Jump to content

nalog

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pojašnjenje - tjelesno oštećenje 80% zbog bolesti rješenjem komisije s Mirovinskog , nije profesionalna ozljeda. Ne primam nikakve naknade, zaposlena. U koju kategoriju spadam? Trebam li Barthelov indeks?
  2. Molim savjet. Radnik traži premjestaj na fizički lakše radno mjesto ali od nadređenih dobija uputu da sam podnese zahtjev na procjenu/pregled na medicini rada i njima tamo podastre medicinsku dokumentaciju. Već ima s mirovinskog dokument da zbog bolesti ali ne profesionalnog oboljenja ima 80% tjelesnog oštećenja. Ima li tu kakvih zamki? Može li završiti na ulici, ako poslodavac nakon toga kaže da nema prostora da ga rasporedi negdje drugdje? Već u molbi za premjestaj je napisano da zbog prijašnjeg onkološkog liječenja i imunokompromitiranosti traži fizički lakši posao, neodredjen po radnom mjestu u tom trenutku.
  3. Molim pojašnjenje, tko se razumije. Radnik, onkološki pacijent, vraća se na posao, dalje radi kao i prije operacije, donosi poreznu karticu na kojoj ima porezni odbitak jer ima invalidnost 70% po tabeli. Odlazi na još jednu operaciju, opet podnosi zahtjev za utvrđivanjem dodatne invalidnosti, očekuje povećanje tog postotka - ali ovaj put ga zovu na komisiju. Dolazi mi po savjet, i pita može li mu ta komisija uzeti radnu sposobnost jer želi raditi i dalje. Samo je želio veći porezni odbitak, besplatni parking i te olakšice... Je l to i kako povezano?
  4. Hvala svima, ne radi se o meni, ali će to ukidanje te vozačke praktično utjecat na moj i još nekoliko života, na njegov posao i slično... Za brzinu je kazna došla prije od ove za prometnu, 10.000 i 3 mj oduzimanja vozačke. Još jednom, hvala! Pozdrav svima
  5. Najs 🥴 A bodovi? Pretpostavljam da će i u vezi osiguranja auta nešto trebati platiti
  6. Molim informaciju. Što može očekivati osoba koja je s 0,8 promila alkohola skrivala prometnu nesreću oduzimanjem prednosti, s oštećena oba vozila te je drugog vozača odvezla Hitna, utvrđene su lakše ozlijede. Za cca 3 mjeseca u naselju vozio 115. Sve je bilo ove godine, po novoj tabeli i cjeniku, ali ne snalazim se. Hvala!
  7. Možda sam bila nejasna, u braku je on podignuo kredit čija otplata traje još 6-7 godina, od kojih je 90% otišlo na zatvaranje kredita s kojim je došao u brak. Da l i onda ta supruga mora sudjelovati u otplati toga kredita, jer je podignut u braku koji je završio. Iako nije služio u svrhu bračnog života i sl., već da se zatvori kredit koji je imao od prije.
  8. Zahvaljujem... Kakva je situacija s njegovim kreditom koji je podignut u braku, a poslužio je da zatvori prijašnji?
  9. Poštovani, Molim savjet. Situacija je da se u braku živjelo u stanu supruge, suprug ima svoj stan, oba stečena prije braka. Supruga podiže kredite, nenamjenske, i renovira se taj njen stan. Suprug podiže kredit, kojim zatvara prijašnji, s kojim je došao u brak, i dio razlike koja je preostala ulaže u stan koji se renovira, u pokretnine, tj aparate. Supruga je financirala građevinske radove, materijale, pločice i sl... Trajnog karaktera. Dešava se potres. Crvena naljepnica. Iz stana se spašavaju upravo ti aparati, i odjeća/ namještaj koji nije uništen, knjige igračke i sl. Za dva mjeseca se dešava razvod. Suprug odnosi te aparate koje je platio. Odnosi i neke stvari koje supruga dalje otplaćuje kreditnim karticama, kupljene su njemu za korištenje. Ne želi kompenzirati. Supruga i maloljetno dijete ostavljeni da se sami brinu o smještaju dalje. Ona je onkološki pacijent, 70% invalidnost. Ima li uporišta, svrhe podizati tužbu za sudjelovanjem u otplati tog kredita koji je utrošen za uređenje tog stana u zgradi koja će uskoro biti srušena jer je oštećena u potresu. Zahvaljujem!
  10. Molim tumacenje- da li se radi o zlouporabi bolovanja i koje su konsekvence ako je zaposlenik na bolovanju zbog noge, ide i na terapije, ali za vikend je bio u sumi, i ima prekrsajnu prijavu od policije jer je vozio drva bez pratece dokumentacije... policijska prijava je na njegovo ime, vjerojatno ce se braniti da nije nista fizicki radio - ali ne radi li se o postupcima koji lose utjecu na poboljsanje zdravlja, blabla, makar bilo samo i drndanje na traktoru? 10Q
  11. Nemam ni kaznu za parkiranje, sto je najtuznije... Lijepi Vam pozdrav
  12. Hvala puno, tako nekako su mi i u policiji objasnjavali. Meni je to bezveze, i zato sto je zena preusmjerila bijes na mene umjesto da se obracuna s onim tko joj se na oltaru obecao; te zato sto nije bilo prijetnji, ni uhodjenja ni uznemiravanja da sam im isla doma, na posao, blabla... Viber ping-pong. Ocito je odlucila unistiti mi zivot. Valjda ce to pomoci braku. To sto je to novotarija, zato me i je strah jer ce se vjerojatno pokusavati opravdati postojanje tih clanaka uopce u zakonu. A nista, zavrsit cu u zatvoru s ubojicama, to je valjda taj kriminalni milje kojem pripadam Hvala puno na savjetima, puno puta sam ovdje nasla korisnih stvari, nastavite s dobrom praksom i dalje!
  13. Znaci, cekam poziv/optuznicu. Ako ne dodje nista, mirna sam? Kakve su mi sanse za to, po Vasem misljenju, ovako okvirno? Imate li predodzbu o nekom vremenskom okviru, kako cu znati da mogu biti mirna, ako ce tako biti; ili kad mogu ocekivati optuznicu?
  14. Ali koliko sam shvatila, takav razvoj je neminovan? Prvo ispitivanje je u DORH-u? I dalje onda oni procjenjuju ima li elemenata za optuznicu, ili cu vec samim tim pozivom znati da mi se sprema optuznica? Hvala puno, umirio me odgovor, ali uvijek ima neki ali
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija