Jump to content

ljkuki

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

ljkuki je na 15. svibnja 2017 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što ljkuki objavi!

  1. piše da su ugovorne strane suglasne da ugovor na neodređeno prestaje 18.1., da koristi dva dana godišnjeg iako ih ima više...no to sad nema veze i da nema nikakvih potraživanja. Zanima me zašto mu je podvalio taj sporazumni otkaz ako je već potpisao onaj koji je poslovno uvjetovan. Što poslodavac dobija tim? Nije mi niti najmanje jasno...
  2. Molila bih savjet. Suprug je 1.11. potpisao Odluku o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu, tim danom mu je počeo teći otkazni rok od 6 tjedana tj. do 15.12. kada mu se raskida ugovor na neodređeno vrijeme. Odrađivao je otkazni rok do 7.12. kada je dobio koronu (isto od poslodavca) i završio je na bolovanju do 14.1. Danas mu je šef došao dok ja nisam bila kod kuće da potpiše još jedan papir i on je budući da se ne razumije potpisao. Radi se o sporazumu o prestanku ugovora o radu. Kako je to moguće? Kako može potpisati dva prestanka ugovora o radu? On sada po ovom najnovijem nema pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje. Što raditi? Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Sve mi je to jasno, samo ne znam što mi je činiti dalje, što navesti u žalbi............mislim sad me jako brine i legalno sagrađena kuća, da li ću u budućnosti moći raditi izolaciju, neke nadogradnje, preinake ili će mi to sve biti odbijeno iz istog razloga?!?! Malo sam tražio po internetu informacije i pronašao da se na tu javnu raspravu nije odazvao nitko, naravno kad nitko nije znao. Tako se to kod nas radi.
  4. Odakle da krenem....dobio sam rješenje da ne mogu legalizirati građevinu. Radi se o manjoj građevini za čuvanje životinja(svinjac, kokošinjac) koja ima jedan zajednički zid sa građevinom (dvorišni gospodarski objekt - spremište poljoprivrednog alata 5x10m) koja je legalna i ima izdano rješenje kojim se odobrava izgradnja 1986. godine Razlog nemogućnosti legalizacije: u prostornom planu županije iz 2007 g. nalazi se nadzemni dalekovod od 2x400kV, nadzemni dalekovod od 110kV i nadzemni dalekovod od 35kV koji prelaze preko mog dvorišta, preko legalnog i nelegaliziranog djela. Sad sam izgubljen jer ne znam što mi je činti. Ostao sam šokiran! Prvo, nije mi jasno kako netko može planirati izgradnju dalekovoda preko moje kuće, šupe, dvorišta...bez mog znanja, bez pitanja, bez moje dozvole. Imam rok za žalbu od 15 dana a ja ne znam od kud da krenem, milijun stvari mi se vrti po glavi. Molim pomoć. Hvala
  5. ljkuki

    Upravni studij

    Hmmmm ............ što da ti kažem, studij sam završila 2006. godine bez prevelik poteškoća, ali poteškoće nastaju nakon završenog studija...... Imam 1 god radnog iskustva, položen DSI i to je to. Nitko ne treba upravne pravnike i to je promašena struka koja samo komplicira život. Jaaaako rijetko (skoro pa nikad) se pojavljuju oglasi za slobodna radna mjesta II. vrste, a za radno mjesto referenta III. vrste nitko te neće zaposliti jer će rađe uzeti nekoga tko ima samo završenu gimnaziju dok ti sa određenim višim znanjem o upravnim poslovima možeš ostati visiti na Zavodu za zapošljavanje. Dok sam studirala imala sam točnu viziju što će biti moj posao i što ću raditi, a sada sa 100% sigurnošću mogu reći da nisam bila u pravu i da je upravno pravo izmišljena struka s kojom se nigdje nećeš zaposliti, pa ni u trgovini kao trgovac.
  6. To me jaaaaako ljuti, da bih iz kože iskočila. Završila sam srednju komercijalnu školu u trajanju od 4 god., Nakon toga VŠS pravo. Imam radno iskustvo u struci i položen DSI. Prošle godine je bio natječaj za radno mjesto stručnog referenta za administrativne poslove i poslove pismohrane na filozofskom fakultetu. Nisam mogla pristupiti testiranju zbog nepotpune dokumentacije! Odmah sam zvala jer jako pazim što i kako šaljem na natječaj. Naravno da nije bila dokumentacija u pitanju, već moja završena trgovačka škola, bez obzira što nakon toga imam završeno upravno pravo i što znam raditi taj posao i što imam radno iskustvo. U njihovom pravilniku o arhiviranju jasno piše da taj posao može obavljati osoba sa najmanje srednjom stručnom spremom, što meni znači da taj posao mogu obavljati i VŠS i VSS ako žele i znaju. No njihov odgovor je bio da uvjete zadovoljavaju samo sss ekonomist, upravni referent i gimnazija.
  7. i? Jesi bila?Što su ti rekli? Mene su zvali jučer da dodjem sutra na razgovor. Nisam se ništa pripremila jer ne znam što bi, ima puno toga a nisu rekli da će biti testiranje.
  8. Onda se vidimo 2.06. Ja sam VŠS i strah me te EU jer sam ju davno učila (prvo što sam učila). Jučer sam uzela da ponovim..koda sve prvi put čitam..
  9. da li je netko polagao DSI sa posebnim dijelom socijalne skrbi? Kakva su iskustva? Radim u JLPS ali posebni dio mi je soc.skrb. Tko je bio 26.05 na ispitu?Kako je prošlo?koja su bila pitanja? Standard ili nešto novo?
  10. Nakon što smo izgradili kuću 2002 godine, susjed koji inače ne živi pored nas već u drugoj državi, a tu samo dolazi povremeno kaže; da smo mi "prešli" na njegovu stranu i da ćemo to morat rušiti i tako nas je masirao svaki dan njegova boravka u HR. Pozvali smo geodeta i platili 2200,00kn koji je pred njim izvršio mjerenje te ustanovio da je NJEGOVA pomoćna građevina za držanje životinja(izgrađena 80-tih godina)na našoj strani od međe još metar i pol skoro. Susjed je rekao da ne vjeruje mjerenju, te ga nismo vidjeli do prošlog tjedna kada je opet počeo sa svojom pričom i uznemiravanjem. Njegova kuća se prodaje. Molim za savjet, što da napravim da on ne može prodati tu kuću dok ne sruši dio te pomoćne građevine koja se nalazi na našoj strani? 2200,00kn kojih smo platili za mjerenje nije mali novac da bi opet netko uznemiravao....
  11. Da li bude više rokova u jednom mjesecu ili samo jedan?
  12. Godinu dana stručnog osposobljavanja mi istječe u svibnju i za tih godinu dana sam samo skužila da nitko NIŠTA ne zna o toj mjeri. 1. Imaš pravo na godišnji, nemaš pravo na godišnji, pa imaš samo godišnji za prošlu godinu ali nemaš za ovu, pa onda imaš i za ovu ali samo dio......... 2. DSI moraš prijaviti prije isteka godinu dana, DSI prijavljuješ tek kada ti istekne godinu dana 3. DSI plaćaš sama, DSI ti je dužan platiti poslodavac 4. Polažeš ono što ti je navedeno u Ugovoru da radiš, polažeš ono što zapravo radiš Ispit ću prijaviti tek u svibnju........ Ako imate iskustva s tom mjerom zapošljavanja i polaganjem DSI, podijelite s nama
  13. Molim vas ako bi i meni mogli proslijediti skriptu za VŠS posebni dio lokalna samouprava. ljkukucka@gmail.com Hvala!
  14. Zašto ne položiti državni stručni ispit?! Dobro ga je imati, zašto ne?! Ja sam na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa u općini, evo već 2 mj. i super mi je. zanima me da li je stručni potrebno položiti unutar tih godinu dana ili se može položiti i poslije? Da li je netko bio na državnom stručnom ispitu, posebni dio jedinica lokalne samouprave všs? Iskustva molim! Nova sam ovdje na forumu i mogu reći da je ODLIČAN!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija