Jump to content

Kompa

Korisnik
  • Broj objava

    2552
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    12

Sve što je Kompa objavio

  1. Od koje godine si u mirovini i drugo od koje godine imaš status hrvi-a ?
  2. Nakon 10 godina u mirovini , pa čak i manje, ne znam točno, ali revizije nakon 10 god NEMA ! U biti ne smije biti jer zakon tako kaže.
  3. Meni ista iskaznica , nije došla. 30 % HRVI. Ali iskaznice , NEMA.
  4. Mi smo u sklopu dnevne bolnice , imali i glazbeno i filmsku terapiju. Slušali bi glazbu i gledali filmove , te kasnije o tome komentirali .
  5. Koji je to zakon točno?
  6. 5 € po godini staža ? To nije 13.mirovina, nije ni blizu .
  7. Nastradao si na poslu u mup-u, a nemaš pravo na mirovinu?
  8. Ne znam. Ja pišem kako je meni bilo. Znači, pripadnik sjp od 1993, mirovina 2007. Sve komisije mi priznale ptsp kao posljedicu rata. To je moje iskustvo.
  9. Meni su ptsp priznali kao ratni ptsp i cijelo vrijeme dok sam bio na bolovanju, dobivao sam 100% plaću. Ptsp može biti i civilni , ne samo ratni . Npr. ptsp od prometne nesreće ili ptsp od potresa... Sve zavisi od čega je ptsp utvrđen. Inače, u mirovinu sam otišao iz sustava mupa, a čija mi je komisija ptsp kategorizirala kao ozljedu na radu , a tijekom domovinskog rata. Znači, mup je ptsp priznao kao ozljedu na radu. Godina 2007.
  10. Koje razlike donosi novi zakon , vezano za sate kod prijava na radu ?
  11. S naglaskom na manje od 3.5 sati. Ne 3.5 sati , već MANJE od toga barem za minutu. Što bi u praksi značilo na 3 sata i 29 minuta ili manje. NE 3 sata i 30 minuta !
  12. Svejedno to su kopije, samo u boji. To bi trebao naglasiti onima kojima predajes te i takve kopije , da ih ne bi doveo u zabludu , da im predajes originale. Ali dobro, tko te pita 🤣
  13. Objasnit će ti to sve psiholog kod kojega se testiraš. Ili on/ona ili netko od medicinskog osoblja će ti sve objasniti . Ne brini.
  14. Tako sam i ja imao otprilike pitanja. Ako ne i više. Da, taj test je ajmo reći , uz psihijatrijske nalaze i ratni put, desna ruka komisijama za određivanje statusa hrvi.
  15. Hvala puno na informaciji. Kad se već razumiješ u ovu tematiku , molim te daj mi reci koliko bi mogao plaćati poreza ili prirez svejedno kako se zove , kada mi djeca navrše 18 godina ( što će biti za cca 2 do 3 godine ). Živim u Velikoj Gorici.
  16. Osobno primam i više od navedene cifre , pa ne plaćam porez ni prirez na mirovinu . Imam upisano 2 mldb djece i 30 % hrvi. Za sada još ne plaćam porez, ni prirez. Imaš djecu na sebi ? Na otpadu ? Kako to ? Zašto?
  17. Tako je. I to ovjerene kopije . Ovjerava ih Vaš dr opće prakse svojim pečatom da su isti originalima.
  18. Kada napravim sve opisane matematicke korake ,meni točno tako ispada nova visina mirovine, točno u cent. Meni su bruto I neto isti jer mi se ne oduzima od bruto ništa. Porez, prorez itd...
  19. Tako je i meni . Samo to zaokružiš na 2 decimale . Pa ispadne 5,3 %.
  20. Svima mu bilo 5% plus 5%. Ko da oni znaju koliko su kome uzeli 🤣
  21. Istina . Ovo povećanje od 5% neće dobiti svi , kao npr redovito usklađivanje mirovina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija