Jump to content

max1405

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dali mogu dobiti stipendiju djeca HB koji je u mirovini i rastavljen a roditelj koji bih možda ostvario pravo nije skrbnik djeci nego majka a otac je umirovljeni HB i dragovoljac domovinskog rat s HRVI 40% i trajnom nesposobnošću (u mirovljen u mirovini opća nesposobnost) a djeca pohađaju osnovnu, srednju školu i fakultet, hvala ako nisam bio jasan pojasniti ću, hvala na odgovoru!
  2. Bio sam u Uredu za obranu gdje su mi rekli da mogu raditi nekakav posao a u HZZM su rekli ne ili sve zavisi od Županije tj grada, sad me zanim atko tu nepoznaje zakone ili s eigraju s nama a također mogu vjerovati i vama po pitanju toga, neznam što dalje, molim odgovor ili da poričam s poslodavcem, hvala!
  3. stutra idem i pozvamn sam na razgovor u jednu tvrtku u zg kao instruktor ali imam opću nesposobnost tako piše u rješenju u mirovini, dali imam pravo na ugovor o djelu ili nešto drugo, što se događa poslodavcu a također i meni teVas stoga molim žurim odgovorom i zahvaljujem na trudu!
  4. dali kao HRVI i umirovljenik OSRH s općom nesosobnosti imam pravo na oslobađanje plaćankja tih komunalnih naknada-konkretno Djadakovo, Osječko- bararnjaska- županija, molim vas za odgovor što hitnije!
  5. ako sam ostavio kako piše u naslovu poruke ostavio sam 1% udjela unfondu HVB da li sam iz toga ispao ili imam pravo na dojelu drugih fondova,Hvala unaprijed!
  6. ma nebrkam ništa, omjer mi je 40% trajno HRVI na osnovi ranjavanja a 60% na osnovu bolesti i procjenjeno na 100% opća nesposobnost, samo me zanima dali ostaje invalidnina kao i do sada ili se mijenja sve ostalo mi je jasno jer tako piše u rješenju koje sam dobio i to je konačno rješenje, znači 100% opća nesposobnost zadobivena u obrani suvereniteta RH, hvala!
  7. kako se računa invalidnina, akosam dobio rješenje 40% trajno na invalidnost i 60% na zadobivenu nesposobnost 100% opća nesposobnost, dali ostaje isto u odnosu na invalidninu od prije ili se nešto nešto mijenja, hvala na odgovoru!
  8. Molim vas za savjet u svezi viđanja djece ako je sud odredio dva puta mjesečno i to od petka 18.00. sati do nedjelje 18.00. sati a ja svoju djecu nisam vidjeo godinu i više dana, u tome periodu sam bio u teškoj psihološkoj situaciji jer me bivša punica htijela ubiti (po mojoj prijavi oduzet joj je pištolj) a poslije toga mi je moj punoljetni sin namjestio prijavu za zlostavljanje i priveden sam u policijsku postaju i osuđen kao zlostavljač u obitelji i osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana i novčano u iznosu od 700kn,ma to je sve ludnica od situacije! Što mogu napraviti u CZS za viđanje djece i ako ja to inzistiram kako s emože odraziti na djecu, jer se bojim u tom dugom periodu djeca su cijelo vrijeme pod utjecajem majke a moj posao je bio takav da sam bio dosta odsutan od kuće i nisam imao nadzor nad vođenjem kućanstva i odgoja u toj mjeri kao i ona. trenutno živim u drugom gradu ali imam mogućnosti doći i vidjeti djecu i suresti se s njima u našoj obiteljskoj kući gdje za sad nitko neživi (nažalost) također sam predao preko posrednika oporuku uslučaju da se meni nešto dogodi kome što pripada kako bih osigurao djecu za budućnost s imovinom koja je stečena ili ne u braku, osbno mislim da nemam šanse ali vas molim za savjet jer nebi htio opteretiti djecu a ni bivšu suprugu jer joj nije lako i sam znam, nikad se u životu neznamo što nas čeka, zato Vas molim za savjet što poduzeti jer mi nedostaju i to strašno sve sam do sad učinio za njih i boli me jako i s tim sam vrlo opterećen a poštivanja i osjećaja s druge strane ništa kao da sam sve radio za sebe i svoj uspjeh, ma strašno!
  9. Danas sam dobio rješenje o mirovini 40% ranjavanje i 60% bolest ukupno 100% zadobivene u obrani suvereniteta RH (opća nesposobnost za rad), ja sam zadovoljan jedino me zanima, što znači ovo 60% bolest jer mi to nije jasno, dali tu pripada i PTSP ili ostale bolesti, rješenje je trajno i vrlo dobro obračunato sukladno tablicama koje su na forumu, mogu samo reći da je forum odličan i kolegama s posla sam preporučio isti i nadam se da će im pomoći oko rješavanja statusa i odlaska u mirovinu po pitanju bilo koje osnove jer malo nas ima još koji su ostali iz 1991.god do sada a neznaju kako dalje jer se boje kako bih prošli a ujedno kad sam im javio kolika mi je mirovina određena a i ostavlja mi mogućnost kako piše u rješenju i bavljenja samostalnom djelatnošću itd. to sam protumačio da nije vezana za PTSP, ne znam dali sam u pravu! Hvala svima na suradnji i budućim pitanjima koje budem postavio jer pravi branitelji i dragovoljci nemaju što skrivati ili tajiti od javnosti ili bilo koga se bojati i zatražiti svoja prava i biti zadovoljni kad im se ta ista priznaju a ne kretati u suicid ili razmišljati o prestanku života na bilo koji način zbog nepravde koja im je učinjena zahvaljujući onima koji su ta ista prava stekli na bilo koji način koji nije dostojan časnika, dočasnika ili vojnika koji su dali svoje živote i trud kako bih danas njihova djeca imala ponosnu Hrvatsku koja je krvavo izborena za njih a ne samo za nas!
  10. Hvala na odgovorima i pomoći oko rješavanja statusa, poslušati ću vas i pokušati s otpremninom i dionicama!Mislim da ću pomoći svojim kolegama s ovim informacijama s foruma i nadam se budućoj suradnji!
  11. Za sada je ok, rekli su mi da je obrađeno i izračunato, mogu li pitati dali zaostaci teku od dana kad me je morh preoglasio nesposobnim za djelatnu vojnu službu ili od dana kad sam umirovljen jer po mojim informacijama jedne su od dana umirovljenja a druge od dana kad sam proglašen nesposobnim za djelatnu vojnu službu, e to me zanima jer dvojaka su tumačenja ali vidimo u rješenju koje je već napisano i upućeno na adresu, sad koliko njima treba kako bih stiglo to neznam ali u svakom slučaju hvala na ostalim informacijam za svoje kolege koje imaju slično pitanje! Po istom ili sličnom pitanju!
  12. Ovih dana bih trebao primiti konačno riješenje o mirovini u koju sam upućen, umirovljen sam uz častan otpust u inavlidsku mirovinu po rješenju MORH-e a po privremenom rješenju od HZZMO opća nesposobnost, tako da mi je rješenje na putu i očekujem ga do kraja tjedna tada se javim, jer neznam koji je omjer rat i mir a navodno je potvrđeno sve od strane MORH ono što je procjenila komisija HZZMO ali neželim nagađati dok nedobijem papir a ujedno me zanima dali imam pravo na dionice i isplatu onih 6 plaća u donosu na čin i 525 kn po mjesecu sudjelovanja u domovinskom ratu i što bih trebao priložiti od dokumentacije za ostvarivanje istih prava. Hvala unaprijed na pomoći!
  13. Molim vas dali imam pravo na otpremninu u iznosu 6 plaća sukladno činu i onih 525 kn po mjesecu sudjelovanja u domovinskom ratu i ako da što dostaviti od potrebne dokumentacije, ako sam umirovljen po rješenju opće nesposposobnosti po rješenju HZZMO i u invalidskoj mirovini po riješenju MORH-a, također me zanimaju dionice HRVI- što bih trebao predati od dokumentacije i gdje tj na koju adresu poslati ili nazvati, Hvala svima na legalisu i stručnosti te pojašnjenju pitanja i usmjeravanje istih na pravi put i pozz svim braniteljima ma gdje god bili!
  14. U vremenu od 04. mjeseca 2011 do 16.09.2011.god. sam bio na na bolovanju i nisam bio u mogućnosti zbog posla iskoristiti dane godišnjeg odmora, od 19 radnih dana koji su mi određeni za 2011.god. jer sam umirovljen i proglašenim nesposobnim za djelatnu vojnu službu od 16.09.2011.god. Dali imam pravo na isplatu dana godišnjeg odmora ako sam poslao obrazloženje zašto i zbog čega nisam te iste dane iskoristio uz potvrdu nadređenog zapovijedika da nisam mogao iskoristit te dane zbog odlaska na bolovanje i po procijeni liječnika nisam bio sposoban za rad!
  15. Ako sam ja rastavljen a jesam i živim trenutno s ženom nevjenčano, koja su njena prava na sve nekretnine koje se vode većina 1/1 i 1/2, kao i na mirovinu, zaboravih reći da živim s njom povremeno a sad u kontinuitetu oko dva mjeseca, što ta osoba može ostvariti u budućnosti i dali dijeli sve s mojom djecom i bivšom suprugom i u kojem omjeru! Ili da sastavim oporuku koju ću ovjeriti kod javnog bilježnika ili da sastavim oporuku kod advokata jer ću se baviti vrlo opasnim poslom u budućnosti, a nebih htio da moja djeca dožive havariju i probleme jer imoviniski još nije riješeno oko kuće u kojoj imamo 1/2 vlasništva tj. stečevine u braku tako i na pokretnine (imao sam tešku sobračajnu nesreću u kojoj je 100% uništen automobil)!Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija