Jump to content

agent

Korisnik
  • Broj objava

    324
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je agent objavio

  1. Sve što je bilo tvoje, nasljeđeno od roditelja tako i ostaje. Sve što zaradite skupa dijelite napola. E sad ako puno zarađuješ možeš sklopiti predbračni ugovor, a ako zarađuješ pristojno a ne neke miljone, oženi se i to je to. Ne može ona dobiti nešto što si ti imao i prije braka. Jedino bi mogla u slučaju razvoda eventualno polagati prava na dio stana koji ste kreditom u eventualnom budućem braku zajednički otplatitli, ali to bi bilo prekomplicirano, u posebnom postupku, što ne vjerujem, dakle tih 60 ,000 eura kredita što bi u braku isplaćivali , možda bi mogla zahtjevati neki povrat od tebe....u visini onoga koliko je doprinjela a to ti je sada 50%. Sve što će te u braku steći dijelite po pola.
  2. Nije istina da sporazum o podjeli bračne stečevine ovjeren kod J.B. nije valjan! O da, i te kako je valjan. Nije valjan samo onaj dio o alimentaciji, jer alimentaciju određuje sud, naravno da sud može prihvatiti i prihvaća dogoreni iznos od strane roditelja ako je on u skladu s potrebama djeteta, ali na to sud pazi po sl. dužnosti. Dakle, vi priložite sudu dogovor, a onda će sud ocijeniti ukupnu situaciju. Samo dioba stečevine se rješava u zasebnoj parnici a ne u onoj za rastavu braka....uskoro ćete sve sami saznati
  3. Znam da ne može jedan roditelj sam promijeniti prezime djetetu bez pristanka onog drugog, ali ja ću se rastaviti od supruga i ostaviti samo svoje prezine, Dijete će živjeti sa mnom i imat će samo njegovo prezime. Dakle moje dijete koje živi sa mnom će imati njegovo prezime a moje ne?! E pa meni je to grozno. I sad ja moram čekati njegovu milost da eventualno pristane da se djetetu doda i majčino prezime uz očevo...ma fuj! Što se može učiniti?
  4. odseli se i ajde u banku i reci da nećeš više plaćaati kredit , prodaj stan, zatvori kredit, a ona nek spava u parku! Kako ju nije sram?! (ne znam jel to možeš, vjerojatno da al me iznervirala...)
  5. A bogati ne mudruj, ali moj plaća 15.01 . za 12 mjesec...nije dijete nikad ne jelo ništa jedan mjesec, tj, odmah je počeo plaćati čim se razdvojio od supruge. Ni mi se ne hranimo retrogradno, zar ne, a oslodavci ipak isplaćuju plaću tek kad odradiš mjesec debelo, ili tebi daju unaprijed?!
  6. zato joj nemoj dati vremena da se sredi i da njoj paše da sad dođe dijete...napadni odmah i traži razvod, jer ako će dobiti dijete dobit će ga, a ovako ima šanse da ga i ne želi jer se onaj njen nije riješio svojih problema...ja mislim da što prije to treba raskrstiti
  7. oprosti, ali nikakako, po mom mišljenju. PA ako ste to uredili iima 10 godina, trebalo bi opet, pa tu ste živjeli, ne možete sada čupati stare pločice i vi ste tu guštali...ne možete sada tražiti dlaku u jajetu. Zadržite npr. auto, a ostavite pločice ili što već, podjelite se nekako , ali to ćetew teško utvrditi , pogotovo ako je amortizirano, na kraju da ste plaćali podstanarstvo umjesto živjeli u suprugovu stanu, ne bi imali ni zta urediti stan a kamoli što drugo...
  8. zašto do 15 u mjesecu za tekući mjesec, kad plaću dobivamo mjesec dana kasnije, valjda za protekli mjesec...mislim alim. za 10 mjesec ti plaća do 15.11., tj, idućeg mjeseca...zar ne?
  9. Obavještavam cijenjene sudopisnike da nam je sud odbio tužbu za smanjenje alimentacije. Ne zanimaju ih ni promijenjene okolnosti, ni novo dijete, ni novi brak...a vivim po praksi da je tako svugdje. Sramota, što se mene tiče, jer to je nova okolnost, kuna mnje, kuna, ali da se zna....a znam za slučaj gdje otac plaća 30 posto plaće za jedno dijete, što iznosi oko 3250 kn. S ostatkom jedva plati kredit i preživi i to mi se čini užasno nepošteno prema njegovom djetetu iz drugog braka, ali što je tu je,tip ne može ništa...a 3250 je puno više i od 22 % prosječnim mjesečnih primanja. Dakle, poštenjačine i dalje plaćajte, a oni koji su muljali prije, muljat će i dalje...novi zakon čini mi se nije donio ništa novo, jer će i dalje sudovi neujednačeno odlučivati u pojedinim slučajevima uzimajući nekom 15, nekom 22, a nekom (ne)sretniku i 30 posto od plaće. E da moje dijete dobija 3250 kn mjesečno, pa tko to može priuštit djetetu? KATASTROFA!
  10. A u šta se uvali ! Pa kud ćeš s još troje djece uz svoje jedno? Ne znam koliko ti muž zarađuje ali alimentacija od 1500 za troje djece mi se ne čini velika, ma ni dovoljna. NEk preda zahtjev za rastavu pa će se sve rješiti ovako ili onako, nađite si odvjetnika, svejedno, dobro ili loše, jao vam s našim sudovima!
  11. PA moj je trajao oko godinu i nešto, ali ako rješavaju u okviru brakorazvodne parnice, moguće i manje od godinu, ali tu negdje uglavnom, pa je relativno koliko je godina puuuno vremena, s obzirom na naše pravosuđe. Po meni je to brzo!
  12. Kombucha, nemoj se ljutiti ali kako ti može padati na pamet da ti netko plaća alimentaciju a ti radiš? Znam da pola satnice nije dovoljno za dobiti pristojnu plaću, ali kako bi tebi bilo da je obrnuta situacija?
  13. Evo da vam kažem da sud nije uvažio zahtjev za smanjenej alimetacije radi izmijenjenih okolnosti-rođenje drugog djeteta u drugom braku? Oprostite, neću ulaziti u detalje , ali ako to nije nešto novo, što je? Mislim da je sutkinja trebala svakako uvažiti tužbu pa makar umanjila alimentaciju od 1% ili za 100 kuna. Znam da djetetu uvjek treba kuna više, ali stvarno ne razumijem da neki suci to uvažavaju a neki ne. Još kaže da u prihode uzdržavatelja ulazi i povrat poreza koji je on dobio prošle godine? E to mi je stvarno nelogično...također je uzela u obzir i moju plaću(ja sam supruga broj 2) ? PA što ja imam veze s uzdržavanjem njegovog djeteta iz prvog braka. Sada me treba kazniti jer sam se mučila, studirala, doktorirala kako bi imala dobru plaću, pa kao moj suprug ne mora pridonositi isto i za moje i za dijete iz prvog braka? To mi je bljak! Oprostite ali grozno!!!
  14. Mislim da ćeš, tj. tvoj muž kad sazna nakon što se raspita ili interesira u kojem su stadiju djeca morati tužiti djecu , dokazati da su prekinuli redovno školovanje( to sud utvrđuje u svakom postupku posebno, znači bez obzira na potvrdu fakulteta sud može npr. uvidom u index ustanoviti da li dijete daje ispite redovno, tako sam bar pročitala na forumu) i onda sud presudom oslobađa oca od daljnjeg plaćanja alimentacije..naravno da možete tužiti svako dijete napose. Ali meni se čini da su sudovi pristrani, npr. mom je mužu upravo odbiljen zahtjev za smanjenje alimentacije radi promjenjenih okolnosti, tj. sklapanja novog braka i rođenje drugog djeteta, pa sad...ne znam, sve je to jako relativno..
  15. agent

    Briga

    Smiješan si kaktuse al te pere savjest, pa je li vidiš koliko, od nje se ne može pobjeći...ni u Kinu!
  16. BTW koliko ja znam za prestanak uzdržavanja trebaš tužiti djecu pa onda ti sud donosi presudu da ne trebaš više plaćati. Ne mreš ti to sam tek tako reći neću i bok...opet parnica od godinu dvije, za koje vrijeme ti ko debil plaćaš aliomentaciju , pa makar uzdržavao punoljetnika koji zarađuje više od tebe, jer Bože moj, imaš samo staru presudu po kojoj moraš plaćati...nije mi to sve još jasno do kraja!Tko će ikada vratiti prekomjerno ulaćena sredstva?
  17. A nemoj se ljutit, ali ako se ženiš za muslimanku ili osobu druge vjere naklonjenu muslimanštini, što se čudiš da tete zove nena? A bogati, dragi moj i ti padaš s marsa! Pa je si li ti nju znao i prije braka i djece, jeste skupa slavili Božić ili što li već, jesi li vidio išta... ...nije mi niš jasno. Znam da ti je teško, ali malo me to sve čudi...U svakom slučaju sretno ti!
  18. agent

    Vukovar!

    Draga urednice, ja zaista ne znam zašto to već ne napravite, jer Fikus uvjek svašta piše a ovdje je stvarno pretjerao. Pomiješao on Vukovar s JAsenovcem i Tuđmanom...kao obično promašio temu. Zbog takvih IZDAJICA smo tu gdje jesmo! Bolje mu se vratiti na brod i zarađivati , kao što je radio i tijekom rata, i baš se on našao kritizirati ljude koji su branili našu zemlju, ginuli i svašta proživljavali kao i taj grad - simbol herojstva! SRAM TE BILO FIKUSE! Odi živi negdje drugdje, takve u našoj domovini ne trebamo. Nisu stvari idealne, daleko od toga ali ne blati svetinju. Jer su to za mene Vukovar i svi hrvatski branitelji! Ili si ti možda srbin koji prodaje priču kao da je pao s Marsa ? Tko nas bre zavadi! SRAMOTA
  19. Koliko sam vas uspjela razumjeti, nova presuda neće ukinuti ovrhu, nego se njom uređuje novi način uplate alimentacije na račun djece....zaostatke mora isplatiti na vaš račun po prijašnjoj presudi!
  20. Ako ste vi vlasnik stana ne postoji način da ga uzme! A teško će dokazati i posjed ako nije ni prijavljen na toj adresi...drugim riječima sumnjam da može išta osim otići...recite vi njemu da ćete ga tužiti za uzdržavanja jer nemožete raditi , na što bi imali pravo ako on već želi dokazati vanbračnu zajednicu , koja je nakon toliko vremena izjednačena s brakom, pa bi vi mogli ostvariti pravo i na uzdržavanje od njega!
  21. ...kraja faksa...(ak ne bu studiral 10 godina).
  22. Mislim da si dobro postupio što si otišao na policiju...nek piše tamo fino kaj ti je sve rekel!
  23. E moja Suzy, zelena si , mlada, smiri se malo...ako tih 200 kn ne znači puno, onda fino plaćajte 1200 mjeečno, uzmite maloga weekendom ili kad možete i to je to, a tebi savjetujem da se ohladiš...i da , što misliš da je lako odgajati dijete, muško i to kad mu nisi majka, nego neka maćeha...ja ti kažem da ti uopće ne znaš kaj znači odgajati tuđe dijete pa bajaš o tome da bu uzeli skrbništvo nad malim ...imati ćeš do tada svoje dvoje pa ti neće na pamet pasti uzimati k sebi i njegovo . Ne vidim u čem je problem, dajte joj lovu, ne dajite darove, malome kupite ali nemojte da roba ostaje kod vas jer dijete brzo raste, što ćete mu kupovati bezveze radi kojeg weekenda a tebi savjetujem da se staviš malo u njenu kožu i da dobiješ 1200kn mjesečno za dijete kojem još i pelene trebaju. Razumijem te jer dam bila u sličnoj situaciji(i jesam) ali na kraju se uvijek ispostavi da on nije tako bajan kao što se čini i da njegova bivša nije takva vještica, nego je to život. Sretno ti !
  24. Adaptiram stan na način da sam izbacila dječiju sobu na lođu i zatvorila je napravivši zid i prozor, dok je to prije bila klasična lođa, do pola visine zid od pola do kraja stakla. E sad , kad je hvala bogu sve gotovo pitam da li bi mogla imati problema? To nije naličje zgrade već prostor okrenut parkiralištu ali ipak da se znam pripremiti...vidim da za sve treba građevna dozvola. Hvala
  25. Hvala, i ja sam takvog mišljenja, ali kad radim pod pritiskom onih od ½gore½ koji ti stalno govore da konačnost odluke treba što prije nastupiti, dakle treba odmah dostaviti odluku, a poštom preporučeno putuje i po 7-8 dana onda je ovo bio jedini način. Na pismenu je datum, pečat i potpis osobe koja je preuzela uz naznaku : osobno preuzeo u Agenciji..... e sad, najbolje imati povratnicu i tad je sve nesporno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija