Jump to content

Zelengaj

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ok, hvala na odgovorima. Nadam se da smo sada pametniji Ajde jos samo jedno pitanje da postavim. Ajde mi molim vas meni kao laiku totalnom objasnite ako ja nisam ocito skuzio iz razgovora kako je moguće da se brat i sestra upisuju na te terene ako jos nije ni pokrenuta ostavinska niti je postignut dogovor izmedu njih?
  2. Ima samo jedan mali problem koji nisam istakao, a to je da se punac nikako ne moze dogovoriti s bratom i sestrom kome ce sto pripasti jer normalno svatko trazi svoj dio kolaca tj. da ubode terene koji su najblizi infrastrukturi itd.. kako ce se uopce doci do rjesenja o nasljedivanju se pitam, kada nema dogovora? I dali svejedno pokrenuti ostavinsku jer napominjem da je njihov otac od kojega nasljeduju imovinu preminuo pred vise od deset godina, a nista se do pred dva mjeseca nije pocelo rjesavati .
  3. Molio bih za pomoc, pokusati cu biti kratak i jasan. Punac bi trebao podijeliti sa svojim bratom i sestrom jednu kucu i par terena koji su upisani u posjedovnom listu od puncevog oca. E sad tu dolazi do komplikacije, kako je otac od punca odavno umro, na vecini terena i kuci je upisano vise vlasnika koji su raznim svjedocanstvima uspjeli se upisati na tu imovinu. Medutim sada su poceli od punca brat i sestra traziti svoje svjedoke kako bi te terene upisali 1/1 jer otac od punca je i bio stvarni vlasnik tih nekretnina. Tu dolazimo do problema jer puncevi brat i sestra imaju novaca za odvjetnike i placanje poreza na te nekretnine, te medu njima ne postoji nikakav dogovor kome sto ide nego ko na divljem zapadu ko uspije sto ocistiti da bude 1/1 to sebi i upise te se na to i plati porez. Mene sada zanima dali je puncu pametno pokrenuti ostavinsku i da se na sudu probaju dogovoriti kome ce sto pripasti jer ovo nema smisla?
  4. Zapravo kada se bolhe procita dopis odustalo se od naplate na pokretninama i po nekoj logici ako predmet nije u zastari oni će probati sjesti na tekući ako se ne varam ili? Usput receno meni nikad nisu oduzeli pokretninu ne kuzim sto su to dva puta pokusali prodati...
  5. Do sada mi nisu blokirali tekuci niti sam dobivao obavijesti da se pokusavaju na nekretnine upisati zar ne bi trebala biti zastara za to??
  6. Možete sada vidjeti nastavak sage HT dali su sada odustali od ovrhe ili što znači ovaj dopis suda pliz help?
  7. Možete sada pogledati pa dati mišljenje, ja bi rekao da je to u zastari da oni samo na galamu love??
  8. Dragi forumaši račun je nastao 2002. a ovršni postupak je iz 2004. pročitajte u prilogu Hanžekovićev dopis to nije ovrha ja mislim da samo zastrašuje jer je prošlo 12 godina od ovrhe. Zar me nebi ovršili da mogu a nebi mi slali ovu posebnu ponudu kao?? Usput rečeno ja mislim da sam ja njima platio ovo ne mogu nači uplatnice..
  9. Evo nazvao poreznu vrlo ljubazna djelatnica mi je ukratko objasnila i stekao sam dojam da su šanse 50%-50% jer ako se nebude mogla usporediti približno kvadratura nekretnina u posjedu i nove jer su kvadrature poprilično slične onda će se procjenjivati vrijednost nekretnina u posjedu i ako je nova nekretnina vrijednija će me osloboditi otprilike bi to bilo to kako sam ja shvatio, hvala vam svima na trudu, pozdrav iz Rijeke ...
  10. Molio bih vas ako vam nije problem malo opširnije objasniti, jer već 50 put čitam zakon članak 11a i jednostavno ga ne mogu shvatiti. Dali bi ova tema zadnji komentar bilo nešto slično mom slučaju, hvala. http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/75777-Oslobo%C4%91enje-poreza-na-nekretnine?p=658175&viewfull=1#post658175
  11. Pozdrav svima, molio bih za pomoć. Naime čitao sam na stranicama porezne i u zakonu pa da vidim dali sam dobro skužio što kaže. Imam dva stana sa bratom po pola, 1/2 ukupne površine 90m2 što znači da sam vlasnik cca 45m2 stambenog prostora. Kako niti u jednom od tih stanova ne živim i usput rečeno već 14 godina smo vlasnici ali nona i mama imaju doživotno uživanje na tim nekretninama u postupku sam kupnje stana od 41m2. Supruga nema nekretnina na sebi, a imamo i dvoje djece pa me zanimalo dali će nam se smilovati porezna i osloboditi nas poreza od 5%, hvala vam lijepo na odgovorima.
  12. Nisam bio odmah napomenuo nakon sto se za to saznalo za to ono sto je ostavio nasljedniku koji je napravio prijevaru je raskinuo darovni ugovor i vratio nekretnine na sebe. E sad taj subjekt pokušava dokazati da je to bila namjera da se izbjegne vracanje novca poanta je sto ako sud presudi da je to bilo namjerno izbjegavanje s njegove strane i da li je moguce onda da svali na nas ostale da moramo vracati? Po meni bi bilo logicno da se nagodimo s njima i da se naplate od tog dijela sto je trebao njoj pripasti. Koliki su rokovi zastare u ovom slucaju?
  13. Njegova imovina nije pod hipotekom, a darovni ugovor je sklopljen 2-3 godine prije negoli je on to jamstvo izrekao. Znaci da bi taj subjekt trebao vrsiti potrazivanja samo prema njenom dijelu?
  14. Pozz dragi forumasi, Djed raspodjelio imovinu u kojoj troje njegove djece dobivaju imovinu. Međutim jedan nasljednik napravio tešku prevaru jednog močnog poslovnog subjekta u Hrvatskoj. Djed je u jednom trenutku dao izjavu na sudu da garantira svom svojom imovinom da ce to nasljednik vratiti. Poanta je da su djed i taj nasljednik u meduvremenu preminuli.Dug je sad s kamatama oko 1,200,000 kn da li bi se oni prvo trebali naplatiti od dijela nasljednika koji je napravio prijevaru? Samo mala napomena, nakon koliko ovakav slucaj moze po kaznenom pitanju ici u zastaru jer ocito da ovi sto potrazuju otezu a dug neumoljivo raste.To sve skupa traje 8 godina i jos nije rijeseno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija