Jump to content

fluffeh

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zdravo! Nadam se da ce te mi moci pomoci s pokojim pravnim savjetom jer ne znam sto mi je raditi... Naime, nedavno sam saznala da mi je otac prijavljen na mojoj adresi (a ne znam kako je to mogao bez moje suglasnosti), digao je kredit i nestao, ne moze mu se uci u trag i na moju je adresu dosao zahtjev za ovrhu.. hocu li ja odgovarati za njegov dug kao kcerka, i s obzirom da ima prebivaliste na mojoj adresi? Kako cu dokazati da nema niceg njegovog u mom stanu? Zelim ga odjaviti sa moje adrese, znam da moram u mup dostaviti nekakvu izjavu, sto ona treba sadrzavati? Znam samo njegovo ime i prezime, cak ni oib ili jmbg.. ne znam je li mi to dovoljno za pisanje ikakve izjave. sto jos trebam napisati? Zahvaljujem Vam unaprijed na savjetima
  2. hello! Zanima me jel mogu traziti da mi se popravi tj stavi novo staklo na prozor (1) koje je razbila krupa? Taj prozor se nalazi u spavacoj sobi na izlazu na balkon koji samo ja koristim. Ne bih htjela ispasti neka skrta tuka, a isto me tako zanimaju moja prava, jer stambenu pricuvu placam redovno i ne znam gdje ti moji novci odlaze (nikad se nisam interesirala za to do sada nazalost i ako je trebalo obaviti koji popravak koji je zapravo mogao biti placen iz stambene pricuve, zbog neznanja sam ga platila iz svog dzepa) Hvala vam puno na odgovoru
  3. hvala na odgovoru. zanima me jos samo jedna stvar- dakle ja mogu tuziti najmoprimca zbog neplacanja racuna, no u medjuvremenu ja moram podmiriti te neplacene racune i cekati da moj slucaj dodje na red te se nadati presudi u moju korist?
  4. Zdravo! Godine 2008. moja sada pokojni djed je dao u najam svoj stan, sklopljen je ugovor na neodredeno vrijeme u kojem stoji da najamninu nije potrebno placati, vec samo racune za struju, vodu itd. Sada ja, kao nasljednik, namjeravam raskinuti taj ugovor, i zanima me sto sve raskid ugovora treba sadrzavati. Jedan pravnik mi je ucinio uslugu i napisao taj raskid ugovora, no cini mi se da je veoma stur i nepotpun (navedeni su imena i adrese nasljednika, ime i adresa najmoprimca, te u pise da se temeljem cl. 8 ugovora o najmu stana obavijestava raskid istog te da u roku od mjesec dana stan mora biti prazan, na dnu smo se potpisale tetka i ja- nasljednici) Sad, zanima me je li to dovoljno informacija za raskid? Trebam li ga ovjeriti u javnog biljeznika? Kako ga dostaviti? Poslala sam postom preporuceno no vratilo se na moju adresu sto znaci da raskid ugovora nije primljen. Mogu li ga sama dostaviti ili mi za to treba odvjetnik? Takodjer imam jedan drugi problem kojim cu se ocito sama morati pozabaviti, iako kao manjinski suvlasnik.. Taj isti najmoprimac nije placao racune oho-ho vremena, otkad se uselio, iskljucio je mjerilo struje, dolazile su razne opomene od Vodovoda i HEP-a, kako trebam djelovati? Trebam li tuziti najmoprimca prije raskida ugovora kako na kraju ne bi ja morala platiti enormne cifre dugovanja? Veoma sam mlada i ne razumijem se nazalost u pravo a ne zelim placati tudje pogreske pa Vas stoga molim za pravni savjet! Zahvaljujem unaprijed!
  5. Zdravo! Godine 2008. moja sada pokojni djed je dao u najam svoj stan, sklopljen je ugovor na neodredeno vrijeme u kojem stoji da najamninu nije potrebno placati, vec samo racune za struju, vodu itd. Sada ja, kao nasljednik, namjeravam raskinuti taj ugovor, i zanima me sto sve raskid ugovora treba sadrzavati. Jedan pravnik mi je ucinio uslugu i napisao taj raskid ugovora, no cini mi se da je veoma stur i nepotpun (navedeni su imena i adrese nasljednika, ime i adresa najmoprimca, te u pise da se temeljem cl. 8 ugovora o najmu stana obavijestava raskid istog te da u roku od mjesec dana stan mora biti prazan, na dnu smo se potpisale tetka i ja- nasljednici) Sad, zanima me je li to dovoljno informacija za raskid? Trebam li ga ovjeriti u javnog biljeznika? Kako ga dostaviti? Poslala sam postom preporuceno no vratilo se na moju adresu sto znaci da raskid ugovora nije primljen. Mogu li ga sama dostaviti ili mi za to treba odvjetnik? Takodjer imam jedan drugi problem kojim cu se ocito sama morati pozabaviti, iako kao manjinski suvlasnik.. Taj isti najmoprimac nije placao racune oho-ho vremena, otkad se uselio, iskljucio je mjerilo struje, dolazile su razne opomene od Vodovoda i HEP-a, kako trebam djelovati? Trebam li tuziti najmoprimca prije raskida ugovora kako na kraju ne bi ja morala platiti enormne cifre dugovanja? Veoma sam mlada i ne razumijem se nazalost u pravo a ne zelim placati tudje pogreske pa Vas stoga molim za pravni savjet! Zahvaljujem unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija