Jump to content

notarica

Korisnik
 • Broj objava

  2680
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

notarica je zadnji put osvojio dan prosinac 22 2012

notarica objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O notarica

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. 1. na nadležnom općinskom sudu 2. na nadležnom općinskom sudu 3. da
 2. Sprazumno raskinite ugovor o doživotnom uzdržavanju, pa onda vlasnik može slobodno prodati stan.
 3. notarica

  Nedoumica

  Možda zbog nekog razloga ne može to riješiti na upravi groblja bez nasljendnika.
 4. Čl. 31 Zakona o trgovačkim društvima. Uvjet je da ta druga firma vrijeđa vaša prava ili ugrožava položaj na tržištu ili postoji takava opasnost ili prisvaja vaš ugled. To morate dokazati.
 5. Najbolje je da odete na informativni razgovor kod bilježnika. Nakon što bilježnik provjeri podatke u sudskom registru, moći će vas najbolje savjetovati. Jer postoji razlika u režimu upisa djelatnosti, za većinu se trebaju vaditi zakonske definicije.
 6. notarica

  darovni ugovor

  Ugovorom o odricanju po čl. 134 ZN. Za informacije se obratite javnom bilježniku ili odvjetniku, jer ugovor mora biti u određenoj formi.
 7. notarica

  hitno trebam pomoc

  Mužev stric? Nasljedstvo po majci? Što je majka stricu? Morate biti jasniji.
 8. Ne možemo vam savjetovati kakvu odluku da donese vaša majka. To ovisi o njenoj želji i volji, tj. ima li ekonomski ili kakav drugi interes u tim zemljama. Kad se odlučite, javite se, pa ćemo vam pomoći oko oblika i sadržaja.
 9. Poreza kolko znam nema, jer zemlja prelazi sa bake preko vašeg oca na vas. Uvijek ostoji rizik nesređenog zemljišnog stanja.
 10. notarica

  Ostavinska

  Sklopite s majkom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Obvezno navesti da se već godinama brinete za majku. Time se zaštićeni.
 11. Financijska razlika postoji, sud ima svoje pristojbe, a javni bilježnik uz pristojbu naravno zaračunava i svoju pravnu uslugu sastava ugovora. Na sud morate doći sa već gotovim ugovorom, i to napisanim sukladno zakonu. Sudac ili javni bilježnik su pravnici, a ne liječnici vještaci, koji mogu jedini utvrđivati da li je netko priseban ili ne. Oni kao medicinski laici mogu samo ustanoviti i navesti na koji način su utvrdili volju stranke. Al vjerujete, ovo su ozbiljni ugovori, čim se pojavi sumnja u prisebnost, ugovor se ne radi. Vlasništvo se stječe upisom u gruntovnicu. Zbog vaše pravne
 12. Vrijednost se određuje prema vašim navodima. Ako se ne može tako, tada se uzima u obzir procjena porezne uprave ili vještačenje po procjenitelju.
 13. Sud inače u parničnom postupku radi amortizaciju (poništaj) vrijednosnih papira. No, zadužnica nije vrijednosni papir, pa ne znam da li bi se ona mogla amortizirati preko suda. Ima li netko više iskustva s tim? Možda da vam tvrtka x izda ovjerenu priznanicu-potvrdu da nema nikakvih potraživanja prema vama, te da vam nije u mogućnoasti vratiti zadužnicu, jer su je izgubili.
×
×
 • Napravi novi...