Jump to content

blade1978

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, placao sam i jos placam alimentaciju za dvoje djece. Jedno dijete je navrsilo 18 godina i prijavili se na moju adresu na kojoj i zivi, drugo dijete je 15 godina i zivi s majkom na njenoj adresi. U dogovoru s majkom oboje smo za to da se obustavi alimentacija pa nas zanima neki primjer formulara ili sastavljenog zahtjeva koji bi nam posluzio za predavanje zahtjeva za ukidanje alimentacije bez odvjetnika da si ne stvaramo dodatne troskove. Hvala unaprijed.
  2. A kada se uvazava djecija zelja kod kojeg roditelja bi zivjjela ili njihova dob?
  3. Tako je, imali jedno rociste i sve rijesili dogovorno kod sutkinje i vec 8 godina se drzimo toga. Ja i bivsa nikad od rastave nismo u neke konflikte dolazili a ii zivi sa novoosnovanom Obitelji 300m od mene tako da he vidjanje djece svakodnevno.
  4. 1200kn alimentacije, prebivaliste na adresi majke i nema termina viđanja djece vec kad god djeca hoce ili ja kao otac.
  5. Postovani, djeca 13g i 16g su kod mene vec godinu i pol dana kako ih je majka dovela zbog problema sa svojim sadasnjim suprugom ( alkohol, te ima vec 2 prijave od supruge i zavrsio na sudu ). Kako ja i dalje placam alimentaciju jer sudski nije rijeseno nista po pitanju djece. Majka prima djeciji doplatak, nedaje nista za njih. Dogovorno izmedju nas cemo od nove godine djecu prebaciti na moju adresu kako bi imao pravo na djeciji doplatak. Pitanje je dali mozemo samo u MUP doci i potpisat izjave o promjeni adrese djece jer majka sama pristaje na to ili mora sve ici preko socijalne sluzbe. Nezelimo djecu uplitat u sud i socijalnu sluzbu. Kad dijete postane punoljetno jel sam duzan njemu uplacivat alimentaciju ili i dalje majci? I dali dijete mora kad je punoljetno podnijet na sudu obustavu alimentacije ako zivi na mojoj adresi?
  6. Savjetovano mi je od osobe koja je pisala Obiteljsko pravo da posto je kcerka 15g ( navodno je dobna granica 14g i vise za uzimanje djetetove odluke s kojim roditeljom ce zivjeti) moze u obiteljskom centru dat izjavu napismeno da zeli samnom zivjeti i da ce to sudstvo potvrditi po njenoj izjavi. A za sina koji je 12g to nevrijedi nego za njega bi morao u CZSS i sudskim putem trazit skrbnistvo. E sad to moram se otici informirati.
  7. Odnos mene i bivse je odlican, rastava trajala 5min, pristo sam da budu kod nje i na alimentaciju i ona je rekla sudu da nemam ogranicenja viđanja djece sto je do dana danasnjeg tako. Sve skolsko ferije i svaki vijend su kod mene u vlastitom trosobnom stanu u kojem zivim sam. Dogovorimo se sve i oko skolski roditeljski sastanaka i sve to tako klapa. Jedini problem je njen sadasnji suprug. Prvi puta je bilo da je mom sinu tada 12g rekao da vratim dug alimentacije 5400kn (koji stvarno postoji te je smanjen na 4300kn jer u dogovoru s bivsom vracam po 100-200kn vise na alim.) jer on mora registrirat auto sto je i sutkinja njemu rekla da on s tim dugom nema nista te ga upozorila da je to prijetnja djetetu te odredjena novcana kazna od 7000kn te 5000kn kazne za fizicki napad na suprugu u sobi bez prisustva djece ili dobrovoljno ljecenje od alkohola te nece bit novcane kazne. Nakon eto sada godinu i 2-3 mjeseca je verbalno moju kcer izvrijedjao te joj se unio u lice galameci i odgurnio prema djecijoj sobi jer joj se majka s nekim dopisivala s muskarcem s posla i to mu doslo kao okidac. Sve je ona to i potvrdila meni u prisustvu djece kad ih je dovela i jos 10ak poziva od njega na njen mobitel u nasem prisustvu ( mene i djece ) nazivajuci ju pogrdnim imenima za lake zene. Djecu smo eto sklonili od njega kod mene oca a doticna nije pidnjela prijavu jer je na proslom rocistu sutkinja zaprijetila doticnom 3mjeseca zatvora bude li ponovio radnju bilo kakvu u alkoholiziranom stanju. Kod mene su eto sad 5 dana i u nekim nasim razgovorima djeca uopce nezele nazad pogotovo kcerka. Zaposlen sam i u svom stanu zivim sam i pretpostavljam da imam uvjete za skrb djece.
  8. Dali prvi korak je onda centar za socijalnu skrb ili odma na sud zatrazit postupak promjene skrbnistva? Imam li tu kakve sanse za dobiti sud ili bi to bilo mlacenje prazne slame?
  9. Postovani molim savjet, bivsa zena zivi u braku sa drugim suprugom koji ima problem sa alkoholom te nakon dvije uvjetne presude ( oba puta je bivsa zvala policiju i drugi dan sud i oba puta pod utjecajem alkohola drugi suprug ) opet pravi probleme te sada nije bila prijava za istog nego sam zatrazio od navedene da djeca 13 i 15 godina budu kod mene sto je i prihvatila te se ja sada brinem o njima. Zanima me sljedece; mogu li traziti alimentaciju koju sam i sam uplacivao 1200kn i dali djeca moraju se vratiti majci ako ona bude zahtjevala iako djeca nezele joj se vratiti kao skrbniku. Za sada je mirnim dogovoreno da djeca ostanu kod mene dok djeca sama neodluce dal ce se vratiti mami jer su prosli uznemiravanje ocuha pod utjecajem alkohola. Imam li kakve sanse ako idem putem suda da meni kao ocu pripadne skrbnistvo? Hvala.
  10. Molio bih savijet oko postupka dobijanja ili zajednicke skrbi oko dvoje maloljetne djece. Djeca su pripala majci koja zivi sa drugim suprugom s kojim je dobila i dijete. Pitanje je sto nase mladje zajednicko dijete tj sin od 9g stalno izjavljuje da bi zivio s ocem tj samnom i kakve ja korake mogu tu poduzeti? Odnos mene i bivse supruge je u odlicnoj komunikaciji sto se tice djece. I bivsa i njen suprug su bili na sudu zbog povrede privatnosti od stranje nje i njega pod utjecajem alkohola gdje je sud odredio im novcane kazne i da li to ista meni pimaze u ovom slucaju. Hvala.
  11. pa nerazumijem zasto bi morao ista placati kad je ta firma radnju poduzela 2mj nakon moga placanja, niti postoji dokaz da sam ja dobio bilo kakvu obavijest? A dali moze ici van sudska nagodba i koji su mi onda troskovi?
  12. koliko vremena treba proci da sud donese bilo kakvu odluku od podnosenja tuzbe za smanjenje alimentacije? dali to traje u nedogled ili to ide brzim postupkom? posto bivsa supruga kada je trazila ovrhu na moja primanja to je bilo u roku 2 mj gotovo sa sudskim rjesenjem.
  13. postovani, sluzba za premjestanje vozila mi je pokupila auto i isti dan sam dosao po auto i platio kaznu za nepropisno parkiranje 300kn, a sluzbi za prjemjestanje vozila sam dobio uplatnicu na 500kn i placanje u roku 8 dana a to je bilo u 2mj ove godine. Kako su mi primanja bila uskracena za isplatu na racun banke nisam imao sredstava da platim to premjestanje vozila sluzbi te sam to platio u 6mj kada mi je sjela otpremnina i u medjuvremenu sam dobio obavjest da su potrazivanja prosljedjena nekoj firmi za naplatu mada nisam potpisao nikakvu potvrdu o primitku istog i sudski sam dobio poziv za parnicu tek u 8mj ove godine. zanima me dali moram platiti jos ta potrazivanja i njihovog odvjetnika i sudske troskove ili postoji mogucnost da dobijem sud bez dodatnih troskova. hvala.
  14. nakon sto ocuh daruje mojoj majci s kojim je u braku, kad majka bude vlasnik nekretnine da li mora proci izvjesno vrijeme da bi ona darovala meni ili moze cim se upise u vlasnicki list da prosljedi meni darovnim ugovorom? hvala vam jos jedanput.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija