Jump to content

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2469
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

Objave koje je Kompa objavio

 1. Na 29. 05. 2021. at 9:34, Mrljavac je napisao:

  Ako imate neke osnovne uvjete (ratni put, liječenje....glede rata i liječničku dokumentaciju ne vidim razlog da ne podneste zahtjev  za braniteljsku mirovinu. Bit će teško, ali ako butede uporni, vjerojatno ćete i uspjeti, ali trebat će jako puno vremena i truda.  Komisije, HRVI, Komisije u Mirovinskom....Morate dokazati zašto tražite braniteljsku mirovinu, a to nije jednostavno. Nije isto kao prije i Zakon se promijenio. Svako Vam dobro. Zarolajte svu liječničku dokumentaciju, stavite je u "omotnicu"" dostavite u mirovinsko, pa JBTG, dobit ćete" poziv".....Ali, ovi momci u mirovinskom su jako oprezni. Neće proći niti dokumentacija ako je "labava"

  Tako je, Mrljavac je u pravu kao i uvijek. I još je aktivan ovdje i još nesebično pomaže drugima, kao što je nekada davno svojim znanjem i iskustvom, pomogao i meni. Zato Mrljavac 👑 hvala i kapa dolje. 

  Veliki pozdrav od Kompe! 🍻

  🍻

 2. prije 21 sati , Žarenica je napisao:

  Tako se kaže niti 1%. Time sam želio napisati da uopće nisu uzeli u obzir da mi je diagnosticiran PTSP još 1992. Od tada redovno posjećujem doktora i uzimam ljekove no kada sam došao na vještačenje, PTSP nisu niti spomenuli.

  Zavisi kojeg doktora posjećuješ.

  Za ptsp ti se računa samo ono od specijaliste psihijatra i psihologa. 

  Ostalo se ne gleda. 

 3. prije 20 sati , buda2 je napisao:

  Mislim da ministarstvo branitelja ne financira vodu , struju, odvod i cestu ( po "zakonu" dodjela građevinske čestice) , već to radi grad.naravno ako imju slobodno zemljište u žele financirati infrastrukturu ali samo onima koji imaju pravo na stanbeno zbrinjavanje.

  Ja sam tražio ministarstvo branitelja i od istog dobio odgovor da im dostavim da li imam, odnosno nemam više niti jednu nekretninu. 

  Nisam išao preko lokalne zajednice već samo preko ministarstva branitelja. 

  No, međutim imao sam igrom slučaja nekretnina, pa sam sam odustao dalje ići po tom pitanju. 

 4. , Draganec je napisao:

  Imam li pravo kao dragovoljac i hrvi Domovinskog rata, 2 čestice zemljišta moga vlasništva prenamjeniti u građevinsko, a prema ZOPHBDR-a ?

  Ubrajam u to priključak vode, plina i struje. Inače je zemljište u građevnoj zoni i uz zemljište prolazi asfalt, struja, plin, voda. Legalno, ucrtano.

  Odakle krenuti?

  Zahvaljujem unaprijed.

  Ako izganjaš građevinsku dozvolu, možeš na osnovu iste od ministarstva branitelja zatražiti struju, vodu, plin i dobiti ćeš ali smo ako osim te nekretnine nemaš više ništa na sebi, neku drugu nekretninu. Dobiješ ako ti je to jedina nekretnina. 

  A prenamjena zemljišta može ići i samo sa statusom branitelja više od 100 dana. Doneseš im potvrdu  o hrvatskom branitelju i izdaju ti rješenje bez da platiš. Ali to ide samo ako ćeš tu raditi nešto. 

  Tako je bilo u mom slučaju. 

 5. prije 6 sati , sivko je napisao:

  Tko pamatan još bilo što vjeruje njemu.On je "riješen" još sljedeće 4 godine.

  Mora dok ne promjene propise.Da ne iskoči Jaca iz paštete.

  Treba ovoga slušati/čitati https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2206498

  Usklađivanje te povećanje i smanjivanje mirovina  nije jedno te isto. 

  Usklađivanje je zakonska obaveza dok povećanje nije. 

   

 6. , Mister-X je napisao:

  da su cijene ostale iste bilo bi tako...

  al' dobro,meni je drago da su ljudi zadovoljni......

  oni koji bi se možda bunili su otišli izvan države....uvidjeli da niti se vrijedi buniti,niti bi imali podršku od ikoga kad bi se bunili...a u krajnjem slučaju nemaju se ni za koga buniti.....

  Onda je nama dobro.

  Kaj onda kukate? 

  Neka uzmu kada im zafali i dobro. 

 7. prije 12 sati , CheKirac je napisao:

  Tko zna kad će biti mirovine jer je u HZMO na snazi preselenje službenika i tone papira u druge prostorije pa nemaju vremena baviti se usklađivanjem mirovina, a i upitne su za ovaj mjesec. A povećanje bez obzira na izbore kao što tu ima onih koji su optimisti mislim da neće biti veće od 1,5 % poena,😉

  Lupetanje prazne slame vezano za ne ispačivanje mirovina zbog preseljenja. Gluposti. Nisu mirovine u stolovima ladica činovnika. 

   

   

 8. prije 1 sat , Temporius je napisao:

  Pozdrav svima,

  stigla i meni odbijenica za HRVI. Diskontinuitet lijecenja/manje od 20%. 

  Nisam bas upucen u postupak, mislio sam se svakako zaliti, ali na 1. stupanjsku, eventualno 2. stupanjsku. Nisam mislio da se moze tek na upravno rjesenje. Smatram da se kontinuitet moze dokazati "famoznim" CD-om od lijecnika opce prakse, gdje se vidi "potrosnja" lijekova, ali izgleda da to nema utjecaja, ili to nitko ne gleda. Lijecim se od 2000, posjeti psih - 2000, 2002, 2007, 2011, 217, 2018, 2019.

  Druga stvar koja mi zapinje za oko je zakljucak 2. stupanjske, citiram: " Za dio zahtjeva branitelja koji se odnosi na psihicku bolest (PTSP) potrebno je zatraziti dodatno misljenje strucne procjene." Sto im to znaci?

  Molim za savjete, i primjer zalbe, moze i pp (Spitfire?)

  Zahvaljujem

  Ambulantno liječenje, dnevne bolnice, grupne psiho terapije, hospitalizacija. Ovo nabrojano bi se uzimalo u obzir kao liječenje PTSPa. U kontinutitu bi značilo da se tako liječite barem 2 i više godina. 

  Ovaj cd koji navodite, iz njega se ne isčituje liječenje već samo lijekovi koje vam je dr opće prakse davao. 

  Ti lijekove koje vam je isti dr davao, bi trebali biti temeljni na ne starijem nalazu i mišljenju psihijatra specijaliste od 6 mjeseci. U suprotnom vam ih dr opće prakse ne bi smio ni davati. Zašto i kako vam je davao, valjda na svoju ruku. No, svejedno dr. opće prakse je dr. opće prakse, specijalist psihijatar je spec psihijatar. Tako da, ako nemate kontinuitet liječenja od hospitalizacije, dnevne bolnice, grupnih psiho terapija, ambulantnim liječenja - kontrola kod psihijatra barem zadnjih 2 godine.... Nemate kontinuitet liječenja. 

 9. , jmikulc5 je napisao:

  Poz... U invalidskoj sam mirovini, profesionalna HRVI 20%, 20 rat- 80 mir.. , prošle godine sam bio ponovo na vještačenju gdje su mi povisili učešće u ratu 30 rat-70 mir, ali izračun mirovine se nije mijenjao, dragovoljac sa činom vodnika.. pa me čisto zanima da li je to moguće, odnosno ispravno...

  Morala ti je mirovina skočiti s obzirom da si imao u svezi rata 20- ostalo 80%, a dobio si u svezi rata 30- ostalo 70%. Morala se povisiti barem 200 kn. 

 10. Prije 2 minuta, Kompa je napisao:

  Čekanje je odavno poznata stvar. 

  Ni u mom slučaju, mada sam prošao sve nabrojano ali prije više od 10 godina, nije bilo bez čekanja i to višegodišnjeg. 

  Na prvostupanjskoj komisiji su ti trebali reči što su ti odlučili vezano za postotak HRVI. To kaj su ti rekli da je vezano za rat, tebi ne znači ništa ako ti daju 19% i manje. Mada da su ti i rekli, ne bi ništa od toga imao jer je drugostupanjsko važeće. U mom slučaju je kod HRVI komisija bilo 30, 20, 30%. Uvijek potvrđeno isto i od drugostupanjsko. 

  Pozdrav i sretno. 

   

 11. prije 2 sati , sakyco je napisao:

   

   

  Evo ja ,još na svoju žalost živ, nakon 2 godine da se javim po istom s.anju.Znači LOM mi napiso predlog za utvrđivanje opće nesposobnosti za rad isključivo zbog sudjelovanja u DR oko 800 dana, dragovoljac,borbeni sektor sve. Ćekao 2 godine za poziv na vještačenje,vještak odbio. Pišemi odvjetnik žalbu po čl.39. Žalba odbijena iz Zg Središnja služba. Prošle godine opet LOM radi obradu za vještačenje,nakon još 2 hospitalizacije,čeko vještačenje ni 3 mjeseca (debelo se iznenadio brzinom svjetlosti kojom sam došo nared za vještačenje). Obavito vještačenje u prosincu 2019 za procjenu radne sposobnosti u HZMO,još ćekam rješenje. 

  Papire za HRVI predo u prosincu 2017. ,prošo predkomisiju i rekli da je bolest vezana za DR, Ništa pismeno nemam.

  Jel ja imam šta čekat osim smrti u ovoj RH.  Jel očito se čeka da si sami napravimo(ne) prirodnu selekciju.

  Sadašnji status naknada za nezaposlene branitelje.. Samohrani roditelj malodobnog djeteta,podstanar. 

  Živio novi Zakon o braniteljima. 

  Čekanje je odavno poznata stvar. 

  Ni u mom slučaju, mada sam prošao sve nabrojano ali prije više od 10 godina, nije bilo bez čekanja i to višegodišnjeg. 

  Na prvostupanjskoj komisiji su ti trebali reči što su ti odlučili vezano za postotak HRVI. To kaj su ti rekli da je vezano za rat, tebi ne znači ništa ako ti daju 19%. U mom slučaju je kod HRVI komisija bilo 30, 20, 30%. Uvijek potvrđeno isto i od drugostupanjsko. 

  Pozdrav i sretno. 

 12. prije 1 sat , drazen28 je napisao:

  Kao prvo htio bi Vam zahvaliti na zainteresiranosti za moj slučaj.U Zakonu HZMO-a stoji da rad bez obustave mirovine imaju umirovljeni nakon 1999.godine.Na moj upit zašto rekli su da je moja generacija išla u mirovinu pod povoljnijim uvjetima.Ali druge kategorije npr.RVI imaju duplo veće mirovine ali ne samo oni.Ponavljam da su mi u Mihanovičevoj savjetovali da probam vršiti pritisak preko neke udruge jer kao pojedinac neću uspjeti,a da su oni svjesni greške.A takodjer napominjem da i sam imam status RVI-a,ali nisam u njihovoj mirovini te također ni kao RVI ne mogu raditi bez obustave mirovine.Borba sa vjetrenjačama najblaže rečeno.Rad mi je potreban radi kredita u Francima jer i to nisam dobio na drugi naćin.Pozdrav.

  To bi bila diskriminacija ako tako piše. 

  Koji je to točno članak i kojeg zakona? 

  I nije do 4 sata, nego do 3 sata i 29 minuta. Pazite na vrijeme. 

 13. prije 3 sati , zlajo311 je napisao:

  Postovani suborci.Dali je normalno da se na poziv u Osijek PLP ceka vise od 7 mjeseci.

  Sve više od 6 mj je previše. 

  Otiđite kolega u ured državne uprave i vidite u čemu je problem. 

  Ja sam nakon 9 mj čekanja otišao i rekla mi je teta u državnom uredu da nisu dobili moj ratni put. 

  Tu je bilo zaštekalo. 

  Nakon toga, osobno sam kontaktirao nadležne za izdavanje mog ratnog puta, nakon čega su mi se isti ispričali i odradili svoj posao za 2 dana. 

  Tako je to u lijepoj našoj. 100 babica, kilavo dijete. 

×
×
 • Napravi novi...