Jump to content

emily78

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvi dio ni sama ne razumijem, ha ha ha! Htjela sam reći da se jedino na greške pazi i financijski kažnjava, dok se velika većina ostalih zakonskih propisa ne poštuje. U svakom slučaju, nakon takve ODLUKE, a bez suglasnosti radnika, može li se ići s postupkom utvrđivanja odgovornosti i ispravnosti ODLUKE direktora od strane radnika? Da skratim, mogu li ga tužiti?
  2. U firmi u kojoj je jedino kažnjavanje definirano - ukoliko direktor donese odluku o financijskom kažnjavanju, da li ju radnik ima pravo odbiti potpisati i koje su posljedice?
  3. račune za pretplatu (točnije 3 x 80 kn) sam platila desetak dana prije nego je stiglo rješenje o ovrsi. dakle, tada nisam znala da se pokreće postupak. uložila sam žalbu (prema preporuci s ovog foruma) jer jesam dobrovoljno platila te račune (doduše, s kašnjenjem!), te sam htjela osporiti iznos od cca 1000 kn odvjetničkih i javnobilježničkih troškova. što se tiče računa za HRT, oslovljeni su na tatino ime jer on nije službeno promijenio adresu stanovanja, iako je odselio prije 5 godina i ja sam plaćala te račune cijelo vrijeme pod normalno. u kućanstvu gdje mi roditelji sada žive, plaćaju pretplatu na bakino ime jer žive s njom i kuća je na njezino ime. malo komplicirano, ali šta je, tu je. najradije bih završila ovu sagu i platila tih 1000 kn da me ostave na miru. obzirom da ja ne mogu ići na ročište u tatino ime, a ne bih željela da to uopće dođe do njega, očekujem tatine prodike još barem idućih nekoliko godina.
  4. trebala bih tumačenje sudskog rješenja: "... I rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave javnog bilježnika.... stavlja se izvan snage u dijelu kojim je određena ovrha i u tom dijelu se ukidaju provedene radnje. II postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. ... ... protiv rješenja o ovrsi ovršenik je izjavio prigovor u kojem pobija rješenje o ovrsi u cijelosti. prigovor protiv rješenja pravodobno je podnesen....." ako netko zna, hvala!
  5. ja sam ostala živjeti u njihovom stanu, oni su odselili kod bake i plaćaju pretplatu za njezin priključak, a kod mene su ostali svi računi na uglavnom tatino ime jer nije službeno promijenio odresu. obzirom da sam platila sporne račune 28.6. i da je javnobilježnički pečat (primljeno!) 29.6., a datum na stražnoj strani dopisa 13.7., kakva je mogućnost da mi uvaže žalbu?
  6. molila bih Vas za savjet! nisam platila 3 računa za HRT pretplatu. slali su mi opomene i prije koji dan mi poštom stigne rješenje o ovrsi, u kojem je početni iznos od 240 kn dostigao 940 kn (javnobilježnički troškovi,...). ja sam u međuvremenu platila ta tri računa 28.6.2011. u rješenju se spominje stanje uvidom u poslovne knjige na dan 23.6.2011. zanima me da li se u tom slučaju iznos od 940 kn umanjuje za plaćenih 240 te sam im dužna platiti cca 700 kn; ili je taj iznos od 940 kn samo cijena za javnog bilježnika + 240 kn pretplate? rok za plaćanje je 8 dana, što nema šanse da platim do tada. imam li ipak više vremena do ovrhe? čist sumnjam da će 9. tad doći na vrata! i još nešto! svi dosadašnji računi i dopisi su bili oslovljeni na mog tatu dok je ovo rješenje stiglo na mamino ime. može li se to samo tako izmjeniti? postoji li ikakav način (nakon izmirenja potraživanja) odjaviti pretplatu??? ionako ne gledam tv program, a kamoli HRT. unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija