Jump to content

Smigl

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Smigl objavio

  1. Pokušati ću kratko objasniti situaciju. Rastavljen sam otac 3 godišnjeg djeteta i centra moga svijeta. S majkom nije funkcioniralo i bilo nam je teško i završilo je sve dogovorenim razvodom koji je okončan prije 2 tjedna. S majom i sinom ne živim zadnjih 8 mjeseci i jako mi teško pada ta odvojenost od moga sina. Ostavio sam karijeru i duplo bolje plaćen posao i vratio se u grad u koji se majka preselila kod svoje majke samo da budem blizu sina (ujedno i moj rodni grad). Našao sam stan, imam uredan posao i znam da imam svoje mane i svoje greške ali se trudim učiti i biti bolji otac. Problem je slijedeći: s majkom sam imao korektan odnos i bilo je tu puno komunikacija i zajedničke brige oko djeteta i sve se činilo da će biti najbolje što može biti s obzirom na okolnosti. Majka mi je dopuštala jako često viđanje sina gotovo 5 dana tjedno i to uglavnom u njezinoj kući gdje sam provodio zajedničko vrijeme. S vremenom ga je i počela puštati da ide kod mene u stan i kod moje obitelji. Ja sam u potpunosti posvećen svom djetetu kada je on samnom i on je cijeli moj svijet. Kada je došlo do službenog razvoda na sudu sudac je odredio 2 puta mjesecno od subote 10h do ned 16h. Olako sam potpisao to odluku jer sam vjerovao da imam korektan odnos s majkom i da to neće biti tako. Tjedan dana nakon odluke situacija se u potpunosti mijenja, majka nalazi drugu osobu i prema meni drasticno mijenja ponasanje. Pocinje mi uskracivati vidjanje djeteta s izgovor da nije dobro za moga sina da se toliko veze uz mene i da place svaki dan kada me ne vidi. S punicom sam u jako dobrim odnosima i ona je potvrdila da place zamnom svaku vecer prije spavanja i da stalno pita kada cu doci. Odnos se zaostrava i spao sam na vidjanje po sudskoj odluci. Srce mi se raspada, gasi mu skype na tabletu koji sam mu kupio da mu mogu pozeljeti dobro jutro i laku noc. Placam uredno 1000kn alimentacije, 600kn vrtic plus jos kupujem robu i hranu koliko mi sredstva dopuste od trenutka kada smo se razisli. Majka ne radi, placam vrtic jer smatram da je dobro za njega da se druzi s drugom djecom i da razvija socijalne vještine iako to financijski jako teško podnosim. Nikada ni jednu lošu ni pogrdnu riječ protiv majke nisam rekao, čak ga i potičem da ju sluša, govorim mu svaki puta koliko ga oboje volimo i koliko nam znači. Predlozio sam obiteljskog psihologa da nas usmjeri sto je najbolje za dijete u ovoj situaciji i kako mu mozemo pomoci da sto manje osjeti posljedice razvoda. Kategoricno me odbila i izvrijedjala. Ja sam dogovorio termin sam i idem slijedeći tjedan. Da li imam šanse i što da radim da dobijem više vremena s svojim dijetetom? Mogu ga i voziti u vrtić i pokupiti ga, radim pon-pet 8-16h sve ostalo vrijeme mogu posvetiti sinu. Ako uzmem odvjetnika to ce me jako financijski pogoditi, zelim se boriti i trebam savjet kako početi i kakve su mi uopće šanse. hvala puno na odgovorima.
  2. Ugovor je sklopljen do 2016 godine, nije plaćao režije ali kada smo mu poslali preko odvjetnika predtužbu otišao je i poplaćao sve režije. Nemamo nikoga tko bi mogao znati što je njegovo a što nije. Uzeo si je odvjetnika i brani se da sve režije i stanarinu plaća uredno i da nemamo razloga da ga istjeramo iako mi imamo dokaze da je režije poplaćao tek kada je dobio predtužbu. Promijenio je brave ne možemo više ući u stan.
  3. Poštovani molim za pravni savjet. Moj pokojni otac i podstanar su podpisali ugovor u kojem najmoprimac koristi stan i mora mu se dati 90 dana otkazni rok da se iseli iz stana. Otac je u međuvremenu preminuo, prošla je ostavnina i uredno smo u vlasnike stana upisani ja i sestra. Kako nismo bili u dobrim odnosima s ocem nismo u tom stanu bili 6 godina i vise ne znamo sto je nase. Najmoprimac indirektno govori kako uopće ne planira izaći van iz stana. Promijenio je brave na ulaznim vratima i okačio lanac na ulaz od radnje. U međuvremenu sam ustvrdio da je počeo iznositi stvari iz stana za koje pouzdano znam da nisu njegove. Zanima me slijedeće: Da li mi kao nasljednici i vlasnici stana moramo preuzeti taj ugovor na sebe i čekati 90 dana kao što je navedenu u ugovoru, odnosno da li taj ugovor vrijedi kako je najmodavac preminuo. Da li možemo osobu pravnim putem istjerati van iz stana u jako kratkom roku (par dana)? Da li možemo prijaviti policiji da ne možemo više ući u svoj stan i nakon što uđemo na silu prijaviti krađu namještaja i alata? Hvala na odgovoru.
  4. Poštovani, problem je slijedeći: kupio sam od dotičnog tv uređaj na placu. Nemam nikakav račun imam 3 svjedoka. Nisam ga imao priliku tamo probati i naravno nakon što sam došao doma taj uređaj ne radi. Nekako nađem adresu od dotičnog i sutradan mu odem doma, vratim televizor i tražim pare nazad, dotični me zamoli da sačekam do sutra za pare, lik ima 40+ godina i kontam si da si neće dopustiti da ga netko naganja za pare... naravno priča se otegla nekih 4 tjedna, obećanja i laži, inače sam dosta strpljiva osoba ali sada mi ozbiljno puna kapa, prije nego što odem tamo i slomim ga u dvorištu u vrijednosti 300kn za što ću vjerovatno dobiti kaznenu prijavu da li postoji pravni postupak koji to može riješiti? Inače u pokušaju da me zastraši predstavio se kao umirovljeni policajac (naravno provjerio sam nije nikada imao veze s policijom) po mojim saznanjima dužan je na sve strane i ganja ga još par ljudi za pare. Nije velika svota ali ne želim da netko pravi budalu od mene ipak sam ja taj novac pošteno zaradio. Imam snimljeno (audio samo) kako se predstavlja kao umirovljeni policajac i laži koje sve izgovara. Ne želim se prijetiti jer znam da će me prijaviti i da ću imati problema, sklon sam ga odmah zabiti tamo pa neka me tuži. Hvala na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija