Jump to content

Condor25

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li to znači da parkirna mjesta ne ulaze u zajedničke dijelove zemljišta koji se potom dijele prema omjerima u ovom slučaju 300/10000?
  2. Pitanje da li je druga strana kupac ili prodavatelj. U principu obveza poreza na promet nekretnina teče 1 mjesec od sklapanja ugovora o kupoprodaji a kako je ugovor punovaljan samo ako je potpis prodavatelja ovjeren kod javnog bilježnika normalno bi bili da obveza poreza teče od dtauma ovjere potpisa
  3. Kako se može u etažirati parkirno mjesto kad ono priprada zajedničkim dijelovima nekretnine? U kupoprodajnom ugovoru za stan u zgradi sa više stanova, piše da se sa stanom veličine 85 m2 kupuje i parkirno mjesto br. 1 (bez oznake veličine ) te da je predmet kuporodaje i suvlasnički dio nekretnine veličine od 2000 m2 u omjeru od 300/10000. Jasno je da se pod nekretninom smatra stambena zgrada i dvorište koji zajedno u tlocrtu imaju 2000 m2. No nije mi jasno kako se u taj postotak uklapa i parkirno mjesto kad se ono nalazi na parceli koja se dijeli prema omjerima veličine stana , u ovm slučaju 300/10000. Može li mi ovo netko objasniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija