Jump to content

porton

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav ! Evo, puno se raspreda o ovoj temi po novinama i portalima pa mi nikako nisu jasne te koncesije. Baš čitam ovih dana kako zakon jasno kaže da se ne smije ikome zabraniti kretanje po plaži (iako nisu platili nekakve ulaznice) niti nositi hrana i piće na istu. No u praksi je malo drugačije. Ne dopuštaju pristup, navečer zaključavaju ograde kako bi onemogućili noćno kupanje, a zaštitari pretražuju ljudima ruksake i oduzimaju hranu. Takav postupak objašnjavaju time kako žele spriječiti unos alkohola i opasne ambalaže na plažu radi preve
 2. Pozdrav ! Zna li netko koliko metara od mora se ne smije na obali ništa graditi, taj dio iznajmljivat i/ili prodavati? Koliko metara iznosi taj obalni pojas u koji se doslovno ne smije pipnuti? Hvala !
 3. Zahvaljujem na odgovoru !
 4. porton

  Kažnjavanje Udruge

  Pozdrav ! Ukoliko se inspekcijskim nadzorom utvrdi da udruga obavlja djelatnosti koje su van statuta, odnosno da se obavljaju djelatnosti koje su "vezane" slijedi li ODMAH kazna/zatvaranje/što već .... ili postoji prvo kakva opomena tj. upozorenje ? Primjerice: udruga koja nije registrirana kao sportska i sportsku rekreaciju nego za općenitu rekreaciju, ali pri dolasku inspekcije baš taj dan članovi su igrali, recimo, nogomet ili košarku ili tenis (a što spada u sport odnosno sportsku rekreaciju). Hvala !
 5. Također sam bio u sličnoj situaciji pa me samo zanima jedna stvar - koji je razlog da ne bi ste potpisali "ugovor o vijernosti" na godinu dana? Taj ugovor Vam osigurava radno mjesto te sigurnost u slučaju tehnološkog viška. U istome se može napraviti klauzula da u slučaju otkaza od strane poslodavca, isti nema potraživanja prema Vama glede troškova usavršavanja. Na kraju, niti jednom poslodavcu nije u interesu školovati čovjeka pa ga otpustiti. S druge strane, stavite se u položaj poslodavca - školuje ljude, oni steknu znanje i vještinu pa mu klisnu. I tako u nedogled? Pa mora se i on
 6. Znači nula bodova. Tako sam si nakako i mislio da bude. U svakom slučaju puno ti hvala na trudu za odgovor.
 7. Naravno da ništa nije uplaćivao. Samo je napisao na papir i poštambiljao da sam sve te godine radio i amen. Kaže: evo ako ti bude trebala kakva potvrda da imaš radno iskustvo.
 8. Radio sam u jednom restoranu 6 godina. Gazda me nikada nije prijavio kako bi mi išao staž i zdravstveno. Mnogi će mi predbaciti da sam si sam kriv za to. Vjerujem da djelomično jesam ali kako nigdje drugdje nisam mogao pronaći posao, a novci su mi bili potrebni za doslovce preživjeti i opstati, bio sam primoran šutjeti i raditi. U protivnom bih završio na ulici. I poslovno i stambeno. Kada sam pronašao drugi posao i otišao od njih, vlasnik restorana mi je napisao potvrdu na kojoj je naveo da sam sve te godine kod njih radio. Nedavno saznajem da je taj restoran zatvoren. Molio bih a
 9. porton

  OIB članova

  Hvala ti na odgovoru. Statutom nije određeno jer je statut rađen prije nego što je OIB zaživio. Tamo samo stoje "osobni podaci", no nigdje nisu definirani - koji. No u redu, ako se ne mora - ne mora se. Još jednom hvala !
 10. porton

  OIB članova

  Pozdrav! Molio bih odgovor na sljedeće: Pri učlanjenju u udrugu, ljudi upisuju svoje podatke. Neki ne žele upisati OIB. Moraju li ga upisati ili ne ? Hvala puno !
 11. Molio bih pomoć u vezi kupnje i knjiženja. Naime, udruga bi htjela kupiti od privatne (fizičke) osobe mali rabljeni dvd-player. Niti ta gospođa više posjeduje račun o kupovini jer je davno kupljen, niti mi ga ona kao takva može izdati. Što učiniti? Kako to knjižiti odnosno pravdati ? Zahvaljujem !
 12. U redu. Onda ćemo tako napraviti jer stvarno nema smisla da smo unutra posve besplatno. Ne znam koliki je postotak poreza, ali budemo i to snosili. Hvala ti još jednom na ekspeditivnosti i odgovorima. Pozdrav !
 13. krester zahvaljujem na odgovoru. Zbunilo me to što se od nedavno provlače informacije da će udruge morati imati fiskalizaciju poput Dinama. Mislim ... rado bi smo mi plaćali porez kada bi udruga toliko zarađivala hehe. Usput, ako nije problem imam još jedno pitanje: Gospođa koja je član udruge nam je ustupila dio prostora u svojoj kući za sjedište udruge. Ne traži ništa da joj se plati. E sad, iako ona ne želi, htjeli bismo joj makar platiti režije ili dio režija kako bi to bio fer-plej. Mora li se na to platiti porez ili ... ? Hvala još jednom !
×
×
 • Napravi novi...