Jump to content

geci

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je geci objavio

  1. Tužba za ometanje posjeda i uznemiravanje Poštovani, unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći. Ženin brat (moj šogor) je razveden prije 3 mjeseca. Dobio je pravo da djeca (dvoje malodobne djece) budu kod njega svaki drugi vikend i pola ljetnih praznika i svaki drugi blagdan. Njegova bivša supruga sada živi sa drugim muškarcem u izvanbračnoj zajednici kod njegovih roditelja. Pošto je on danas bio poslovno spriječen da točno u 17.00 preuzme djecu kod nje, zamolio je moju suprugu (njihovu tetu) da ode po djecu, jer se on vraća tek oko 21.00 sa poslovnog puta. Na ograđenom dvorištu gdje trenutno bivša supruga mog šogora živi nalaze se dvije kuće, tek u drugoj koja se nalazi iza prve trenutno živi bivša supruga mog šogora sa djecom i trenutnim partnerom i njegovim roditeljima. Supruga (teta od djece) je otišla po djecu u 18.00. Ne znajući kakva je to nova obitelj gdje žive djeca mog razvedenog šogora, moja supruga je ušla u to dvorište i otišla do ove druge kuće gdje su ju dočekala djeca, ali i roditelji novog partnera moje bivše šogorice. Supruga je tražila od tih roditelja da pozovu šogoricu, ali oni su samo ljutito ispitivali zašto. Nakon par upita da pozovu bivšu šogoricu. Malo su se poriječkale moja supruga i ta starija gospođa. Bez psovki. Samo im je rekla u efektu: Citiram "Vi niste ništa toj djeci." Djecu su potjerali u kuću, a moju suprugu sa njihovog dvorišta. Ona je otišla, a sada smo dobili poruku da su oni navodno tužili moju suprugu za ometanje posjeda i uznemiravanje. Da li je to moguće? I kakve bi mogle biti kazne, odn. posljedice za moju suprugu koja je samo došla po djecu, ali nije znala i nigdje nije bilo znaka da se ne smije na njihovo dvorište.
  2. To ne bih znao, mislim da nije. Ja imam samo da se ovršenik žalio i da je to sada poslano na viši sud. Upravo sam sada vidio u E-Predmet da je zaprimljeno i dodijeljeno. Nadam se da će odluka biti brzo donesena. Hvala na optimističnim riječima.
  3. G-man puno hvala na odgovoru. Mogu li još samo pitati zašto je ovršenik uopće i poslao žalbu, s obzirom da je zakasnio sa prvom žalbom. Vidi se da je zaprimio rješenje 21.11.2016. što i on ne osporava, tada je bio u Hrvatskoj a tek od 28.11.2016. do 01.12.2016. otišao malo poslovno u Francusku, pa tek kad se vratio poštom poslao žalbu. Zar postoji kašnjenje koje nije kašnjenje? Zar vrijeme stoji kad je ovršenik izvan zemlje? Znate li možda kakva je sudska praksa sa ovakvim kašnjenjima?
  4. Oprostite na mojem nepoznavanju terminologije, u pravu ste.
  5. Lijep pozdrav. Molio bih vaš pogled na moj slučaj. Ja sam Ovrhovoditelj (tužitelj) (moje poduzeće gdje sam direktor i jedini zaposlenik u startupu jdoo) koji je pokrenuo ovrhu kod javnog bilježnika protiv ovršenika (tuženika) doo. Ovrha je pravilno podnijeta na temelju vjerodostojne isprave (račun) od 28.11.2014. (To je jedini račun prema ovršeniku i nije plaćeno ni lipe zadnjih 2 godine, radili zajedno mjesecima i ja i njegovi zaposlenici na projektu) Ovršenik uložio prigovor da se ne slaže s iznosom, odnosno ne odgovara njihovoj evidenciji, te traži da se rješenje povuče da bi se utvrdio točan iznos dugovanja. Trgovački sud u VŽ odbacio prigovor kao nepravovremen, primio 21.studenog 2016., a preporučena pošiljka podnijeta 01.prosinca.2016. Ovršenik ponovo podnosi žalbu protiv rješenja Trgovačkog suda i pobija u cijelosti zbog: -zbog bitne povrede odredaba parničkog postupka, -zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, -zbog pogrešne primjene materijalnog prava. Ne osporava dan primitka Rješenja niti dan predaje prigovora pošti (2 dana nakon isteka roka od 8 dana) Navodi da nije bio u mogućnosti isti prigovor predati u zakonskom roku jer je službena osoba bila službeno odsutna. Kao dokaz prilaže potvrdu gdje sam sebi dokazuje da je bio u Francuskoj od 28.11.2016. do 01.12.2016. Predlaže da se poništi rješenje i predmet vrati prvostupanjskom sudu radi nastavka postupka. Sada je ovaj predmet na Vrhovnom sudu. Da li moram i ja angažirati odvjetnički ured kao i on (lako njemu kad ima novaca (mojih, a očito i od drugih kojima je dužan) za odvjetnike) ili ako si zakasnio, bez obzira što si se provodio po Francuskoj za moje novce, zakasnio si? I koliko po prilici traje odgovor od Vrhovnog suda (mjeseci? godine?)? Puno hvala unaprijed
  6. Pozdrav, da li postoji i u drugim državama nešto kao kod nas za javnu objavu financijskih podataka malih i srednjih poduzeća. Preciznije za Njemačku i USA. Hvala
  7. Poštovani, molio bih Vas da mi pomognete ili da me uputite gdje mogu dobiti odgovor na slijdece pitanje. Primjerice: Prodajem 1300 komada robe po cijeni od 5,30 kn po komadu. Prilikom izrade računa (pošto se sve zaokružuje na 2 decimale): po pojedinačnoj cijeni: Cijena bez PDV = 5,30 kn PDV 22% = 1,17 kn Cijena s PDV = 6,47 kn za ukupnu robu: Cijena bez PDV = 5,30 kn * 1300 kom = 6890,00 kn PDV 22% = 1,17 kn * 1300 kom = 1521,00 kn Cijena s PDV = 6,47 kn * 1300 kom = 8411,00 kn ako pak sada uzmemo 6890,00 kn * 22% = 8405,80 kn (od toga PDV = 1515,80 kn) RAZLIKA: 5,20 kn Kako napraviti ispravnu (po zakonu) kalkulaciju ili račun? Da li postoje smernice i upute kako računati cijene, da ne pričam o dodavanju rabata, zavisnih troškova i kolike razlike nastaju na godišnjoj razini.
  8. Poštovanje, najprije sve najbolje u novoj godini. 1. Ja sam radnik u jednom d.., poduzeće posluje s gubitkom i vecinski vlasnik ima namjeru prodati svoj udio oko 75% radnicima za 1 kunu. Posto to poduzece ima velike dugove, zanima me da li ako propadne ja kao radnik gubim samo tu 1 kunu (i naravno posao) ili moram i ja sudjelovati u saniranju gubitka. 2. Da li netko od suvlasnika moze dokapitalizacijom jednostavno preuzeti poduzece?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija