Jump to content

rose123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovor mi istječe 2 dana prije nego mi počinje porodiljni, što znači da ću za vrijeme porodiljnog biti nezaposlena, ali imat ću više od godinu dana staža neprekinuto. Da li to znači da će mi naknada za vrijeme porodiljnog biti prosjek zadnjih 6 plaća ili ću imati onih 1600kn koje dobivaju nezaposlene majke? Hvala na odgovoru. I u tih godinu dana staža promijenila sam poslodavca, ali isti dan kad mi je istekao prvi ugovor, počela sam raditi drugi posao, tako da zapravo ni jedan dan nisam bila nezaposlena. Ima li to kakav utjecaj na naknadu za porodiljni?
  2. hvala na odgovorima! Zanima me još, ako možda netko zna, da li mi se za prosjek plaće na porodiljnom računa i plaća ostvarena s honorarnim radom uz redovni rad ili samo plaća ostvarena redovnim radom u zadnjih 6 mjeseci?
  3. Zanima me kakva prava imam za vrijeme honorarnog posla? Jesu li mi plaćeni doprinosi? Ide li mi to u radni staž? Mogu li uz stalni radni odnos imati i honorarni posao legalno?
  4. Molim nekog pravnika da mi odgovori. Trenutno sam na pripravničkom stažu koji traje godinu dana (ugovor mi istječe u 9.mj ove godine, a traje od 9.mj prošle godine) i to će mi ujedno biti prva godina radnog staža u životu, a nakon toga moram položiti državni ispit i onda mogu raditi u struci. U međuvremenu sam ostala trudna (trebam roditi u 2.mjesecu 2012.) Pitanja: 1. Pravo na punu plaću za vrijeme porodiljnog imam samo ako radim neprekinuto godinu dana do porodiljnog? Odnosno ako budem imala 'prekid' od 2-3 tjedna ili čak samo par dana nakon ovih godinu dana staža, dok budem polagala državni i dok ne dobijem novi posao, to znači da ću za vrijeme porodiljnog biti na onih 1600kn? (do poroda nikako ne mogu skupiti 18mj radnog staža) 2. U slučaju da je tako, zanima me mogu li ja prijeći s jednog posla na drugi bez prekida radnog staža? Ili je to procedura koja traje? Ako je to moguće na što moram obratiti pažnju? 3. Mogu li se ja zaposliti negdje (npr kod prijatelja u kafiću koji bi mi izašao u susret) samo na ta 3 tjedna dok polažem državni kako ne bi imala prekid radnog staža? 4. Ako nakon toga uspijem dobiti posao na neodređeno, koliko moram raditi na tom novom poslu da imam pravo na punu naknadu za vrijeme porodiljnog? Odnosno, ima li to kakve veze što sam promijenila poslodavca, tj posao 3 mjeseca prije porodiljnog? 5. Ako dobijem posao na neodređeno s probnim rokom od 3 mjeseca, mogu li dobiti otkaz nakon ta 3 mjeseca zato što sam trudna? Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija