Jump to content

sonierikson

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nije me obavjestila, ni mene osobno ni brata nego je poslala to na adresu na kojoj je mama zivjela i boravila i na obavjesti je bilo njezino ime. kredit je otkazan 2010. 10 mj. Što se sve smatra pod priznanjem u samom razgovoru? Ja sam u nekoliko navrata rekao da mi nikakav dug nije poznat i da ne znam uopce o cemu pricaju ali da zelim da mi posalju knjigovodstvenu karticu na adresu što su i napravili. U pismenom odgovoru sam im odgovorio da navodni dug pobijam u cijelosti i da ga ne priznajem.
  2. Ali što je najbolje banka je imala rješenje o nasljeđivanju, na samom dnu je je navedeno da i banka dobiva jedna primjerak. Pretpostavljam da je ovaj njhov odgovor preko odvjetničkog društva bio čin da me se uplaši
  3. Pozdrav, nadam se da sam topic stavio u dobar podforum, pa da počnem: Iza majke smo ja i brat naslijedili imovinu a isto tako i 2 duga. Jedan je bio tekući u banci(recimo pbz) i drugi kredit u istoj toj banci. Majke nema od 2008. Ovrha je pokrenuta protiv mene i brata 2013. za dug po tekućem na temelju rješenja o nasljeđivanju. I to smo vratili. Stvar je kod kredita, za kredit su stizale opomene, ali nikad na našu adresu niti na naše ime nego na adresu gdje je majka živjela, na njezino ime i na tu adresu su poslali ovrhu 2014. dakle, radi se o istoj banci i ta ista banka je dobila rješenje o nasljeđivanju. Do te ovrhe sam došao poslije jer meni ni bratu nije nikad bila uručena nego sam je potražio kod javnog bilježnika. Ovrha je obustavljena jer je ovršenik umro i tu istu ovrhu su trebali pokrenuti na temelju rješenja o nasljeđivanju. 2016. kredit otkupljuje jedna firma za naplatu potraživanja, neću imenovati koja jer je nebitno. Da bi prvo mene počeli zvati a nakon godinu dana i brata. Prvo mi je bilo zabavno časkati s njima jer mi je fascinantno koliko su uporni, dug nisam ni u jednom trenu priznao a nakon što sam poslao pismeni prigovor njima oni su odgovorili preko odvjetničkog društva da se zastara prekida radi onog u 2014. i da ako želim mirno nek platim dugovanje, to je bilo prije mjesec dana. Žao mi je što nisam ovo sve mogao skratiti ali morao sam objasniti situaciju. A moje pitanje je: Dali se zastara prekida makar su je poslali na mrtvu osobu i obustavljena je? Da li imam kakve šanse protiv njih ako dođe do suda?
  4. Pozdrav, Auto već zadnjih 6 godina ostavljam na divljem parkingu u ulici Palić. Kad moram koristiti auto umjesto vlaka jer nemam vlaka dok radim do kasno. kod S. rekreacijskog centra trnje, tocnije izmedu vukovarke i slavonske. Površina na kojoj ostavljam auto je vlasništvu grada i nije označena kao parking, na njoj svaki dan parkira preko 100-njak auta ako ne više, malo sam rekao. Kako se slavonska asfaltira kasnio sam na posao i išao sam tamo parkirati, sve je bilo puno, natrpano autima na dijelu gdje je navezen šljunak i otišao sam skroz iza i nekako ga ugurao na dio gdje je jednim dijelom bio na travi. Nakon 12 sati rada, točnije u pola 1 ujutro ja se vraćam na parking i vidim da nema auta, prvo sam pomislio da ga je netko ukrao ali sam našao broj od pauka i javio se čovjek da mi je auto na velesajmu. Objasnio mi je da svako malo odveze neki auto od tamo, pretpostavljam da je netko od stanara prijavio komunalnom redaru jer sam bio na travi, ali je i sam rekao da bi tom logikom trebalo maknuti sve aute onda s tog parkinga jer bez obzira na travu i šljunak sve je jednaka površina i nije ucrtano ništa gdje je predviđeno za parking. Dao mi je uplatnicu od 500 kuna i rekao nek se probam žaliti tj. poslati molbu jer nisam imao kazni i dizanja auta do sad. a prekšajni nalog tj. 300 kuna bi valjda trebalo poštom doći? Da li oni imaju pravo dizati moj auto makar nisam ugorzavao promet? nisam bio parkiran na niciji ulaz, niti na cesti. u prostrnom planu piše da je za površinu namjena mješovita-, dakle ovo gdje bila trava nije nikakva zelena povrsina. Što napraviti dalje? Da li se mogu kako izvući od plaćanja kazne/300+500? imam i sliku, radi se o cestici 1900, crveni krug je gdje sam ja parkirao.
  5. Pozdrav svima, Rjesenjem o nasljedivanju iza pokojnog oca, nasljedio sam 1/2 stana neuknjizenog vlasnistva. Da li mogu, putem suda traziti razvrgnuce suvlasnistva stana, s obzirom da vlasnistvo nije upisano u zemljisnim knjigama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija