Jump to content

mikivk

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala lijepa na odgovoru,struju sam riješio ne moram platiti ponovni priključak jer je brojilo skinuto 2005 godine i to je još u nekom njihovom zakonskom roku tražen povrat istog,dok građevisnke nema nigdje kuća je upisana 1997 godine i u gruntovnici i u katastru (to ću morat izgleda napraviti,kažu mi da još saćekam da bi se moglo nešto mjenjati u zakonu o legalizaciji pa ćemo da vidimo. bitno je da će sad biti struja a i gradsku vodu su prikljućili vračen je sat. pozdrav.
  2. Poštovani kupio sam kuću na javnoj dražbi u Općinskom sudu Vinkovci,prodavala se znaći kuća sa zemljištem(placem)od 500 kvadrata,katastarska čestica ta i ta zemljišno knjižni uložak taj i taj.izašao sam na javnu dražbu i kuću kupio.Državi i sudu sam platio sve po protokolu.sada sam izvadio vlasnički list u kojem stoji kuća i plac u ulici toj i toj,položajni nacrt također gdje je kuća ucrtana.I sad dolazi ono bitno nema građevinske dozvole iako je kuća imala i struju koja je zbog neplaćanja prijašnjih vlasnika iskljućena. pomoć: kako da dođem do građevinske dozvole kuća je građena 1980 god. vratio bi ponovno sat od struje na kuću a elektra hoće da mi naplati opet 11.000 kuna koje je već bivši vlasnik platio,za prikljućak.(u svim papirima i riješenjima koje sam dobio od suda sam postao vlasnik bez tereta). ispada da mi je sud RH prodao nešto što nema dozvolu(maglu) elektra hoće ponovno uzeti novac koji su već dobili,gdje ovo sve vodi i ima li tko iskustva s ovakvim stvarima.HITNO MI JE. Unaprijed se zahvaljujem svima na korisnim savjetima.
  3. To niko nezna,ali je novi ministar rekao da će biti duplo skuplje i da će biti po zakonima eu. I ja imam problem ali ovo se ne dešava ni u Bangladešu,kupio sam kuću koja je bila na Javnoj dražbi u Općinskom sudu.fino oni prodavali kuću sa placem ja kupio,platio pa platio porez,dobio jedno 5 riješenja suda,dobio vlasnički list u kojem piše kuća,plac s površinom od 500 kvadrata u ulici toj i toj broj taj i taj,dobio položajni nacrt kuća ucrtana.I na kraju tražim kopiju građevinske dozvole iste nema(šta sad)kupio od države tj.suda nešto što ne postoji,sad bi moro vaditi građevinsku ali cifra je malo velika pa mi rekli da čekam do 5 mjeseca da će se mjenjat zakon i da će cijene biti manje(nikog nije briga što me sud zavaljo jer nigdje nisu naveli da nema građevinske)kuća ima struju plačaju se komunalije(slivne vode i komunalna)sad kažu treba platit i komunalije tko tu koga ja više nisam pametan a svi me samo šetaju od vrata do vrata i kažu tko ti je kriv,pa da sam kupovao od civilne osobe sve bi prvo provjerio a ja vjerujem sudu ono oni veći valjatori od bilo koga i sad se prave blesavi. kuća sagrađena 1985 kuća ucrtana avijonski snimak 1997 Jel tko znašto da ja radim i kome da se obratim da tužim sud,ili već što.
  4. Poštovani kupio sam kuću na javnoj dražbi u Općinskom sudu Vinkovci,prodavala se znaći kuća sa zemljištem(placem)od 500 kvadrata,katastarska čestica ta i ta zemljišno knjižni uložak taj i taj.izašao sam na javnu dražbu i kuću kupio.Državi i sudu sam platio sve po protokolu.sada sam izvadio vlasnički list u kojem stoji kuća i plac u ulici toj i toj,položajni nacrt također gdje je kuća ucrtana.I sad dolazi ono bitno nema građevinske dozvole iako je kuća imala i struju koja je zbog neplaćanja prijašnjih vlasnika iskljućena. pomoć: kako da dođem do građevinske dozvole kuća je građena 1980 god. vratio bi ponovno sat od struje na kuću a elektra hoće da mi naplati opet 11.000 kuna koje je već bivši vlasnik platio,za prikljućak.(u svim papirima i riješenjima koje sam dobio od suda sam postao vlasnik bez tereta). ispada da mi je sud RH prodao nešto što nema dozvolu(maglu) elektra hoće ponovno uzeti novac koji su već dobili,gdje ovo sve vodi i ima li tko iskustva s ovakvim stvarima.HITNO MI JE. Unaprijed se zahvaljujem svima na korisnim savjetima.
  5. svoj dio bez problema možeš legalizirati ako je na tvom idealnom djelu kojeg si postao vlasnik nakon etažiranja.ako je manji od 50 kvadrata i visine do 4 metra to ti rješava mjernik i košta te oko 3.000,00 kuna
  6. ako kuća (zgrada )nije etažirana nemožeš legalizirati svoj dio bez bratove suglasnosti a tako ni on svoj bez tvoje.Znaći obadvojica ste bespravno izmjenili postojeći nacrt kuće te ste počinili kazneno djelo.Ako ti brat da suglasnost onda se mora legaalizirati sve u komadu i tvoje i njegovo ali prije toga etažiranje s tim da se obadvojica složite oko toga.
  7. predao sam papire za ratvrgnuće suvlasnićke zajednice između mene i brata na nekretnini koju posjedujemo 1/2 ja i 1/2 on.Sudski vještak donio odlku u elaboratu da je kuća ne djeljiva cijelina i da ide po presudi općinskog suda na javnu dražbu što meni odgovara ali bratu ne pa je uzeo odvjetnika i uložio žalbu na presudu općinskog suda. Njegov odvjetnik u žalbi mene naziva kriminalcem i da pripadam kriminalnom miljeu,da oću da otmem njegov dio,prijeti mi da ću proći ko pojedinci iz nekih slućajeva neznam gdje ih je iskopao.naziva sud i sutkinju korumpiranima,kroz cijelu žalbu gospodin mene vrijeđa,omalovažava,prijeti.Znam da ga mogu privatno tužiti ali me zanima dali o tome vrijedi izvjestiti Odvjetničku komoru. i još nešto dali Županijski sud donosi drukćije presude od Općinskog ili istu samo potvrdi.HVALA NA ODGOVORIMA.
  8. poštovani forumaši posjedujem nekretninu s bratom u vlasništvu 1/2 ja i 1/2 on isti je htio etažirati ali se ja nisam složio pa sam dao sve na sud u vanparničnom postupku nakon vještaćenja i utvrđivanja da je kuća nedjeljiva cijelina dobio sam presudu u svoju korist što sam i htio da ide na javnu dražbu koju bi ja pokrenuo.Ali se sad on žalio na riješenje općinskog suda i mišljenje vještaka sudskog. Sad me zanima koliko traje ako ko zna da se dođe na Županijski sud i što od njih mogu očekivati. Također je brat u kuću došao 2005 a ja sam u istoj od 1990 pa je napravio vanjske stepenice izbio svjetlarnik i sebi napravio ulaz u potkrovlje.Prikljućio se na moju mrežu od struje koju sam ja platio gdje je u elektri krivotvorio moj potpis da ja dajem suglasnost,prikljućoo se na moju septićku koju sam ja platio i napravio,na moju mrežu od telefona,također je napravio i objekat bez papira veći od 4 metra i 50 kvadrata.Sve komunalije za kuću od 1990 godine do 2005 sam ja plačao iako je i on vlasnik polovine također sam sve održavao i promjenio crijep na cijeloj kući kad je granata udarila 1992. Moje pitanje dali ja imam pravo da tražim polovinu naknada od njega za komunalije i održavanje te septićku a da ga za krivotvorenje potpisa u elektri i za divlju gradnju tj.izmjenio je nacrt kuće isto tužim pa da nadoknadim štetu. molim samo korisne i pametne odgovore.HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija