Jump to content

kuks9998

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Liječnici uglavnom ne odgovaraju za svoje propuste. Ne znam kolikima je do sada ukinuta licenca. I jedni i drugi su preplaćeni za onoliko koliko rade. Liječnik može doslovce osakatiti čovjeka i nikada za to neće kazneno odgovarati. Liječnik je na poslu puno radno vrijeme, a sudac par sati tjedno. To su činjenice.
  2. Ne šalji T-comu ništa, oni niti ne znaju da ti postojiš. Neka tako i ostane. Ovi papci ti ne mogu ništa, zato te i zastrašuju. Onaj tko ti nešto može, taj te neće upozoriti. Ne brini ništa.
  3. Vidim, na zapadu ništa novo.. Očito između pravnika postoji konsenzus o pitanjima vezanim za ovrhu. Teško je nekome tko na jednom troškovniku zaradi 5000 kn razumjeti nekoga kome fali 1000 kn za život. Neka narod jede kolače, po mogućnosti iz Vinceka jel..
  4. Nema zatvora..ako do toga dođe, pola Hrvatske će u bajbokanu.
  5. Hmm..ako sam dobro pročitao račun je ostao blokiran i za slijedeću plaću. Osobno bih tražio voditelja poslovnice i zaprijetio mu tužbom i nadao se da neće popustiti pa da mu pošaljem jednu tužbicu. Možda ovaj vaš popusti pa vam izdaju taj dokument. Kažu da je pravo umijeće dobroga i pravednoga. Malo morgen. Gazi stoku preko tužbi dok ne popuste. Princip kauzaliteta: ako me je...š, naj...ao si. Sretno.
  6. Hehehe. Mislili su i na to. Zar nisi primjetio kako FINA blokira račune najkasnije do 4-og, 5-og u mjesecu? Taman prije, nego što sjedne plaćica 90% građana. Zar ne vidiš da je ovo organizirano? Zna se od koga i sa kojim ciljem. Sada će polako padati tužbice..
  7. 2/3 prosječnih mjesečnih neto primanja je izuzeto od ovrhe. Oko 5300 kn je prosjek. Prigovor podnijeti, kome? Koji je rok za rješavanje tog prigovora? Da li banka mora poštovati Zakon o ovrsi jer je upravo ona ta koja preknjižuje sredstva na račun ovrhovoditelja? Da li banka smije preknjižiti i onih 2/3 prosječnih mjesečnih neto primanja na račun ovrhovoditelja? Da skroz pojednostavim. I. Plaća je 5000, dug je 200, a proknjiži se 2000 na račun ovrhovoditelja. Imam li temelja za tužbu banke? II. Plaća je 5000, dug je 200, blokiraju se kompletna primanja na 2 mjeseca. Koga tužiti, po kojoj osnovi, smijem li zaračunati zatezne kamate računa koje nisam mogao platiti u tom periodu, a po stopi koja se određuje za svako polugodište uvećanjem eskontne stope itd. III. Plaća je 5000, dug je (sa svim kamatama i ostalim troškovima) 5000. Banka po nalogu Fine blokira račun i preknjiži svih 5000 na račun ovrhovoditelja, samim time opet svjesno zanemarujući zakon koji štiti 2/3. U Fini se zaštićeni račun ne može otvoriti dok račun nije u blokadi, što znači da je tada već prekasno. Na kraju protiv koga mogu podnijeti kaznenu prijavu i također po kojoj osnovi? Kojih? Da li je ilegalno zadržavanje sredstava kazneno djelo? Odnosi se na II. Znači ako su meni sredstva za život neophodna, a banka ih zadrži, svjesno kršeći zakon, imam li temelja za tužbu, odnosno kaznenu prijavu (ako je potrebna)? I konačno. Tko se brine da se rješenje o ovrsi provodi u skladu sa zakonom, odnosno da se ne diraju sredstva izuzeta od ovrhe? Što se tiče tehničkog dijela, slažem se. Međutim, policija prilikom uhićenja također radi po nalogu suda, ali ako ti usput izbiju dva tri zuba, bez razloga, teško možemo relativizirati njihovu krivnju. Ne kažem da je ova analogija idealna, ali najbolje opisuje stanje u provedbi pravomoćnog rješenja o ovrsi.
  8. U slučaju nezakonite provedbe ovrhe, koga tužiti, banku ili Finu? Mogu li tužiti oboje? Ako je zakonom određeno da se ovrha ne smije vršiti na više od 1/3 mjesečnih primanja, a banka ima uvid u mjesečna primanja svojih klijenata, ne krši li u tom slučaju banka zakon? Ako da, mogu li i njih tužiti? Ako da, za što? Mogu li tužiti i voditelja poslovnice ako odbije postupati u skladu sa zakonom? Jasno mi je da puno odvjetnika i sudaca radi u interesu države koja svoja dugovanja prebija preko leđa građana, ali zar su zakoni samo za one bez načina da ih zaobiđu? (rulju) Ako dugujem 200 kn, ne dugujem 5000 jel tako? Valjda će netko znati, odnosno htjeti odgovoriti na ovo pitanje. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija