Jump to content

Aurus

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.maticnamlijec.com.hr

Postignuća

  1. Namjeravam kupiti nekretninu i treba mi odvjetnik koji će: - provjeriti urednost vlasništva nekretnine, vodi li se možda nad nekretninom kakva parnica itd. - sastaviti kupoprodajni ugovor (ili prekontrolirati prodavateljev ugovor) i - izvršiti eventualno ostale prtrebne radnje te me savjetovati o svim pravnim aspektima kupnje. Molim ponude i/ili preporuke na PM.
  2. Pozdrav, Zna li tko kako se postupa kod kupnje stambenog prostora od Udruge? Kako je uopće udruga došla do vlasništva nad stanom, ako je neprofitna? Tko je ovlašten potpisati kupoprodajni ugovor u udruzi? Je li potrebno postupati kod promjene vlasništva isto i kao kod kupnje stana od pravne ili fizičke osobe? Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala! Lp
  3. Poštovani, Molim pomoć kako postupiti u ovoj situaciji. Postoje 3 brata i jedna zgrada sa tri stana i velikim vrtom. ZK uložak pokazuje: A - POSJEDOVNICA (ista je za sva 3 brata) ČESTICA A - ZGRADA ČESTICA B - VRT VLASTOVNICA jednog brata pokazuje: ETAŽA 1/3 dijela zgrade - ne spominje vrt VLASTOVNICA drugog brata pokazuje: udio 1/3 VLASTOVNICA trećeg brata pokazuje: udio 1/3 Moj otac je dobio darovnim ugovorom od oca (koji je sad pokojnik) stan u zgradi na čestici A sa pripadajućim vrtom na čestici B. Darovni ugovor definira darovanje 1/3 zgrade i čitav dvora. Na žalost, darovni ugovor nikada nije predan na gruntovnicu. U međuvremenu je održana ostavinska rasprava gdje se predmetni ugovor ni stan sa vrtom nije spominjao. Također se ne spominje u rješenju o nasljeđivanju. Moje je pitanje kako srediti situaciju u vlasničkom listu da bi moj otac moga meni darovati stan i vrt? Trenutno po vlasničkom listu ispada da je otac vlasnik 1/3 zgrade (stana) i 1/3 vrta, a trebao bi biti vlasnik cijelog vrta. Je li se može koristiti stari darovni ugovor na gruntovnici ili što nam je za činiti? Napomena: darovni ugovor je star više od 20 godina Posjedovni list navodi različite čestice i u njemu je još upisan pokojni djed. Hvala na pomoći. LP
  4. Ako netko želi kupit firmu doo neka mi se javi na pp. Inače, budite jako oprezni kod prodaje firme. Mnogo ljudi se bavi prevarama po tom segmentu. Je li postoji bolji/drugi način osim prodaje ili likvidacije koja košta? Što sa opcijom automatskog brisanja iz sudskog registra, nakon ne podnošenja financijskih izvještaja?
  5. Poštovani, U nedostatku argumenata i znanja te prakse odgovorili ste nepotpuno i nedorečeno. Moj radni staž uključuje 15 godina rada kod različitih poslodavaca. Nijedan ugovor nije isticao takve zabrane, osim zabrane rada kod konkurencije. Molim Vas da mi navedete članak zakona na temelju kojeg se podrazumijeva da zaposlenik ne smije imati npr.20% dionica druge tvrtke? Hvala.
  6. Zar nitko ne zna odgovor? Što se događa sa forumum. U zadnje vrijeme sve je više ne odgovorenih postova.
  7. Pozdrav svima! Evo jedne zanimljive teme na koju pokušavam naći odgovor, ali nisam uspjela. Scenarij: Potpisujem ugovor o radu u kojem mi se, između ostalog, zabranjuje vlasništvo nad poslovnim udjelima, svojstvo direktora ili prokuriste u bilo kojoj drugoj firmi, rad za bilo koga drugog, pomaganje u radu (bilo plaćeno ili ne), neovisno o djelatnosti firme i konkurenciji. Dakle u jednom riječju dok radim za poslodavca A, ne smijem raditi niti pomagati poslodavcu B, C , D u bilo kojem svojstvu. Jesu li takve stavke dozvoljene ili su ništavne? Kakva je sudska praksa? Tnx!
  8. Pozdrav, Namjeravam prodati d.. za simboličan iznos te Vas molim za pomoć. Čitao sam Zakon o trgovačkim društvima i nisam našao pojedinosti vezane uz prodaju društva. Znate li koji zakonski akt to regulira? Zanima me sljedeće. Kada je prodaja ostvarena i kada sam dužan predati svu dokumentaciju i pečate kupcu? a) Nakon potpisivanja ugovora o prodaji udjela b) Nakon rješenja Trgovačkog suda Imam bojazan o malverzaciji u periodu dok promjena vlasnika nije upisana u sudski registar. Teoretski kupac može zatražiti pečat i/ili upisu u potpisni karton i opteretiti tvrtku. Dakle, zanima me kada se zakonski vrši primopredaja? Hvala svima na pomoći!
  9. mislim da se plaća porez na dohodak po godišnjoj prijavi ukoliko je dohodak od kapitala (prodaje udjela) veći od 12,000kn u jednoj godini.
  10. Molim preporuke putem pm. Također me zanima, kada se plaća odvjetnik? Na početku, na kraju spora? I je li ga plaća tužitelj ili tuženik, odnosno je li ovisi o ishodu spora? Hvala!
  11. Koliko je najmanje vremena potrebno iz prakse da se radniku uruči otkaz nakon opomene po članku 111?
  12. Hitno mi treba primjer odgovora na opomenu pred otkaz ugovora o radu (po članku 111.stavak 1. Zakona o radu). Nemam vremena ni uvjeta za odvjetnika, na žalost. Molim odgovore putem pm. Puno, puno hvala.
  13. Treba mi hitno kvalitetan odvjetnik/ca za radno pravo u Zagrebu. Molim kontakte na pm. Unaprijed hvala
  14. Poštovani, molim Vas pomoć što napraviti u sljedećoj situaciji. Stambena zgrada sa okućnicom ima 6 šestina. Mi smo vlasnici 1/6 i u zemljišnom knjižnom izvatku piše u dijelu B vlastovnica da je moj otac vlasnik udjela od 1/6. Želio bih provesti etažiranje s ciljem prodaje stana, ali dobio sam mnogo oprečnih informacija. Naime, sustanar je prije 4 godine proveo etažiranje na koje smo dali suglasnost i u zemljišnim knjigama njemu piše Etažni udio sa specifikacijom kvadrature prostorija. Ostalim suvlasnicima pišu udijeli kao i nama. Neki mi kažu da je etažiranje već napravljeno i da nije moguće izvršiti etažiranje samo jednog stana. Naime, da je susjed koji je proveo etažiranje morao u etažnom elaboratu navesti specifikacije cijele zgrade i okućnice. Te da jednom dana suglasnost vrijedi i dalje. U međuvremenu druga susjeda je preminula i njene nasljednice su upisale vlasništvo, svaka po 1/6 udjela. Što ja moram napraviti da mi umjesto udjela bude upisana etaža? Je li moram raditi ponovno etažiranje (na zgradi nije bilo nadogradnji) i tražiti suglasnost ili mogu iskoristiti etažiranje koje je proveo susjed? Gdje je položen njegov etažni elaborat i koje dokumente i korake moram učiniti? Je li on možda radio etažiranje samo svog stana, ako je to moguće? Totalno sam poput guske u magli. Unaprijed Vam hvala na pomoći! S poštovanjem, Aurus
  15. Poštovani, Molim Vas za Vaš stručan savjet. Naime, zaposlen sam na neodređeno vrijeme kao Analitičar kod Društva te u ugovoru o radu imam stavak o zabrani tržišne utakmice. U međuvremenu sam osnovao svoju firmu (d..) gdje sam ujedno i direktor. Firma se bavi različitim djelatnostima od Društva gdje sam zaposlen i na nikoji način ne postoje sličnosti. Pravilnik o radu Društva gdje sam zaposlen kao Analitičar navodi nužnost obavještavanja Društva ukoliko je zaposlenik zaposlen kod drugog Društva ili član Uprave drugog društva koje može biti konkurent, kupac ili dobavljač Društvu zbog potencijalnog sukoba interesa. Mene zanima, jesam li ja dužan obavještavati Društvo gdje imam ugovor o radu o osnutku svoje firme? Ujedno se bojim da se ta informacija ne bi iskoristila protiv mene, te stoga ukoliko Zakon izričito ne nalaže, zadržao bih tu informaciju za sebe. Unaprijed hvala. Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija