Jump to content

mike06

Korisnik
 • Broj objava

  595
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O mike06

 • Rang
  Mile

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://info@napravi-sam.com

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, u vašem postu ima nelogičnosti. Pišete da kuća ima građevinsku dozvolu???. Čemu je onda legalizirati? Još k tome je i uknjižena!!!
 2. Poštovani, ukoliko je vrtna kućica manja od 15m2 bez obzira jeli stalna, pokretna ili fiksna, nemorate nikakvu dozvolu od službenih institucija niti od susjeda uz uvjet da je objekat udaljen od susjedove međe minimum 3 metra i ukoliko postavljanjem i uporabom ne narušavate susjedov mir. Svakako porazgovarajte sa susjedom, a ako on ne pristaje nije nužno. O tome možete pročitati u ZOPUG.članak, koje građevine ne podliježu dozvoli za gradnju
 3. Funkcija državne agencije za poljoprivredno zemljište funkcionira. Vi kao prodavač polj, zemljišta dužni ste vašoj lok, zajednici podnijeti ,zahtjev za prodajku polj, zemljišta. Državna agencija ima tu PRIMARNU ZADAĆU a nikako da određuje cijenu. Cijenu određujete vi, samo se putem agencije spriječava da se zemljište proda na neprimjeren način. Malo će duže trajati. Ali, zemljište će se ponuditi primarno onome tko se bavi poljoprivredom.
 4. mike06

  kupnja pod teretom!

  poštovani, vi možete slobodno kupiti tu nekretninu. S obzirom da ste upoznati da nekretnina ima teret, riskirate da sa stanom kupite i teret. što to znači. Znači da vlasnik koji trenutno ima pravo na stan ima obavezu plaćanja i tereta (kredita na toj nekretnini) Ako kupite od njega stan, on jednostavno i bez ikakvih konsekvecija može prestati sa otplatom kredita. To znači da vi kao vlasnik (posjednik) tog stana preuzimate otplatu tog tereta bez ikakovih prethodnih najava. Dakle, Vi ste obavezni plaćati kredit. buditer oprezni sa kupovanjem nekretnina pod hipotekom!
 5. Netočno...sve pošiljke iz inozemstva idu na carinski pregled. Carina odlučuje dali je roba za carinjenje ili ne. PDV se plaća za svaku pošiljku iz inozemstva DHL dere sve po redu. Uvijek treba napomenuti kod shippinga iz inozemstva, da se šalje redovnom poštom, u protivnom poštarina iznosi i višekratni iznos više od vrijednosti robe.
 6. tako je, na vlastitom zemljištu može se postaviti šator, kamperica, mali montažni objekat, ali se u njemu nesmije noćiti. Malo nelogično, ali kad sam ja pitao u lokalnoj samoupravi Istarske županije rekli su mi da je to zbog neurbaniziranih razloga, te o opasnosti od požara, zagađenja okoline i ostalih gluposti. Kazna za prekršaj mje ista kao i kampiranje u parku, pokraj ceste i bilo kojem mjestu izvan dozvoljenog prostora za parkiranje. Kazna za prekršaj je 1000,00 Kn/osobi.
 7. Poštovani, ZOV Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, u čl. 107 Zakona kaže slijedeće: Uporaba tuđe nekretnine radi izvođenja radova Članak 107. (1) Vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove potrebne za njezinu uporabu ili korištenje može privremeno uporabiti tuđe zemljište radi izvođenja radova, postavljanja skele i sl., ako se to na drugi način ne može izvesti. (2) Tko je uporabio tuđu nekretninu za potrebe iz stavka 1. ovoga članka, dužan ju je čim prestane potreba za takvu uporabu dovesti u stanje u kojem se nalazila prije toga, a počinjenu štetu naknadi
 8. mike06

  prije 15.02.1968.

  Poštovani g. Ude! Izvedeno stanje je POTREBNO jer se na temelju njega može objekat ucrtati. Slažem sa da ta kuća ima status legalnog objekta aloi samo "de facto" De iure, kuća bez ikakovih papira nije kuća, pa makar bila i građena prije 15.2.1968,. Građevinski stručnjak koji će ocijeniti starost građevine OBAVEZNO TRAŽI zvedeno stanje, dakle nacrt objekta. Govorim to iz vlastitog iskustva koje sam tjerao godinu i pol.. Znam kakvu sam golgotu prošao. Dakle, u VŽ županiji je tako. Za ostale neznam.
 9. mike06

  pomoc

  Jednostavno u Ugovor unesite sve brojeve čestica koje darujete.!
 10. mike06

  prije 15.02.1968.

  Poštovani, imam sličan slučaj koji sam uspio riješiti. Potrebito je da konzultirate Ovlaštenog sudskog stručnjaka za građevinsrske poslove koji će vam na osnovi procjene starosti materijala i rabljenih materijala te načina gradnje iz tog vremena izdati Rješenje o starosti građevine. Nakon toga ćete morati od Arhitekte ishoditi izvedeno stanje u kakvom se trenutno nalazi objekat.te izradu Idejnog projekta koji će biti u skladu građevini za koju tražite dozvolu. Od geodete ćete morati ishoditi PGP (posebnu geodetsku podlogu) na temelju koje će se vidjeti izvedeno stanje parcele po katastru i
 11. Bivša vlasnica MORA imati projekat inače nebi mogla dobiti Odobrenje za gradnju koji ste naveli. Samo, mislim da dokumenti vrijede 2 godine, uz mogućnost produljenja na još 1 godinu. Kako je prošlo dosta godina, poslije su se Uvjeti građenja mijenjali 1991, 2007, tako da sumnjam da ovi papiri više vrijede???? U svakom slučaju, ako je teren uredno iskolčen, a Urbanistički uvjeti te parcele nisu bili izmijenjeni od lokalne samouprave, mjesto građenja će ostati isto. Raspitajte se u nadležnom tijelu Državne uprave u Županiji gdje se nalazite.
 12. Poštovani g Ude., da ne uplašite čitateljicu, u VŽ Županiji je kom. doprinos za stambene zgrade 10 kn /m3, za poslovne prostore 20, isto tako vodni doprinos, ja to platio prije 3 mjeseca. Pozdrav.!
 13. mike06

  Zemljište

  Poštovani, morate otići u Gruntovnicu koja vodi tu česticu o kojoj pišete. Gruntovnica se nalazi kod suda u vašem mjestu, gradu, općini. Prema katastarkoj čestici zatražite Povijesno stanje u Zemljišniku, i po tome ćete vidjeti na temelju kojih papira je ta žena došla u vlasništvo zemljišta vašeg djeda. Nakon toga ako smatrate da se radilo o nezakonitim radnjama, uložite Tužbu za raskid te poveznice, i povrat u valsništvo vašeg djeda. Nakon toga popkrenite ostavinaku raspravu za naknadno pronađenom nekretninom Sretno Mike06
 14. mike06

  Napad vezanog psa

  Vaša teza nije ispravna.. Vlasnik psa koji je vezan DUŽAN je ulazna vrata na ogradi imati zaključana i posjedovati zvono ili neki drugi sustav dojave da netko želi ući na njegov posjed. Isto tako treba imati Obavijest na ogradi da je ulaz u njegovo dvorište rizik na vlastitu odgovornost nepoželjnog gosta.Dakle tu njegova odgovornost prestaje Još jedna bitna stvar koja tereti vlasnika vezanog psa, Pas mora biti vezan tako da nema doseg do prilaznog puta do kuće ili staze koja je određena da se uz VEZANOG psa nesmetano uđe u kuću ako ga vlasnik kuće pusti unutra. Ako nije tako onda vlasn
 15. Npr. ako ste vi placali mjesecno 500kn, nakupilo se do sada 60 000kn + kamate(jos toliko) = ca. 20 000 eura + vasa pomoc u kucanstvu + vase investicije koje mozete dokazati, svemu tome dodajte i Otkuda ova računica?????? Vjerojatno ste računali kamatarske a ne zakonske kamate!!!
×
×
 • Napravi novi...