Jump to content

Annabella

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Annabella objavio

  1. Evo našla sam ... Dakle istina je , u slučaju da prelazite osnovicu od 25% tj 831 kuna po "glavi" i da ste sami bolesni ili da vam je djete /supruga ili drugi član obitelji teško bolestan , pa i da su u pitanju oba ili više članova teško bolesni ,smrtni slučaj u obitelji neće dobiti ni lipe od državne uprave ili ti ministarstva branitelja ! Evo link iz narodnih novina o zakonu , potpisan od Milanovića 17. srpanja 2014 godine http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_07_87_1760.html i od ministra Matića gdje se vidi da je izbačena ona zadnja tj druga tablica po kojoj se u slučaju teže bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji ne gleda cenzus . http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_09_107_2079.html
  2. Pozdrav ! Ako negdje postoji već slična tema neka admin spoji ili prebaci . Trebam pomoć i molim nekoga tko se razumije da mi odgovori na pitanje .. I da naglasim da nije u pitanju jednokratna novčana pomoć zaklade , već državne uprave za branitelje ( ministarstvo ) !!! Suprug i ja smo danas bili u državnoj upravi ( hrvi , branitelji itd ) ne znam da li sam napisala točan naziv , pa ne zamjerite ... uz neku dokumetaciju koje je suprug vadio , otišli smo pitati da li imamo pravo na jednokratnu novćanu pomoć zbog bolesti djeteta , koji je 80% tjelesni invalid od rođenja i moje maligne bolesti , dakle oboje smo bolesni . Suprug je 30% HRVI ( ranjavanje ) u mirovini 3000 kuna , 153 invalidine . E sad nama žena u državnoj upravi kaže da nemamo pravo na nikakvu pomoć , bez obzira što se radi o dvije teške bolesti i kod djeteta i kod mene , jer je navodno u 7 mjesecu 2014 izašao novi zakon o jednokratnoj novčanoj pomoći , gdje se uopće ne gleda da li je u pitanju bilo kakva teža bolest , smrt ili sl i da isključivo gledaju cenzus tj primanja ( 830 kuna po glavi ) . Do sada smo tražili pomoć svake dvije godine i bez obzira na cenzus koji smo " prelazili" tj dobijali bi jednokranu novčanu pomoć zbog teške bolesti djeteta , jer bi upravo zbog te bolesti cenzus zaobilazili s obzirom na okolnosti . Danas nas žena u državnoj upravi uvjerava da nećemo moći dobiti pomoć , jer oni zbog tog novog zakona koji je izašao u 7 mjesecu 2014 isključivo gledaju cenzus , bez obzira na bolest itd .... Ja taj zakon iz 7 mjeseca 2014 godine nisam našla nigdje , a na stranicama ministarstva ima jedino zakon iz 24.3 2014 o jednokratnoj novčanoj pomoći i koliko ja nije nigdje izbačeno da se ne može zbog bolesti , smrti ili sl dobiti jednokratna novčana pomoć , a postoji i mogućnosti dobijanja jednokratne novčane pomoći bez obzira na cenzus od 830 kuna jer je uvrštena tzv i druga tabela tj za one koji prelaze taj cenzus ! Ovo isto je obljavljeno na stranicama ministarstva ... Evo link http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_32_584.html Dakle jer netko zna da li postoji još neki zakon iz 7 mjeseca 2014 godine , kako mi službenica navodi po kojemu se bolest , smrt ili sl ne gleda , već se isključivo gleda cenzus od 830 kuna ??? Hvala na odgovoru ...
  3. Matrix76 hvala na odgovoru ! Zvala sam ponovo pravnu službu HŽ i žena koja radi kao pravnik tamo traži da kad ovjerimo darovnicu kod JB , da napravimo i neku vrstu " izjave" koju će nam JB ovjeriti ... tj izjavu da se novi vlasnik obavezuje plačati ostatak duga koji je ostao , jer bez toga kao ne mogu prebaciti "uplatnice" na novog vlasnika . Uz "izjavu" bi trebali poslati i kopiju novog vlasničkog lista , kad ga dobijemo . Jel to može biti najobičnija izjava na papiru da se stan darovao sa bake na unuka i da se unuk obavezuje plačati ostatak duga u to i tom iznosu , mjesečno u ratama do isplate duga . Kako da to napišem ? Što se tiče ispunjavanja darovnice iz NN , postoji poseban članak gdje se navodi "vrijednost darovanih nekretnina" . Dakle treba li tu upisati točnu vrijednost nekretnine ili da ne znam na stan od 66 kvadrata stavim cijenu od 60.000 eura ili da preračunam taj iznos od 60.000 eura u kune pa da tako upišem ? Ili se može upisati neki odokativni iznos eto tek toliko da sam nešto upisala na taj dio u darovnici .
  4. Ja imam sličan problem , otvorila sam novi topic pa ako nije problem uključila bi se i u ovaj da ne pišem na dvije strane . Dakle u pitanju je isto darovni ugovor , ali ovog puta sa bake na unuka . Problem je u tome što u taj darovni ugovor moram nekako uvrstiti neku vrstu izjave ili sl da će unuk ( daroprimatelj ) preuzeti ostatak duga koji je ostao ( teretovnica , stan je uzet na otplatu od HŽ na 30 godina , ostalo je još 10 godina za otplatu ) . Baka je upisana kao "vlasnik" stana , no HŽ se upisao pod teretovnicu u određenom iznosu . Zvala sam HŽ i pravnica koja radi baš na tom odjelu za nekretnine mi je rekla da nemam nikakvih problema kod prenošenja ( darovanja / prodaje ) stana na drugu osobu , jedino što oni traže da se napiše u darovnici ili da se napravi neka vrsta izjave ovjerena od JB da će se preostali dug prenjeti na darovatelja , tj unuka , jer bi ostatak uplatnica koje dolaze za stan trebale dolaziti na njegovo ime , a ne bakino . E sad s obzirom da u onoj darovnici od NN baš i nema mjesta za nešto dodavanja , moraću izgleda sama sve napisati . Matrix76 da li biste bili dobri pa mi napisali kako da to napišem pod nekim člankom u samoj darovnici ili da napišem izjavu , da mogu kasnije poslati njim u HŽ da se mogu uplatnice prenjeti na novog vlasnika stana . Tj da će daroprimatelj ( unuk ) nastaviti ili preuzeti ostatak duga od stana . Vidim da ste napisali kako sastaviti darovnicu , no mene još jedno zanima ... u darovnici od NN su navedene neke kratice .. ( nekretnine upisane u z.k. ul . ????? ... pa onda ide kratica k.o. ???? i onda nastavak ...i to : k.č. ) dajte mi molim vas objasnite što je to i da li treba nekako dodati u ovaj vaš gore darovni ugovor što ste sastavili . Prvi put ovako nešto radim i ne želim nešto smrdati .. I još nešto koliko je primjeraka potrebno ovjeriti kod JB ? Jedan koji se onda poslije kopira ili da dam ovjeriti ne znam 4/5 komada ( jedan za baku , jedan za unuka , poreznu , gruntovnicu itd ??? Porez na nekretnine ? Ako baka unuku daruje stan , da li on mora platiti porez ili to ulazi u prvolinijsko nasljeđivanje pa se porez ne plača ? Hvala na odogovoru ..
  5. Ovako ... U postupku samo rješavanja darovnog ugovora ( nekretnina ) , sa bake na unuka . Međutim stan ima teretovnicu od firme čiji je bio stan , jer baka je upisana kao "vlasnik" stana . Stan je na otplatu od 30 godina , od kojih je 22 godine otplačeno . E sad ja sam zvala firmu čiji je stan bio i rekli su mi da se stan može prenjeti na drugu osobu , u ovom slučaju "unuka" , ali da napišemo u darovnici ili da napravimo "izjavu " koju ovjerimo kod JB da se " daroprimatelj " u ovom slučaju "unuk" obavezuje isplatiti do kraja ostatak duga , da se mogu prebaciti uplatnice na njegovo ime koje stižu na stan . Baka i dalje namjerava plačati stan tj do kraja njezina života , bez obzira što će biti na unukovo ime . 1. E sad kako daja napišem to sve u darovnu ugovor iz Narodnih novina tj gdje da to upišem da se ( unuk obavezuje ) otplatiti ostatak duga ? I točno kojim riječima da to napišem jer nisam to nikad do sada radila . Ili da napravimo izjavu koju ovjerimo isto kao i darovnicu kod JB .. 2. Koliko primjeraka treba darovnog ugovora ovjeriti kod javnog bilježnika ? Meni je žena u Narodnim Novinama rekla 4 komada , dok neki drugi opet govore drugačije . Dakle koliko primjeraka treba ovjeriti i ispuniti . 3. Što su one kratice na početku tog darovnog ugovora , tj što znače ? Imam svu dokumetaciju samo nemam pojma što one znače . 4. Darovnica se ispunjava ( NN ) ručno , ili moram baš imati mašinu za pisanje ? Ili mogu sama istipkati na računalu nešto slično kao ta iz NN pa da odem iskopirati u više primjeraka ? Što je bolje da me ne bi zezali ovi u gruntovnici ? 5. Porez se ne plača ? Nekretnina prelazi sa bake na unuka , prvolinijsko nasljeđivanje ili ? 6. Koji je redosljed nakon što se ovjeri darovnica kod JB ? Porezna ili gruntovnica ? Gdje treba iči ? 7. Da li unuk mora biti prisutan kod JB ? Molim Vas pomozite mi , baka je stara i ne mogu ženu vodati sto puta vamo tamo jer smo nešto zbrljali sa papirima . A za odvjetnika nemam novaca .. Hvala na odgovoru !
  6. Molim Vas da li mi netko može poslati na pm ili ovdje primjer "prigovora treće osobe u ovršnom postupku " . Kako to napisati ili ako netko ima neki primjer .. Ili ako zna gdje ima na netu pa da potražim ..link . Hvala !
  7. dewill hvala na odgovoru... Evo ovako što je meni rečeno , nakon niza bezuspješnih poziva ministarstvu branitelja , nazvala sam ponovo državnu upravu u kojoj smo predali zahtijev , službenica koja radi tamo se čudi i nije joj jasno kako to još nije isplačeno , na kraju ona sama zove ZGB , pa ponovo mene ... Nakon malo više od pola sata čekanja , rečeno mi je da su oni u Zagrebu tek zaprimili rješenje mjesec dana nakon izdavanja !!! Nama je rješenje stiglo dva dana nakon izdavanja , no dobro ajde zaprimili su ga mjesec dana od izdavanja .. Isto tako je nalog za isplatu napravljen početkom prošlog tjedna i kao da bi to po njima trebalo biti na računu za koji dan .. Međutim novaca NEMA ni s današnjim datumom , a nalog je kao izdan ... Ja i suprug odlazimo ponovo u Finu da vidimo da nije možda do njih , međutim nije , žena za šalterom na govori da tih novaca nema , da je s njihove strane sve u redu jer je još uvijek otvorena naša "prijava" .. jel morate prijaviti ako vam nešto treba sjesti na zaštićeni račun . I čim uplata krene oni će automatski prebaciti na zaštićeni račun . Eto ne znam što bi više uopće rekla .. Zahtijev predan početkom 4 mjeseca prošle godine , rješenje stiglo krajem 11 mjeseca , od novaca ni traga ni glasa ... Jel ima možda netko da mu je uplačena jednokratna ovaj mjesec ?
  8. Da li netko zna broj telefona u Ministarstvu branitelja Zagreb , vezano za isplate odobrenih jednokratnih novčanih pomoći ? Direktan broj ako neko ima .. Pokušavam već danima stupiti s njima u kontakt preko onog broja koji postoji na web stranici ali mi se nitko ne javlja .. Koji god broj pokušam zvati ili se nitko ne javlja ili me samo izbaci sa linije ..... U 4 mjesecu 2013 smo predali zahtijev za jednokratnu novčanu pomoć i nakon pola godine natezanja sa ovim našima u državnoj upravi odobrili su nam jednokratnu novčanu pomoć . Riješenje je stiglo u 11 mjesecu 2013 , međutim od novaca ni traga ni glasa . U našoj državnoj upravi rečeno mi je da bi to trebalo biti isplačeno tjedan / dva od dobivanja riješenja , ali naravno novaca nema . Više mi je muka zvati non stop banku i njih tamo u državnoj upravi jer i onako " ništa ne znaju" ... Jednokratna novčana nije tražena zbog lošeg imovinskog stanja , mada je i to upitanju s obzirom da su u pitanju dvije teške bolesti , jedna za djete koji je 100% invalid i jedna za tešku malignu bolest u obitelji . Račun koji smo dali je blokiran ali smo prije samog dobivanja rješenja predali papire u Finu da nam treba pomoć od ministarstva sjesti i to nije problem , osim toga na taj račun normalno sjeda invalidnina . U pitanju je jednokratna novčana pomoć Ministarstva branitelja , NE zaklade !
  9. Link na novi pravilnik o dodjeljivanju jednokratne pomoći sa tabelama , zahtijevima i ostalim ... http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_04_49_962.html
  10. Ne znam da li ovo ovdje spada , ako ne spada neka admini premjeste ... Ako netko zna ... Suprug je bio vlasnik vozila koji je 2007 odjevljen i odvežen u staro željezo , tj više ne postoji . Danas bili vaditi potvrde u MUP-u i saznamo da je auto i dalje upisan na supruga , ali da se vodi kao odjavljen . Navodim auto je odjavljen 2007 godine i uništen ! Kako da "skinemo" vlasništvo auta koji tako reči više uopće ne postoji sa suprugova imena . Papiri nam trebaju zbog jednokratne pomoći zbog bolesti djeteta , tj nitko od nas , osim djeteta koji je invalid ne smije biti vlasnik prometnog vozila . S obzirom da tog auta više nema , a nemamo niti dokumetaciju , ne znamo što da radimo . Molim pomoć , hvala !
  11. Cherry jel vama stiglo rješenje od zaklade ? Jel bilo kome stiglo rješenje a da su dobili sad početkom 4 mjeseca ?
  12. Na isplatu se čeka od 2 do 3 mjeseca . Prvo dođe novac na račun , a onda nakon par tjedana i rješenje . Naravno ako Vam odobre jednokratnu pomoć . A za zakladu se čeka jako dugo ..od 8 do 9 mjeseci . Evo radi usporedbe , Ministarstvo predali u 20.08.2011 dobili isplatu 30.11.2011 , rješenje došlo 15.12.2011 , iznos na 4500 kuna ( bolest djeteta razlog ) Zaklada , predali 20.07.2011 , dobili 2.4.2012 , rješenje još nije stiglo , iznos 1000 kuna , razlog isti kao i gore .
  13. Osobna invalidnina nemožebiti predmetom ovrhe ! Pogotovo ako se uplačuje na zaštićeni račun . Ako je uplačena na blokirani račun , moraju vam prebaciti kompletan iznos invalidnine na zaštićeni račun kad vam ga otvore u banci . Prije par mjeseci suprugu je sjela invalidnina na blokirani račun , u roku od 4 dana tj čim je otvoren zaštićeni račun u banci , prebacili su mu kompletan iznos invalidnine na zaštićeni račun i isplatili . I sad isto sjeda na zaštićeni račun u cijelom iznosu . Dok smo čekali da otvore zaštićeni račun , invalidnina je stavljena po "zabranu" tako da se ne bi desilo da je u međuvremenu pokupe sa blokiranog računa , tj čuvali su je . Ne smiju Vam uzeti invalidnu jer su to socijalna davanja !!
  14. Ne tako dugo , kao od zaklade branitelja . Predali zahtijev 20.08.2011 . novac je bio na tekućem računu 30.10.2011 , rješenje stiglo oko 15.11.2011 . Zaklada branitelja . zahtijev predan oko 20.07.2011 i još uvijek čekamo .. Oba zahtijeva smo predali zbog teške bolesti djeteta .
  15. Vjeruj mi dugooooo . Ja čekam od 7 mjeseca prošle godine i još uvijek ništa ...
  16. Možeš tražiti jednokratnu novčanu pomoć od ministarstva branitelja i od zaklade branitelja . Od ministarstva branitelja čekat isplatu ćeš najduže 3 mjeseca , ovisno za što tražiš , a od zaklade " pošalji i zaboravi da si poslao , pa kad stigne " ...evo ja čekam od 7 mjeseca prošle godine , prvi put tražena pomoć i još uvijek nismo došli na red .
  17. 15.02. je bila . i uvijek bude do 15 u mjesecu preko HPB .
  18. Evo na ovoj stranici imaš zakladin OIB , ispod broja njihovog faxa http://zaklada-branitelja.hr/web/?page_id=23 tj evo i ovdje ; OIB: 88700521765 i uplata ide od same zaklade , a ne od ministarstva branitelja . ministarstvo branitelja ima "svoju" jednokratnu pomoć koju odobravaju , ovo je baš zaklada branitelja , nije jedno te isto .
  19. Probaj ih nazvati i vidjeti da li si u tih 700 ljudi i objasni o čemu se radi . Dostavi im putem fax-a broj zaštićenog računa , pa neka ti tu isplate ako nije kasno .
  20. Predali smo zahtijev 18.07 prošle godine , još ni traga ni glasa kad ćemo biti na redu. Tražili smo pomoć zbog bolesti djeteta i to po prvi puta od zaklade . Bojim se da ćemo na red možda tek doći na ljeto , kojim tempom rade , ako i onda dođemo na red . Na telefon ih je nemoguće dobiti po obićaju . Sretno svima koji su bar ovaj mjesec ušli u uži izbor za dodjelu pomoći .
  21. Koliko sam shvatila Vi ste se žalili Upravnom sudu , zbog za nepriznavanje bolesti od strane Ministarstva branitelja . Tužba vam je odbijena . Moj suprug je par mjeseci mlađi od Vas i od svoje 18 godine je bio u domovinskom ratu sa prekidima . Od 106 brigade , do 3 aktivne i 5 D . Ranjen je u 8 mjesecu 95 godine u glavu i nogu ( granata ). Od Ministarstva branitelja na prvoj komisiji je dobio privremeno 30 % , da bi mu na kraju skinuli na 20% , žalio se jer mu nisu uzeli u obzir ptsp , koji je posljedica rata i samog ranjavanja . Ležao je na odjelu psihijatrije više puta ,ambulanto se liječio , uglavnom ima hrpu "papira" i dokaza da je ptsp nastao kao posljedica ranjavanja i samog rata . Prije par godina izlazi ponovo na komisiju i tu dobiva 50% , ali mu drugostupanjska komisija u zgb skida na 30% i odbija ptsp ! Žalio se Upravnom sudu , čekali više od 2 godine , došlo konačno riješenje da se tužba uvažava . Suprug ponovo izlazi na prvostupanjsku komisiju sa hrpom dokaza i papira , međutim ministarstvo odbija priznati ptsp kao posljednicu ranjavanja i samog rata !! Dobio je 30 % za stalno , tj ostalo je sve kako je i bilo prije . Liječenje na psihijatriji je započelo mjesec dana nakon ranjavanja , tako da nije nastalo pola godine ili godinu i više. Uglavnom digao je ruke od svega , jednostavno nije više imao snage , a ni živaca . I dan danas nema priznat ptsp , kao oboljenje nastalo u ratu , već samo ranjavanje za koje je dobio 30% . ( ranjavanje od granate , iz glave izvađeno dva strana tijela "geleri" jedan iza uha , na koje sad slabije čuje , a drugi se bio zabio u samu lubanju ali nije probio kost do kraja . na tom djelu ima "zakrpu" . desna noga , nadkoljenica sva razrovana sa oštećenim živcima , prerezanim mišićem , arterija ostala čitava , kost malo okrznita . Ostale su rupe na nozi veličine 4 cm i izlazna 2 . Kad su bile svježe bile su veličine manje ženske šake . Posljedice i dan danas , glavoboje , migrene , slab sluh , bolovi u nozi , ne može dugo hodati , čučniti ,"propadanje" prilikom hodanja , oštećeni živci u nozi , teški ptsp za poremečajem osobnosti i hrpom drugih dijagnoza , koji je nakon liječenja ipak doveden u neku normalu . Ali je pod lijekovima non stop . Uglavnom prošla sam s njime pravi pakao , od toga da se htio baciti kroz prozor ,da je popio hrpu tableta , nestao na tri dana bez da se javio ikome ,razbijao stvari po kući , divljao predamom i sinom , zamjenio dan za noć , nesanice , psihoze , noćne more , jednom riječju "PAKAO" . Prošla sam to sve s njime i iskreno ni najgorem neprijatelju ne bih poželjela da prolazi sve to s voljenom osobom i ocem svog djeteta . 2001 dobio je mirovinu 50/50 od 1300 kuna , danas je ona ipak nešto viša 3200 . Invalidnina 153 kune , 30% . Živimo , životarimo bolje rečeno ali bitno je da je on danas kud i kamo bolje nego što je bio i da može normalno funkcionirati . Eto niste sami , ima nas još ..
  22. Molim nekog ko se razumije u dodjelu DIONICA , ne "udjela" za HRVI da mi napiše točno koju sve dokumentaciju moram prikupiti i gdje da šaljem . HRVI sam 30% za stalno . Hvala !
  23. Za one koji ne znaju! Kad otvorite zaštićeni račun , onu famoznu 35 , nakon blokade tekućeg računa , a sjela su vam na taj blokirani račun sredstva koja ne podlježu ovrsi ( Dječji dodatak , invalidnina i ostale koje su navedene u zakonu ) , pa čak i ako vam sjedne cijela plača ili mirovina imate pravo po zakonu ono što nije izuzeto od ovrhe TRAŽITI da vam prebace na taj zaštićeni račun ! Večina ljudi uopće ne zna za ovu potvrdu , pa ću je staviti dolje u link , zumirajte nekim programom ako je premala pa se dobro ne vidi . Naime ovaj mjesec su mojoj prijateljici blokirali račun (FINA) zbog duga (VIP ) i pokupili joj cijelu plaču , a nisu smijeli već samo 1/3 po zakonu .Pogrešila je dobro , ali 2/3 su joj trebali isplatiti na taj zaštićeni račun , ali službenik joj nije uopće rekao da je to moguće i da postoji potvrda s kojom to možete napraviti . Isto vrijedi i za sva socialna primanja koje sam gore navela . http://imageshack.us/photo/my-images/37/viewerx.png/ a evo i ovo FINA prisilna naplata. prema čl. 122. Ovršnog zakona ovršenik je dužan obavijestiti Finu o uplatama primanja i naknada iz čl. 91. ili iznosa koji su izuzeti od ovrhe iz čl. 92. Ovršnog zakona u slučaju provedbe ovrhe na novčanim sredstvima ovršenika. Ovršenik obavještava Finu temeljem obrasca Obavijesti iz čl. 122. Ovršnog zakona, a sukladno Pravilniku o postupanju s primanjima i naknadama izuzetim od ovrhe (NN 148/10) Po primitku obrasca Obavijesti Fina dostavlja bez odgode podatke iz Obavijesti uplatiteljima. Uplatitelji su dužni odmah po primitku podataka iz Obavijesti uskratiti uplatu na ovršenikov redovan račun iznosa koji je izuzet iz ovrhe. Agencija će, također, banci navedenoj u Obavijesti naložiti otvaranje posebnog računa na koji će se iznosi izuzeti od ovrhe uplaćivati kako bi ovršenik istima mogao slobodno raspolagati budući da se radi o sredstvima nužnim za život. Nadalje Vas obavještavamo da ukoliko primate na žiro račun primanja i naknada iz čl. 91. i čl. 92. Ovršnog zakona ili primanja temeljem nekog drugog posebnog propisa, možete predati obrazac Obavijesti za otvaranje zaštićenog računa. Napominjemo da za svakokog uplatitelja sredstava koja su izuzeta od ovrhe posebno predajete popunjen obrazac Obavijesti iz čl. 122. Nadalje Vas obavještavamo da ukoliko Vam je uplatitelj već uplatio sredstva izuzeta od ovrhe na redovan račun, a ista se još uvijek nalaze na računu (nisu prebačena na račun ovrhovoditelja), a Vi ste otvorili poseban račun, možete popuniti Potvrdu uplatitelja o iznosu sredstava izuzetih od ovrhe i predati je u FINU kako bi FINA dala nalog banci da sredstva izuzeta od ovrhe uplaćena na Vaš redovan račun preknjiži u korist Vašeg posebnog računa.
  24. Mi kad smo vadili papire isto smo išli u ured Porezne uprave . Kako nismo znali koje papire treba ispunjavati , žena nam je za šalterom dala te o visini dohotka za 2010 godinu , nakon što smo joj dali onaj popis od zaklade . Ispunjava papir se za sve članove kućanstva , pa čak i za djecu bez obzira na dob , ne plača se ništa . Postoji još jedan dokument a to je o imovini , međutim žena je rekla da nam to ne treba , već ovaj o visini dohotka . A taj o imovini se plača oko 80 kuna + neke takse , po osobi ako se ne varam .
  25. Ispravak : piše ovako "plačanje po osnovi fakture; državni proračun RH i poslije hrpa brojeva , iznos preko 4000 kn Od koga kod da je ,nema veze , konačno se malo lakše diše .. pozz
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija