Jump to content

2608karlo

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 2608karlo objavio

  1. O.z mislim da nije ovrsni zahtjev.jer se taj o.z spominje na netu u pocecima postupka.svi su podnesci i to jednom podnesak-vd vracena dostava o.z.i drugi put podnesak optuzni prijedlog o.z i onda nema tog nesretnog o.z sve do zadnja dva puta sto sam vam spomenula
  2. To svakako ali ako nemoze biti opozvana onda nema smisla ici . A to sto nije proglasena pravomocnost jer to jeki problem ili nije kako je moguce da nije
  3. Ne.... Ažurirano Moguce da je to ...zabrinulo me to sve pogotovo jer pise da je arhivirano u sijecnju ove godine pa sam mislila da se po arhiviranom spisu vise nista ne odvija
  4. To je i moje misljenje no sto li se onda na sudu radi po tom predmetu 11.10 dopis o.z.sto bi to moglo biti o.z.
  5. Ispravak u roku od tri godine mu je izrecen uvijet da ne pocini novo djelo,a ne u roku od 4 kako sam ranije napisala.
  6. Dakle to i je ono cudno...pravomocnost nikada nije proglasena.presuda je donesena 21.07.2010 .novac je trebao vratiti u roku od 1 god. No to nije ucinio. Po spisu se nista nije radilo sve do 23.03.2015 kada je nekome poslan dopis o.z(tako pise na e predmetu) i opet 11.10.2016 isto dopus o.z. Da nije niti ovrsna niti pravomocna vidljivo je na e predmetu jer u rubrici ne stoji datum a nema niti da je zalba pokrenuta vec samo da je arhiviran 01/2016 i da je rok cuvanja 01/2019 Ažurirano I jos mi nije jasno kako se novac treba vratiti ako predmet nije pravomocan zar se ne vraca godinu dana od datuma pravomocnosti...jer moguce da na e predmetu nije istaknuta pravomocnost nekom zabunom(u sto sumnjam) . Jer predmet u zastari ili su ga aktivirali pa ce morati u zatvor.
  7. Postovani Moj suprug je osuden na kaznu zatvora po cl.224 na 8 mj.zatvora koje se nece izvrsiti jer se kazna preinacuje u uvjetnu od 4 god.uz dodatan uvjet da ostecenom vrati novac. Novac nije vratio i nakon toga nije dobio ukidanje uvjeta ili poziv na sud ili bilo sta tome slicno. Na e predmetu vec 4 god.pratimo taj predmet i trenutno pise da je spis arhiviran mislim 2015 i da se cuva do 2019. No sada sam vidjela novu radnju pise kao dopis o.z. i to sa datumom od 11.10. Sada neznam jer se nesto novo pokrece ili sto se zbiva s obzirom da nikada nije proglasena ovrsnost niti pravomocnost. Jer moguce da se povuce uvjet iako je spis arhiviran. Lp
  8. Pozdrav Suprug mi je na izvršenju kazne zatvora. Danas je dobio rješenje o ovrsi u kaznionici. Popis i zapljena trebali bi se obaviti 28.4.no kao sto sam rekla suprug je u zatvoru.prijavljen je na toj adresi no ima li sud pravo zapljena ti ili popisati stvari dok je na odsluženju kazne.
  9. Pozz Situacija je sljedeca... Dijete 6 god.u vrticu mi je slomilo ruku. Bio je u bolnici deset dana...uglavnom ljecenje je zavrseno. U vrticu sam dodatno platila 30 kn.osiguranje te su mi u racunovodstvu rekli kako imam pravo na neke novce. Skupila sam papire i uputila se u c.o. Tamo su me pitali jer prijavljujem stetu od odgovornostiiz djelatnosti ili nesretan slucaj ili oboje. Nisam bas upucena u taj dio i trazila sam savjet no nisu savjetnici vec ljudi koji samo zaprimaju zahtjev ok U vrticu u racunovodstvu kazu da se nemoze za isti slucaj prijavit i odgovornost i nesretan slucaj tj.da ce mi biti isplacen novac samo za jedno od toga dvoje...najcesce onaj manji iznos po jeftinijoj polici tj.onoj.polici koju placa grad Zagreb za svu djecu. A u co su rekli da predam ako ocu obje ili ako imam visak novaca samo jedan zahtjev. Pa molkm pomoc iskustva ili sto vec prije nego se zaletim.
  10. 2608karlo

