Jump to content

martininaradion

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim savijet u vezi legalizacije bespravno sagrađene građevine(kuća stambene površine cca 55 kvadrata i zemljište 399 kvadrata). Naime, čovijek od kojeg smo kupili kuću odustao je od pokušaja legalizacije kada je dobio riješenje 1988.godine da se odbija zahtjev za izdavanje uvjeta o uređenju prostora zbog dubine zemlje od 20,2 metra umijesto 25 metara. Mene zanima kako je moguće da su ga natjerali da plati preinaku zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko(1986. god) za što imam riješenje i račun, ako zemljište nije pogodno za gradnju. Kako je moguće da je napravio kompletan projekt kuće, a znamo svi da je to uvijek koštalo, da bi ga na kraju odbili? Meni je sve to sumnjivo. U katastru se vidi samo oranica...Ne znam koji su zakoni bili od 1986. do 1988. godine, ali sam sigurna da su legalizirali objekte na puno manjem zemljištu od mojeg, no za to nemam dokaze, tj. ne mogu doći do njih što bi mi služilo kao svojevrstan presedan...Mene zanima da li postoji pravna osnova da nekoga tužim ili zahtjevam da se ucrta kuća...ili barem umanje troškovi postupka legalizacije? Bila sam u katastru gdje mi je čovjek rekao kako će provjeriti što je bilo s tim, no kad sam ga nazvala, po tonu sam zaključila da nije niti pogledao jer mi nije ispričao niti jedan detalj o slučaju, ali mi je rekao da moram pokrenuti postupak legalizacije iz početka, te da neke stvari odrađuje on i da ga slobodno nazovem (zbog toga mu ne vjerujem, jer sam zaključila da ima osobni interes da krenem ispočetka). Također sam bila u urbanističkom u općini ( Velika Gorica) gdje mi je ljubazno osoblje samo guralo izlistane papire o postupku legalizacije praveći se da ne čuju što govorim...Stoga molim pravni savjet i pomoć... Unaprijed zahvaljujem!!!
  2. Molim savijet u vezi legalizacije bespravno sagrađene građevine(kuća stambene površine cca 55 kvadrata i zemljište 399 kvadrata). Naime, čovijek od kojeg smo kupili kuću odustao je od pokušaja legalizacije kada je dobio riješenje 1988.godine da se odbija zahtjev za izdavanje uvjeta o uređenju prostora zbog dubine zemlje od 20,2 metra umijesto 25 metara. Mene zanima kako je moguće da su ga natjerali da plati preinaku zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko(1986. god) za što imam riješenje i račun, ako zemljište nije pogodno za gradnju. Kako je moguće da je napravio kompletan projekt kuće, a znamo svi da je to uvijek koštalo, da bi ga na kraju odbili? Meni je sve to sumnjivo. U katastru se vidi samo oranica...Ne znam koji su zakoni bili od 1986. do 1988. godine, ali sam sigurna da su legalizirali objekte na puno manjem zemljištu od mojeg, no za to nemam dokaze, tj. ne mogu doći do njih što bi mi služilo kao svojevrstan presedan...Mene zanima da li postoji pravna osnova da nekoga tužim ili zahtjevam da se ucrta kuća...ili barem umanje troškovi postupka legalizacije? Bila sam u katastru gdje mi je čovjek rekao kako će provjeriti što je bilo s tim, no kad sam ga nazvala, po tonu sam zaključila da nije niti pogledao jer mi nije ispričao niti jedan detalj o slučaju, ali mi je rekao da moram pokrenuti postupak legalizacije iz početka, te da neke stvari odrađuje on i da ga slobodno nazovem (zbog toga mu ne vjerujem, jer sam zaključila da ima osobni interes da krenem ispočetka). Također sam bila u urbanističkom u općini ( Velika Gorica) gdje mi je ljubazno osoblje samo guralo izlistane papire o postupku legalizacije praveći se da ne čuju što govorim...Stoga molim pravni savjet i pomoć... Unaprijed zahvaljujem!!!
  3. Poštovanje! Trebam savjet oko podjele nekretnina iza smrti moje majke. Naime, ona sa svojom braćom i sestrama (njih 5) nasljeđuje iza pok. roditelja kuću i više komada zemlje...Pošto je kuća planski rađena, svatko ima jednaki dio gdje nije problem podjele...isto tako i sa zemljom...kuća i zemlja se nalazi u okolici Šibenika...cilj nam je što jeftinije proći...bez mjernika, odvjetničkih honorara itd...eventualno javni bilježnik... iza pok. bake je pretpostavljam djed bio nasljednik, a iza pok. djeda po ostavini sva imovina se djeli na 5 jednakih djelova, bez konkretnih detalja kome što pripada (pošto su neki u inozemstvu, nisu prisustvovali ostavini)Dakle, mene zanima da li mi možemo sami ispuniti ugovor o diobi i napisati čestice kome što pripada, te isti potvrditi kod javnog bilježnika, a da to bude pravovaljano ili moramo angažirati odvjetnika ili sud? Molim da mi netko da ideju kako to učiniti, a da prođemo što jeftinije...Drugi moj problem je taj što je majka umrla, a ta imovina nije bila prenesena na nju, pa se ostavina odnosila samo na kuću u Zagrebu, a o ovome gore navedenom niti riječi. Da li moram pokrenuti postupak naknadno stečene imovine da bih to prenjela na sebe ili postoji neki drugi način? I kome se obratiti u vezi toga (sud, odvjetnik, javni bilježnik, u Šibeniku ili u Zagrebu) Unaprijed zahvaljujem i srdačan pozdrav!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija