Jump to content

Hanza

Korisnik
 • Broj objava

  179
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Hanza objavio

 1. Blizu smo dva posto! https://www.mirovina.hr/novosti/plenkovic-slucajno-otkrio-za-koliko-ce-nam-porasti-mirovine-u-ozujku/
 2. Nisam puno fulao sa 2,6 %👍 iako su jucer portali objavili da je 1,8 ipak su danas uzeli u obzir jos neke parametre u izracunu t asko da je 2,44 ok a tocno cemo znati na UV mirovinskog.
 3. Ne vrijedi za nas koji smo u mirovini samo za one koji odlaze u mirovinu.
 4. Moglo bi biti svašta..uglavnom bude između 2,5 do 3! A možda i više. Inflacija je 1,7 % a rast bruto plača 5,9 % pa maštajte.
 5. Tko ima (još9 Pevec dionice ovo bi ih moglo zanimati. https://udp.hr/vijesti/odluka-burze-o-prestanku-trgovanja/#more-580
 6. https://www.vecernji.hr/vijesti/struja-poskupljuje-ali-racuni-ce-biti-manji-nego-lani-1191590
 7. Imam kod Erste banke brokerski ugovor. Dobijes pristup njihovoj aplikaciji za trgovanje. Tamo zadas nalog i odaberes cijenu prodaje. Maksimalno 7% vecu od trenutne vrijednosti.
 8. Ja čekam na 295 da odu. Ako se približi 295 dižem malo više na Erste brokeru.
 9. Malo pada ovaj tjedan..danas 265 kn
 10. https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921
 11. Pevec ti trenutno vrijedi 228 kn a 104 komada 23 700 kn i mislim da se isplati čekati barem do skupštine zbog dividende. A i rasti će sigurno. Optima Telekom je počela rasti prije par dana i taj se trend bude nastavio jer je neka trgovina u pitanju sa H1 a ima novih ulagača koji se žele dokopati Optime.
 12. Bitno da je netko dobro zaradio na papiru i tonerima!
 13. Jučer je ministra u Veteranima mira rekao da će to prvo ukinuti!
 14. Nije nešto ali bolje nego ništa! Sretna svima Nova 2016. godina!
 15. Mnogo je branitelja HRVI koji se bave sportskim ribolovom. Krajem godine vrijeme je prodaje ribolovnih dozvola za 2016. godinu a prema ovome mišljenju mogu uštedjeti stotinjak i više kuna. Prenosim dopis Vlade RH. U privitku ovoga dopisa dostavljamo Vam mišljenje Vlade RH kao i Ustavnog suda RH u svezi odredbe članka 22. Zakona o slatkovodnom ribarstvu, u kojem je naveden stav Vlade RH da članstvo u određenoj udruzi nije uvjet za kupnju dozvole. Međutim, iako vi ne želite biti član športsko ribolovne udruge koja je ovlaštenik ribolovnog prava i ne želite se natjecati, upućujemo vas da je službeni naziv u Zakonu i podzakonskim propisima i dalje „športski ribolov“. Ovaj termin ne objedinjava samo natjecanja u športskom ribolovu, nego se pretpostavlja da će se većina sudionika u ribolovu učlaniti kod ovlaštenika ribolovnog prava, u ŠPORTSKO ribolovnoj udruzi kako bi prvenstveno svojim volontarnim radom, financijskim doprinosom kroz članarinu i općenitu prisutnost u radu izabranih tijela športsko ribolovnog društva (upravni odbor, nadzorni odbor, Skupština, komisija za poribljavanje, komisija za ribočuvarsku službu itd) u okviru svojim vremenskih i materijalnih mogućnosti pridonio napretku svoje lokalne udruge, a time i športskog ribolova na svojoj ribolovnoj zoni. Upravo iz razloga što su cijene dozvola za ribolov NEPROMIJENJENE od razdoblja dobivanja ribolovnog prava (2003. godina), dakle zadnjih 12 godina, a u međuvremenu je cijena ribe za poribljavanje višestruko narasla, kao i cijene goriva, režijski troškovi udruge itd, te su ovlaštenici ribolovnog prava prisiljeni donositi interne odluke kojima se kroz iznos članarine ili drugih dodatnih oblika plaćanja (preko uplatnica, paragon blokova i sl.) nadoknađuju navedeni troškovi koji su mu nametnuti upravo gospodarskom osnovom i godišnjim planom i koje mora provoditi. Budući da ovlaštenik ribolovnog prava ne smije samostalno mijenjati iznos dozvole, koji je propisan navedenim Pravilnikom o športskom ribolovu, te budući da se radi o neprofitnim udrugama, koje ne smiju ostvarivati dobit tj. poslovati sa prihodom, udruge trebaju svakog člana kako bi funkcionirale. Naravno, uvijek postoji i mali broj ribiča koji se ne žele družiti i doprinositi ovlašteniku ribolovnog prava i ne žele dobrovoljno biti članovi, što je vaše pravo. Nadamo se da izlazak iz članstva u udrugama neće dovesti do gašenja istih, što bi moglo rezultirati vraćanjem ribolovnog prava ili oduzimanjem istog po službenoj dužnosti ukoliko ovlaštenik ribolovnog prava ne bude u mogućnosti poštivati sve odredbe gospodarske osnove, godišnjeg plana i Zakona. Mišljenje vlade RH https://drive.google.com/file/d/0B2f-RxyXusInajhBVFZrSXhGVlU/view?usp=sharing Odluka Ustavnog suda https://drive.google.com/file/d/0B2f-RxyXusInMGlOaTg5dWFMSEk/view?usp=sharing Raspravu možete pratiti na FB grupi Ribolov Hrvatska
 16. Kako u svemu tome prolaze oni koji imaju 100 % opću nesposobnost?
 17. Šta se sprema poslije Nove godine?
 18. Nemam ništa protiv objave registra sa osnovnim podacima, pripadnosti postrojbi i broj dana u ratu, borbeni ili neborbeni sektor, čin i eventualno odličja da vidimo tko je medalju dobio u uredu a tko na prvoj crti. Mene osobno zanima u kojim su akcijama neki bili i u kojoj postrojbi.
 19. Zna li možda tko koliko se čeka na drugo stupanjsko rješenje.
 20. Hanza

  VIP ovrha

  Nakon 25 dana natezanja vratili mi novac, uključujući i troškove Fine. Sud se pravio da ništa nezna za njih je postupak završen ali nigdje nisu spomenuli da netko treba vratiti uzeti novac. Iako sam pisao dva prigovora na rješenja i to naveo. Odvjetnički ured poslao drugi dopis Fini i odmah vratili novac. U prvom dopisu su samo skinuli blokadu ali nisu naveli da treba i vratiti novac. A Fina se ponaša ko šerif.. nema šanse da ti pomognu , samo da odmognu!
 21. Hanza

  VIP ovrha

  Iako sam dokazao da je sve plaćeno, netko je umjesto poziv na broj upisao moj jmbg, i nastali problemi. Odvjetnici javili Fini da se postupak hitno obustavlja , sudu ali Fina neda pare dok ne dobije od suda rješenje. Sud donio i rješenje o obustavi ali teče rok žalbe itd.. a ja čekam svojih 6,5 tisuća kn. Uz to Fina ne vrača troškove...
×
×
 • Napravi novi...