    Glina

    Ne brini se nista. zatvor je i to se nemoze promjeniti no stvari u potpunosti funkcioniraju.vise je nego dobro posjete su odlicne i samo hrabro.
  11. Pozz Evo neko vrijeme je proteklo a sud je bio vrijedan i rijesio predmet. Ispravljene su sve pogreske na koje je ostecenik ukazao te je sada sve gotovo. Naravno proglasena i pravomocnost. Sada imam jedan upit. Naime ja izvrsavam kaznu od 1 god.zatvora koja je preinacena u rad za opce dobro na slobodi(hvala bogu)trenutno sam na nekoj polovici. Sada ce stici i ova nova kazna od 6 mj.tj.360 sati. Zeljela bi ukoliko je to pravno moguce da pisem molbu za pomilovanjem no nebi zeljela ispasti lakoma...nezahvalna....jer sam vec povlastena sto mi nije dosudena bezuvjetna kazna pa nebi zeljela traziti i pomilovanje ukoliko to na ovakvu kaznu(rad za opce dobro)nije moguce ostvariti. Dakle pitanje moze li osudenik koji kaznu zatvora izvrsava radom za opce dobro traziti tj.podnjeti tj.vjerovati u mogucnost pozitivnog odgovora,molbu za pomilovanjem.
  12. Pozz javljam ishod spajanja nove i stare kazne ta mog klijenta. kazna mu je objedinjena stara vec odlezana prije dvije godine i ova nova. umanjeno mu je dva mjeseca 4g. 8 mj.jedinstvena . po meni klijent je zakinut jer mu je uvijet iz stare kazne bio 4 mj.tako da mu se kazna teoretski povecala za dva mj.
  13. Pa da to je i meni sumnjivo s obzirom da je to veci broj sati od zakonom propisanog maximuna.
  14. Jedna je druga je postignuta sporazumom dakle za ocekivati je da ce biti pravomocna...ajmo reci da jesu
  15. Jedna nedoumica pa trebam savjet...opet. bila sam bas na raspravi imam situaciju dvostrukog rada za opce dobro.kljentica jedan izvrsava od 730 sati a novo dosudeni je 360 pitanje...moze li se to spajati. misljenja sam da moze no trebam.potvrdu obje presude su KZ
  16. Ok tnx moj je prijedlog i bio da idemo na spajanje nove i stare kazne iz cistog razloga jer ce puno prije doci na 1/3 i 1/2 kazne i time dobiti bolje uvjete premjestaj u poluotvoreni tip kaznionice ...sto je njima poprilicno vazno...hvala jos jednom na savjetu..javljam ishod povoljan za mog klijenta nadam se
  17. Mislim sve u zakonu recimo jasno piše čl.53..."kazna ili dio kazne koju je osuđenik izdržao ne računajući vrijeme provedeno na uvjetnom otpustu,uračunat će se u izrečenu jedinstvenu kaznu.." Ako sam dobro shvatila klijentu e se spajati kazna od 36 mj i 22 mj znaći ukupno trajanje zatvora je 58 mj. a od toga će mu se oduzeti vrijeme provedeno na izdržavanju prijašnje kazne zatvora od 18 mj. dakle trebao bi odležati još 40 mj. Dakle ispada da ukoliko objedine kaznu klijentu će se trenutna kazna uvećati za četiri mj. Koja bi to svrha bila onda bolje da to niti ne radimo točno?
  18. Uh taman kada sam pomislila kako sam završila sa nedoumicama o ovoj temi neke mi stavke nedaju mira pa moram opet zatražit pomoć,mišljenje,sugestiju. Nije mi baš jasna jedna sitnica. Naime ne razumijem kod objedinjenja stare i nove kazne,odležanog i neodležanog djela tj.uvjetni otpust. Znaći klijent je imao objedinjenu kaznu u trajanju od 1g. i 10 mjeseci,ali mu je uvjet odobren u trajanju od 4 mj.Znači u zatvoru je bio točno 1 g. i 6 mj. Sada služi objedinjenu kaznu u trajanju od 36 mj. Ono o ćemu smo do sada razgovarali mi je jasno i istoga smo mišljenja da su ispunjeni uvjeti za objedinjenjem kazni,no ono što neznam je sljedeće. Prilikom objedinjenja stare već odslužene kazne i nove kazne što će se uzeti u obzir prilikom spajanja. Kazna koja je izrečena 1g. i 10 mj ili kazna koja je fizićki odslužena znaći ona koja je umanjena za uvjetni otpust dakle 1 g. i 6 mj. Bojim se da ukoliko tražimo zahtjev za spajanjem da moj klijent nebi došao u nepovoljniji položaj. teoretski mogao bi biti zakinut za ta četiri mjeseca koja je bio na uvjetnom otpustu.
  19. Hvala na odgovoru...i ja isto djelim takvo misljenje. javim se povratno kada dobijem odgovor od suda. nadam se da nebude dugo..nekad im je trebala vjecnost no sada vec zadnjih nekoliko radnji takve prirode rjesavaju unutar nevjerojatnih za nase sudstvo mjesec do dva. ima pomaka.
  20. na izdrzavanje prve kazne stupio je u svibnju 2011g a zadnja djela nastala su 2009/2010
  21. Nadam se da sam vam sve parametre spomenula. ukoliko nesto nedostaje tu sam.
  22. To sam si i mislila pa krenimo. prva kazna po zkp cl.224 dosudena 2009 godina uvjeta..uvjet ukinut 2010g kazna 1g. Ta je kazna odsluzena 2011g i spojena je bila sa kaznom pravomovnom naravno 2011 isto zkp.cl224 dakle te dvije kazne objedinjene su 2012 g.naravno pravomocne su i kazna je odsluzena.klijent je izasao iz zatvora 2012 dobio uvjeta 6.mj. ta su djela pocinjena 2008 i 2011. Sada je u zatvoru objefinila sam mu kazne dvije su u igri i cekam pravomocnost.kazne su po zkp cl.293 gospodarski kriminal.jedna je u trajanju od 10 mj.djrlo pocinjeno 2010 kazna dosudena 2012 i tada je pistala pravomocna druga kazna isto gospodarski 293 cl.stavak 1 i 2 kazna dosudena 2014 i pravomocna zatvora dvije i pol naravno a djelo pocinjeno 2009 i 2010(tu je bilo ukupno pet djela). E sad znaci ovu kaznu od deset mj.i ovu od dve i pol god.smo spojili i jedinstvena je na tri godine. sada se spaja znaci ta nazovimo ju nova od tri god.i stara ona oddluzena od 1 god. I deset mj.
  23. Da da ok tnx.na podsjetniku. jos mi niste odgovorili na dio o objedinjenju nove i stare kazne...prijasnja poruka..kada je nova sankcija zatvora izrecena al za djela nastala u periodu prije prve zatvorske kazne. nadam se da me kuzite ak trebate dodatne parametre javim pojedinosti...zanima me vasa procjena misljenje...praksa
  24. Da da ok kuzim sjetila sam se.Bravo svaka cast. al evo vam novog izazova. isti taj lik odsluzio je staru kaznu 2012 tada su mu dvije spojrne u jedinstvenu sada sluzi nove dvije koje su sad spojene i trecu ga branim postupak u tjeku. pisem mu spajanje nove i stare kazne...kakvo je vase iskustvo sa time ( nije novo nastalo djelo nakon izlaska vec staro)
  25. Cek ne pitam za obnovu postupka.nema obnove pravomocna je preduda mislim obje su mu pravomocnr spajanje mu jos nije pravomocno , ali je odradeno. kuzis zas te pitam. jer lik na odsluzenju ima puno blaze uvjete uvjeta ak mu se spaja po novom ZKP u a ak po starom uvjeti uvjeta su drugaciji...i sami tok odluke o uvjetu je drugaciji. nisam imala jos ovakav slucaj pa neznam
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija