju ruku napraviti raspored po kojem radim 35,umjesto 40 sati tjedno i da mi ovih 5 sati koji fale oduzme od mojih prekovremenih sati koje sam ,kao sto je navedeno, zaradio na intervencijama van radnog vremena u tom istom centru, bez da me o tome informira? (raspored napravljen u subotu koji stupa na snagu u ponedeljak).
  6. Radim na poslovima odrzavanja u trgovackom centru. Po rasporedu radim 40sati tjedno a prekovremene ostvarujem dolascima na intervencije van radnog vremena u svoje slobodno vrijeme. Na taj nacin ostvario sam preko 20 sati koji se ne placaju. Do sada sam prekovremene koristio po potrebi u dogovoru sa voditeljem. Sad, bez da se mene obavijestilo, isti taj sef koji nikad do sad nije radio meni raspored, smanjuje mi redovoti tjedni fond sati kako bi smanjio broj odradenih prekovremenih sati. Da li po zakonu ima pravo raditi kao sto je navedeno tj da mi bez dogovora smanjuje tjednu satnicu i time svodi moje prekovremene na nulu??
  7. Poštovani, Imam pitanje . Imam otvoren opg za uzgoj puzeva.Nisam u sustavu pdv-a. Interesira me da li se moraju voditi knjige (knjigovoda) i na koji nacin mogu prodati puzeve. Otvorio sam ziro racun na svoje ime,ne na opg. Kako da izdam racun prilikom prodaje? I ako neko pozna nekog ko se bavi time molio bi kontakt. Pozdrav
  8. Na burzi sam od 18/12/2011. Do sada nismo primali djecji doplatak. Novog posla nema na vidiku pa molim info koji su uvijeti za dobivanje djecjeg doplatka? Suprug ima placu od 5500 kn i to su nam sada jedina primanja. Ujedno molim info o uvijetima za dobivanje soc.pomoci. Hvala!!!
  9. Poštovani, molim info... imam preko 10 god neprekidnog radnog staza. Sporazumnim otkazom sam 17/10/2011 prestala raditi u prosloj firmi i presla kod novog poslodavca na bolje uvijete. kod novog poslodavca sam pocela raditi 18/10/2011. Jako brzo sam shvatila da sam otisla u firmu koja ne isplacuje redovito osobne dohodke te su me umjesto na dogovoreno radno mjesto stavili na radno mjesto koje podrazumjeva u ured i rad u hladnom skladistu gdje sam nakon 3 tjedna rada dobila upalu pluca. U soku i nevjerici na situaciju u koju sam se dovela ( ne svojom krivnjom) dogovorila sam s poslodavcem poslovno uvjetovan otkaz. U meduvremenu sam kontaktirala pravnu sluzvu u HZZ-u te mi je receno da cu imati pravo na novcanu naknadu posto imam u kontinuitetu vise od 9 mjeseci radno staza. Na Zavodu sam objasnila kad sam 17/10/2011 otila suporazumno u novu firmu. Opet mi je receno da imam pravo na novcanu naknadu. Moj radni staz u novoj firmi je zavrsio 18/12/2011. Početkon sijecnja sam se otisla prijaviti na HZZ-o te mi je receno da NEMAM nikakva prava na novcanu pomoc jel sam manje od 3 mjeseca u novoj firmi. Na isto sam napisala molbu o razmatranju moj slucaja jel me pravna sluzba Hzz-oa krivo informirala. Koja su moja prava. udata sam, s dvoje djece. Suprug radi . Da i imam ikakvo pravo na novcanu pomoc?? Moolim info sto mi je raditi?!?!?!?!
  10. postovani, da li mi neko moze odgovoriti da li postoji zastara na neplacenu kaznu za parking. fina mi je sjela na racun za neplacenu kaznu iz 2007.
  11. Postovani, imao bi pitanje u vezi osiguranja mladih nogometasa na utakmicama. Naime na zavrsnici nogometnog prvenstva Hrvatske za starije pionire koje se igralo pod pokroviteljstvom HNS-a igrac je zadobio udarac laktom u lice i zavrsio na sivanju usnice i fiksiranju zubi. Moje pitanje glasi: Da li su igraci na takvim utakmicama osigurani preko klubova za koje igraju ili preko HNS-a i da li su uopce osigurani? Na upit u klubu i HNS-u receno mi je da djeca nisu osigurana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija