Jump to content

xerovetix

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je xerovetix objavio

  1. Može li mi tko objasniti značenje slijedećeg: "generalna punomoć deponirana kod Županijskog suda u (mojoj županiji) pod posl broj ###/##", koje stoji na prijedlogu za ovrhu?
  2. Malo je komplicirana situacija, radi se o kratkoročnom brzom online "lihvarskom" zajmu, gdje je potpisan ugovor s jednom tvrtkom (sjedište u malti) te prihvaćena garancija druge tvrtke (sjedište u latviji) te sada stiže ovrha od totalno nepoznate tvrtke s totalno nepoznatim brojem računa (s sjedištem u estoniji). Radi se o periodu od 3 mjeseca zakašnjenja plaćanja, te je apsurdno da u tako kratkom roku su išli na ovrhu bez predhodnog upozorenja. Riješenje tj. prijedlog je podnesen od strane javnog bilježnika sa sjedištem u Zagrebu dok je moje prebivalište u drugoj županiji. Dali moje boravište koje je u Zagrebu može utjecati na to ili sam i dalje pod nadležnosti suda gdje mi je prebivalište?
  3. Poštovani, Molim Vas za pomoć vezano uz pisanje žalbe na riješenje o ovrsi poslano od strane javnog bilježnika. Naime stiglo mi je riješenje o ovrsi od strane inozmene tvrtke za koju prvi put čujem, s kojom sigurno nemam nikakve potpisane ugovore. Stoga me zanima kako kvalitetno napisati žalbu na riješenje o ovrsi te osporiti isto?
  4. Ok, čini se da ne prate previše izmjene zakona. Još jedno pitanje samo. Koliko god banalno bilo, čisto mi je palo napamet kao nekakva mogućnost. Ukoliko drugostupanjska presuda potvrđuje prvostupanjsku, jeli se tada gleda datum prvostupanjske presude kao datum pravomoćne presude ili pak datum drugostupanjske kao datum pravomoćne presude?
  5. Jeste li sto posto sigurni za ovu tvrdnju? Naime ja sam kontaktirao prekršajni sud gdje mi djelatnik govori da zastara zastupa nakon 4 godine od pravomoćne presude.
  6. Iz ovoga mi samo na kraju nije jasno jeli se novina o 3/4 plaće primjenjuje na ovrhe koje su u procesu naplate?
  7. Prekinut ugovor o radu nakon 3 mjeseca rada. 6 dana u tjednu se radi. dakle 24 dana godisnjeg godisnje. Po izracunu poslodavac je duzan isplatiti naknadu za dvije dnevnice po mjesecu. Sada tvrdi da su ti dani vec iskoristeni te da je knjigovođa sve riješio. Jeli moguce falsificirati te podatke? Platna lista nije izdana nakon niti jedne place.
  8. Osobno sam vidio dokument koji je FINA zaprimila od strane prekršajnog suda gdje se traži prisilna naplata do ožujka 2018. Kome da se obratim , tj. gdje da se pozovem na zastaru u ovom slučaju? Očito onda ne vrijedi 3 godine izričito, već sud može po "volji" produljiti za koji mjesec?
  9. Nije mi jasno, danas najnoviju informaciju dobijam od djelatnice FINE kako je presuda iz 11.mjeseca 2014, krenula s naplatom 2016. godine te se u riješenju suda traži da FINA provodi postupak prisilnog naplaćivanja do ožujka 2018. . Ima li tu zakonske osnove za takvo što s obzirom da u tvom slučaju rok naplate prelazi rok zastare od 3 godine?
  10. Aha onda znaci otkazao ugovor o radu. Po tome onda za 1 mjesec i 27 dana me spada 3 dana? Ukoliko je go 28 dana
  11. Pozdrav, Sporazumno sam otkazao ugovor o radu na određeno vrijeme (6 mj.) nakon 2 mj. zbog prelaska u drugu tvrtku. Imam li pravo na par dana godišnjeg odmora?
  12. Evo nakon intervencije, gdje sam ih obavjestio od roku zastare od 3 godine, starije su se maknule iz naplate. Sada je u procesu naplata pravomoćne sudske presude iz 2014. 11. mjesec. S obzirom na iznos kazne, ista se neće stići u potpunosti naplatiti do 11. mjeseca 2017. Mene zanima hoće li se istekom tog roka tada maknuti iz sustava te polovično naplatiti ili će se nastaviti naplaćivati s obzirom da se uspješno naplatio jedan dio?
  13. Drot tako sam i pročitao na ovom forumu, no naišao na odstupanja u praksi te zbog toga i pokrenuo ovu temu. Otišao sam osobno u FINU te upitao o zastari, gdje sam dobio odgovor da nakon 4 godine oni brišu iz sustava, gdje sud ponovo šalje na finu te naplacuju novu naknadu. Hmm... ?
  14. Pobrkao sam onda nešto, dobro hvala. A što je s zamjenom za rad za opće dobro? Jeli to moguće u ovom slučaju onda?
  15. Poštovani, Možete li mi dati informacije vezane uz zastaru. Naime imam neke prometne prekršaje počinjene 2012.2013,2014. godine. Sve ih je preuzela fina te blokirala račun. Na neke sam se žalio, na neke nisam. Nastaje li zastara nad prometnim prekršajima nakon datuma počinjenja, pravomoćne presude ili prvog datuma ovrhe? ako sam dobro shvatio rok je 4 godine? Hvala, Lp
  16. Znači stoga čak i ako me se optuži tj. ne uspijem dokazat nevinost, nemoze me se kazneno goniti, vrijednost je navedena 1500kn. Ajde barem nešto pozitivno u svemu ovome. Iako mi se čini da bi ovaj put mogla pravda pobjediti pravo, jedan njegov prijatelj je spreman svjedočiti istinu. Hvala svima na odgovorima
  17. To je najgore što nemam ali postoje dvije osobe koje su upoznate s tom činjenicom, koji znaju da je on meni prodao tu biciklu i da ju je imao kod sebe neki period prije toga. Nisam siguran da su spremni svjedočiti iz razloga što su njegovi prijatelji. Također to znaju i njegovi roditelji jer je bicikla bila u kući ali naravno da oni neće svjedočiti u moju korist. Iako u samom trenutku kupoprodaje nisu bili prisutni upznati su s tom činjenicom i znaju da je ta bicikla bila njegovo vlasništvo u njihovoj kući prije mene. Jesu li dužni svjedočiti ukoliko ih ja navedem? Kazneno odgovaraju ako budu lažno svjedočili?
  18. Ovo je nešto nevjerovatno što mi se upravo događa. Naime kupio sam prije pola godine bicikl od poznanika u 4 oka koji na sebi sadrži broj šasije i sve originalne djelove ali bez računa uz usmenu garanciju da je sve isprano. Nakon pola godine što sam se svakodnevno vozio na toj bicikli po gradu, ostajem jednu večer bez nje. Takozvani prvi vlasnik ju je pronašao i oduzeo, sakrio, gdje sam ga ja (osobu) zatim pronašao uz opis svjedoka u obližnjem kafiću i pozvao policiju. Bicikla je oduzeta i provodi se kriminalističko istraživanje utvrđivanja vlasnika bicikle. Taj prvi vlasnik nema dokaze da je njegova osim prijave krađe prije godine dana po opisu bicikla. Ja sam rekao od koga sam ju kupio i ispostavilo se da ju je taj moj poznanik ukrao jer se sada pravi glup i govori da nema pojma o čemu ja pričam iako je prethodno inspektoru rekao da je istina da mi je prodao biciklu telefonski dok sam ja bio na obavještajnom razgovoru, a sada tvrdi službeno da mi nije prodao tu već neku drugu. Po tonu i načinu na koji inspektori razgovaraju samnom zaključio sam da sam uz njega ja glavni osumnjičeni za krađu i da sam dužan dokazati da ju nisam ukrao već kupio od navedenog koji govori da nema veze s tim uprotivnom će mi se suditi za krađu. Pod velikim sam stresom zbog ovoga molim vas nekakav savjet vezano za ovo i jeli stvarno moguće da mi se ovakvo nešto namjesti?
  19. Ovo se još nije riješilo, može kakav savijet od nekoga?
  20. Poštovani, Nedavno sam naručio odjeću preko internet trgovine Army Shop, Hrvatska. Firma je smještena u Sloveniji, Mariboru. Naime veličina mi nije odgovarala pa sam po uvjetima poslovanja koja kažu da se odjeća može vratiti i dobiti povrat novca, napravio isto. Uredno platio poštarinu, poslao paket natrag i dobio potvrdni email od strane njih kako je paket primljen s upitom na koji broj računa da novac mi uplate. Poslao sam broj računa i od tada do danas već evo 2 mjeseca nemogu stupiti u kontakt s njima, nikako ne odgovaraju na emailove, i internet kontakt upitnike. Jednostavno ignoriraju, nema novaca i nema odgovora. Roba je uredno plaćena i vraćena... a povrata novca nema i sumnjam da ću ga vidjeti jer ima još nekoliko ljudi s istom pričom vezanu uz taj shop. Njima u uvjetima poslovanja stoji da se obvezuju vratiti novac unutar 30 dana. Što ja mogu pravno učiniti, tj. postoji li ikakva šansa da ja svoj novac naplatim. Radi se o manjoj svoti (100 eura) .. ali sve jedno ne želim lopovu svoj novac tek tako ostaviti.
  21. Poštovani, Imam pitanje prije izvršavanja u naslovu navedenog. Zanima me ukoliko kod javnog bilježnika ovjerim punomoć drugoj osobi na sva prava nad vozilom, što se dešava i kakav je postupak ukoliko to poželim poništiti u nekom narednom momentu tj. koliko je to rizično ako nakon ukidanja punomoći, ta osoba ukoliko je u međuvremenu izradila novu knjižicu vozila, odluči prodati automobil na temelju tog papira o punomoći tj. kako bi uopće bilo tko kasnije znao da ta osoba više nema punomoć nad vozilom ako bi se pojavila s tim dokumentom koji je naknadno poništen?
  22. Poštovani, Trebala bi mi mala pomoć tj. nekakav savijet. Naime upravo sam dobio usmeni izvanredni otkaz, a bio sam zaposlen na neodređeno, zbog slijedećeg razloga: Radim kod privatnika, kod kojeg sam bio duzan ali nisam napravio sanitarnu iskaznicu, iz razloga što poslodavac to nije tražio od mene prilikom zapošljavanja, niti kasnije, sve dok inspekcija nije dosla prije 4 dana, nakon cega se je poslodavac dogovorio s inspektoricom , kako cu ja napraviti to odmah nakon vikenda, danas u ponedjeljak, te će on njoj dostaviti istu u utorak ujutro. Naime ja nisam mogao napraviti sanitarnu iz razloga, koji vam je vjerovatno jasan, nisam mogao obaviti nuždu, te sam poslodavcu rekao da cu to obaviti sutra ujutro. On je imao dogovoren rok da dostavi moju sanitarnu knjizicu sutra ujutro u 8 sati. Zbog toga što ja to nisam napravio, dobio sam izvanredni otkaz, koji ce vjerovatno biti opravdan nekim drugim razlogom. ( A to je napravio iz razloga, što misli da lažem i da to radim namjerno) E sad mene zanima slijedeće: Usmeno mi je receno da nemoram vise dolaziti na posao, dakle niti danas, a trebao sam u 16 sati po rasporedu biti na poslu. Pismeni otkaz nisam dobio, ali ga očekujem. Dali da ga potpišem, što mogu učiniti po pitanju toga jer smatram da je krajnje nepošteno? Trebala bi mi pomoć oko izračunavanja trajanja godišnjeg odmora. Zaposlen sam od 01.08. , dakle prošlo je 6 mjeseci nakon kojih stjecem pravo na godisnji odmor. Na koliko dana godišnjeg odmara ja imam pravo s obzirom da radim 6 dana u tjednu (40 sati). Godišnji odmor nije iskorišten, takoder koliko je trajanje otkaznog roka nakon izvanrednog otkaza, trebam li ja to odraditi iako mi je usmeno receno da ne dolazim na posao više. Smije li mi se uracunati godisnji odmor zajedno s otkaznim rokom? Hvala.
  23. Vidim volite crni humor! sitna kazna ili 60 dana zatvora, ma prava sitnica haha! dobro hvala vam na ovim informacijama, vidjeti cu s nekim odvjetnikom, savjetovat cu se.
  24. Pošto se ovdje radi o ogromnim kaznama, moje imovinsko stanje je nikakvo, student sam a roditelji do grla u kreditima, jos sada razbio svoje i 2 tuđa auta koja cu morati samostalno podmiriti stetu, moze li sud izreci u mome slucaju uvjetnu kaznu, recimo da me se kazni uvjetno na 3 godine, ukoliko pocinim novi prekrsaj da idem u zatvor , ili nesto slicno, jer ove kazne necu nikada moci platiti... sve dok se ne zaposlim, jer ukoliko ne pronadem izlaz iz ovoga samo mi preostaje ici u zatvor, dakle kompletno unistenje moga zivota. Bili trebao angazirati kakvog odvjetnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija