Jump to content

zveki

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dragi Tihomire, samo napominjem da sam bila na procjeni štete kod osiguravajuće kuće prije ičega učinjenoga i da je moj autić slikan sa svih strana. Sve je to utvrđeno u roku, ali mi je osiguravatelj poslal pisamce u kojemu je moj zahtjev za naknadom štete odbijen kao neosnovan. Nakon toga sam zvala osiguravatelja i gđa koja se potpisala u pismu mi je rekla da je zahtjev neosnovan zato kaj su dobili zapisnik od policije u kojemu je utvrđeno da sam ja krivac!
 2. zveki

  Ja sam Zveki!

  Ma Ana, Skembo se sam zafrkava! Svima se zahvaljujem na dobrodoslici. I zacudjuje me da nemate obicaj pozdravljanja nakon registracije... p.s. Pusa Skembi!
 3. Tak je tata Krešo! Dobro si sve to skužil. S tim da ako supruga ima veću plaću od 4.250 kuna kao osnovica joj se uzima 4.250 kuna (odnosno to je maksimalna naknada koju isplaćuje HZZO). To velim za ubuduće kad bu koristila bolovanje zbog njege djeteta a radit će šest mjeseci....
 4. zveki

  Ja sam Zveki!

  Dobar dan svima. Danas sam se registrirala, pa eto da svima objavim da sam tu Zveki, a nisam više anonimus.
 5. da to prije je moj post (prije registracije) i žensko sam. to je moja prometna nezgoda od početka teme. da, to sam ja kaj imam baksuz da se sudarim s MUP-ovcom.
 6. Krivo FF! Na teret poslodavca je bolovanje tijekom cijelog vremena sam kaj od 43 dana na dalje poslodavac ima pravo na refundaciju isplaćene naknade. no u slucaju gđe to nije bitno jer je na bolovanju bila zbog njege djeteta mlađeg od tri godine. Tada naknada plaće iznosi 100 posto od osnovice za naknadu i isplaćuje se iz sredstava HZZO-a. stvar je u obracunu osnovice. ona se obracunava tak da se zbroje place isplacene sest mjeseci prije mjeseca kada je gđa otisla na bolovanje i podijeli sa sest. buduci da gđa nije radila šest mjeseci nego, ak sam dobro shvatila, mjesec dana, odnosno primila je samo jednu plaću prije neg je išla na bolovanje kao osnovica za naknadu uzima se plaća pripadajuća za tekući mjesec, odnosno plaća isplaćena do dana nastanka osiguranog slučaja. Tako utvrđena osnovica za naknadu ne može biti viša od općim aktom Zavoda propisane najniže osnovice osiguranja koja služi za obračunavanje i plaćanje doprinosa za osnovno zdravstveno osiguranje važeće za mjesec koji prethodi mjesecu u kojem je nastupio osigurani slučaj. Kaj nije komplicirano?
 7. na zalost nisam upoznata s propisima o trajnom nastanjenju pa nemrem tu nist pomoci. Inače, suprug se može osigurati na osnovno zdravstveno osiguranje prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti stranaca u RH ("Narodne novine" 114/97.), te postaje obveznik uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje.
 8. Eto, nisam vise anonimus! To je moja prometna nezgoda - tak da se mozemo normalnije razgovarat!
×
×
 • Napravi novi...